Winterswijk
29-04-2018
geplaatst door: Jack

Het voorjaarsklassiekerseizoen is alweer voorbij maar de rit van de A-rijders vandaag voelde als een echte voorjaarsklassieker. Dit kwam grotendeels door het parcours want ettelijke kilometers klinkerwegen maar ook, laten we dit niet onvermeld laten, door de weersomstandigheden. Buienradar voorspelde vanochtend niet veel goeds en tegen tien uur was het dan zover, de lucht was zwanger van regen (die uitdrukking heb ik al tijden eens in een stukje willen gebruiken en voilà, het is gelukt) en dus ging het niet veel later regenen.
Bij de koffiestop bij Berenschot’s watermolen, we waren toen al nat, zij het niet tot op de laatste draad, dat kwam later, werd er traditioneel appeltaart genomen. In de omgeving van Winterswijk is sowieso niet veel anders te krijgen maar daar laat ik me verder niet over uit. Wel wil ik even melden dat we dus appeltaart hadden en niet rare frivoliteiten zoals een bananensplit ofzo. Het verhaal gaat dat een collega A-rijder, ik zal geen namen noemen omdat het Sebastiaan is, tijdens of na het fietsen maar in ieder geval in een fietstenue een bananensplit heet genuttigd. Excuses dat het in Italië is en dat appeltaart daar schaarser is dan bij ons, zijn natuurlijk van nul en generlei waarde. De regel is: als men wielrent zal men in geen geval zijn toevlucht nemen tot het consumeren van niet-wielren geaccepteerde lekkernijen zoals daar zijn citroen meringue, key lime pie en bananensplit! Buitensporig! Het enige, maar dan ook het enige dat nog voor hem pleit is dat hij dit delict pleegde in een ander wielrentenue dan het onze. Gelukkig maar want anders waren de gevolgen niet te overzien. Genoeg hierover, ik hoop dat hij berouw toont en dit nooit meer doet.
Na de koffie, het regende nog steeds en de weg lag behoorlijk nat, werd er zelfs even geopperd om een kortere weg naar huis te nemen. Ik hoop dat ik het enigszins heb kunnen verbergen maar ik was met stomheid geslagen, onthutst en bovenal teleurgesteld. Een kortere weg naar huis? Bij zulke potentieel heroïsche omstandigheden als vandaag? Gelukkig was ik de baas vandaag want wegkapitein dus kon ik dit verzoek verwerpen en ons aan het originele plan houden. Er waren nog zoveel uitdagende klinkerstroken te rijden, mooie landschappen te zien, molens te passeren, pittoreske boerderijtjes te bekijken, schaapjes te zien grazen maar vooral de mogelijkheid om lekker de Flandrien uit te kunnen hangen. En dat hebben we, lekker modderhappen, beetje worstelen tegen de wind, regen in het gezicht en maar doorgaan. Alle zeven van mijn collega’s vandaag hebben laten zien dat ze Flandriens zijn en dat ze een pak Grinta hebben. Machtig mooi! Ik heb er lekker van genoten.
Dan de foto; ik vind eigenlijk dat bij ieder stukje een foto hoort. Dat viel vandaag met de regen en vochtigheid niet mee. Al mijn foto’s op één na zijn wazig, die is het dus geworden. Van links naar rechts: Frank, Ivan, Erik en Jan!
Tot de volgende keer.


...alle blogs...