Hoogtepunten

30-09-2018
geplaatst door: Jack

Het (pedaleur) wielerseizoen zit er weer op, we hebben zojuist gezamenlijk de laatste rit op de kalender verreden. Hebben we heel de zomer in 35 plus graden gereden, moeten we de laatste rit van het jaar starten in arctische omstandigheden. Ik zag bij de start dat iedereen al de kleding, die begin dit seizoen was aangeschaft, tegelijk aan het dragen was; zo koud was het dus.
Wat waren de hoogte- en dieptepunten van dit Pedaleur-jaar?
Dieptepunt met afstand was al vroeg in het jaar, eigenlijk al voor het begin van ons seizoen, maar de deceptie dreunde nog heel lang door, was de mislukte Waldsee experience (zie mijn blog van 18 februari). Het heeft lang geduurd voordat ik deze bittere teleurstelling te boven was. Eigenlijk is de teleurstelling pas overgegaan toen we begin augustus toch de Waldsee experience konden ondergaan. Wat een genoegen was het om 3,4 kilogram aan puur taart-genot naar binnen te werken; lekker calorieën proppen: lekker hoor!
Wat waren de hoogtepunten? Teveel. Maar laat ik er toch enkele noemen.
Die taart tijdens de Waldsee experience dus! Wat word ik gelukkig van de gedachte alleen al aan die 3.4 kilo.
En verdere hoogtepunten (sommige alleen voor de kenners, zij zullen weten waarover het gaat):
Klinkerweggetjes, viaducten op sprinten, de Emma piramide, cheese cake tijdens de pauze, veel tegenwind, de Muur van Geraardsbergen, appeltaart, koffie, de Kartenspielerweg, weinig lekke banden met de A-groep, mooie en lange fietssokken, het Klakske, de oude IJsseltocht, het club-weekend, de man met bier!, epische ritten, pittoreske boerderijtjes, de apex, Bernards klassieker, 55 minuten, stoempen snot en sterven, de Paterberg, de ‘camaraderie’, kasseien, krentenwegge, de Achterhoek want wat een mooi gebied is dit toch, onze eigen cyclotocht, struwelen, de Posbank, Flandriens (want die zitten er ook bij de Pedaleur), Gummersbach, Peeske enzovoort…
Misschien toch nog wat punten uit het lijstje lichten.
55 minuten. Een vreemde eend in de bijt. Het schijnt dat iemand, die blijkbaar een mountainbike heeft (niemand wist ervan), het MTB-rondje van Montferland in 55 minuten gereden heeft. Op zich opmerkelijk en bewonderenswaardig maar nog niet zo merkwaardig dat ie dus een mountainbike heeft…. (hè Tom?).
De apex, niet het historische Duitse motorfietsmerk, ook niet het fietsmerk uit Zaltbommel of dat plaatsje in Canada maar het aansnijpunt van een bocht. Tot in den treure besproken tijdens het clubweekend. Je moet erbij geweest zijn, bij het clubweekend natuurlijk want niet alleen de running gag (want als grappig beschouwd door sommigen) van de apex was de moeite waard maar heel het weekeinde was heel gezellig!
Maar zonder gekheid. Het was een heel leuk en gezellig seizoen. Het fietsen stopt natuurlijk niet hier en nu want we zullen als Pedaleurs in verschillende omstandigheden wellicht doorfietsen. Het officiële gedeelte zit er echter op. Tot volgend jaar.
Dank aan alle mensen die zich ingezet hebben voor de club. Dat wordt zeer gewaardeerd. Merci!


...alle blogs...