Een van de beste steden ter wereld om veilig alleen te reizen als vrouw

Samenvatting

  • ๐ŸŒ Met een stijging van 275% in zoekopdrachten naar solo-reizen sinds 2019, overwegen steeds meer Nederlandse vrouwen deze ervaring, hoewel 80% nog nooit alleen heeft gereisd.
  • ๐Ÿ” Tourlane onthult de resultaten van een onderzoek naar 170 steden en wijst Kopenhagen in Denemarken aan als de veiligste bestemming voor vrouwelijke solo-reizigers.
  • ๐Ÿ† De criteria van het onderzoek omvatten veiligheid, accommodatiekosten en vertegenwoordiging van vrouwen, waardoor Stockholm, Oslo en andere steden in de top 10 worden gerangschikt.

In een tijd waarin de vrijheid om zelfstandig de wereld te verkennen steeds meer mensen aantrekt, wordt solo reizen een belangrijke trend, vooral onder vrouwen. Toch kan het beginnen aan het avontuur alleen gepaard gaan met aarzeling. Een stad vinden waar men zich veilig kan voelen, is van groot belang voor vrouwen die alleen willen reizen. Dankzij een grondig onderzoek uitgevoerd door Tourlane, dat de omstandigheden van 170 metropolen heeft onderzocht, kunnen we nu onthullen welke bestemmingen uitblinken als de beste voor soloreizende vrouwen. Bovenaan de lijst staat Kopenhagen, een stad die symbool staat voor gelijkheid en veiligheid.

Angsten achter solo reizen

Ondanks een groeiende nieuwsgierigheid naar solo reizen, twijfelen veel vrouwen nog steeds om de sprong te wagen. Volgens een recent onderzoek heeft 80% van de vrouwen in Nederland nog nooit alleen gereisd, waarvan 44% dit niet wil en 32% zich onveilig voelt. Dit laatste punt is cruciaal: het onthult hoe belangrijk het gevoel van veiligheid is bij de keuze van een bestemming voor onafhankelijke reizende vrouwen.

De beslissende bijdrage van het Tourlane-onderzoek

Om aan deze behoefte aan veiligheid te voldoen, heeft Tourlane onderzoek gedaan en 170 steden over de hele wereld geรซvalueerd, op basis van specifieke criteria. Hun onderzoek hield rekening met factoren zoals het algemene veiligheidsgevoel, de kosten van accommodatie specifiek voor vrouwen, en de vertegenwoordiging en status van vrouwen in elke samenleving.

Deze wateractiviteit kan u er 10 jaar jonger uit laten zien in slechts 3 maanden, zelfs na uw pensionering!

Topbestemmingen voor een veilig solo-avontuur

Bovenaan deze prestigieuze lijst vinden we Kopenhagen, waar het voor vrouwen prettig leven en reizen is. De Deense hoofdstad schittert door een sterk gevoel van veiligheid en uitgesproken gelijkheidbeleid. De rest van de top 10 wordt gevormd door steden als Stockholm, Oslo en Singapore, bekend om hun gastvrije en veilige omgeving, wat een serene reiservaring garandeert voor avontuurlijke vrouwen.

Veiligheid als keuzecriterium voor bestemmingen

De resultaten van dit onderzoek zijn niet alleen informatief; ze zijn een echte gids voor vrouwen die alleen op avontuur willen gaan. Ze kunnen nu hun volgende bestemming kiezen door op de hoogte te zijn van steden die een veilige en verrijkende reiservaring bieden. Kopenhagen, met zijn progressieve en veilige aanpak, is vanzelfsprekend, maar andere steden in de ranglijst, zoals Wenen, Barcelona en Lissabon, zijn ook verstandige keuzes voor zorgeloos reizen.

ย 

Lotte Jansen
Geschreven door Lotte Jansen

Lotte Jansen, Nederlandse verslaggeefster, belicht psychologie en zelfkennis in relatie tot actuele thema's.