Omgaan met teleurstellingen
25-02-2018
geplaatst door: Jack

Schreef ik vorige week over één van de grotere teleurstellingen in mijn wielercarrière, was het vandaag alweer tijd voor een volgende, zij het van mindere proporties, deceptie. Bernard, de wegkapitein van vandaag, had de klassieker ‘de viaductenronde’ op de planning staan maar wijs als hij is, had hij, gezien de weersvoorspelling, de route enigszins ingekort. Met andere woorden niet alle viaducten zouden vandaag ‘genomen’ worden en daar had ik me net als op de taart van vorige week, erg op verheugd. Op alle viaducten bedoel ik dan.
Gevoelstemperaturen van -273.15 oC (het absolute nulpunt of ook wel 0 graden Kelvin voor de niet-fysici onder u) zo voelde het voor mij, alhoewel het uiteindelijk misschien toch wel wat warmer aanvoelde. Desalniettemin niet de meest ideale temperaturen om te fietsen. Rob gaf al aan dat als we nu met deze (gevoels)temperatuur wel gaan fietsen wanneer gaan we dan niet? Een goede vraag, ik weet het antwoord niet. Die A-Pedaleurs geven niet snel op want ook nu stonden er 7+ man aan de start. 7+ want eerst waren we met 9 man. Sebas reed het eerste stukje mee om zich warm te rijden voor een rit in de februaricompetitie van de Zwaluwen en Tom probeerde of zijn knie alweer een beetje meekon. Helaas voor Tom was dat niet zo; wel een goede beslissing om niet de hele rit met ons te rijden. Laat dat ding eerst maar eens goed herstellen dan kun je van de zomer weer goed gas geven.
Bernard had ter compensatie, ik denk echt alleen voor mij want bij mijn kompanen kon ik niet heel veel enthousiasme ontdekken, wat klinkerstroken in de route gegooid. Dank hiervoor. Lekker even gassen over de klinkertjes wat toch geen sinecure is bij deze sub-zero temperaturen.
Na afloop nog even gezellig een bakje gedaan bij het wielercafé. Het enige puntje van kritiek hier is dat er eigenlijk geen shirt van rtc de pedaleur hangt. Kan de kledingcommissie of het bestuur niet regelen dat ‘wij’ daar ook komen te hangen? Niet alleen vanuit promotie-perspectief maar ook omdat wij daar als Doetinchemse vereniging gewoon moeten ‘hangen’ maar ook omdat wij mooie tenuetjes hebben (zowel het nieuwe als het vorige shirt)?
Het was weer een mooie dag op de fiets met een gezellige afsluiting. Dank aan Bernard!
Volgende week wat warmer???


...alle blogs...