De verloren zoon
22-09-2019
geplaatst door: Jack

Ik voelde me vandaag als de verloren zoon uit het Bijbelboek Lucas (15:11-32; voor de cyclingfanatics onder ons, dit is geen aanduiding van verzetten voor je fiets maar de nummering van hoofdstukken en verzen). Voor de niet connaisseurs of in normaal Nederlands, Bijbelkenners, de verloren zoon vertrok bij zijn vader (en broer) en werd bij terugkomst allerhartelijkst ontvangen en dat terwijl hij bij zijn vertrek al eventjes de erfenis had meegenomen en er ook al even doorheen gejaagd had. Dat laatste had ik dan weer niet maar mijn ‘vergrijp’ was minstens net zo erg want ik heb één van de velominati-regels met voeten getreden! Regel 33 om precies te zijn, die luidt als volgt: ‘Legs are to be carefully shaved at all times.’ En nu komt het want: ’If, for some reason, your legs are to be left hairy (they were and are!), make sure you can dish out plenty of hurt to shaved riders’. Dat ‘dish out plenty of hurt’ is niet helemaal gelukt; althans niet in de zin zoals het in de regels staat. Er is plenty of hurt gedished maar dan vooral bij mijzelf door de geschoren rijders. Zo zie je het maar, je kunt niet ongestraft drie weken op vakantie gaan, niet fietsen, en dan denken dat er geen ‘dishing of hurt’ zal zijn. Vandaag werd ik weer wreed door mijn doorgaans zo vriendelijke fietsmaatjes op de harde feiten gedrukt. Ouch.
Weer even terug naar de verloren zoon, prachtig verhaal trouwens lees het maar eens na op een regenachtige dag, in het Italiaans heet ie ‘il figlio prodigo’ (heeft hier geen toegevoegde waarde maar ik vind het zo veel mooier klinken), ik voelde me dus zo want lang weggeweest op vakantie en een regel van de velominati geschonden en dan toch weer opgenomen worden in de groep, sans rancune. Mooi toch?
Even een intermezzo omdat het we toch over de velominati hebben, moet ik het even over het goldilocks principle hebben. Het komt erop neer dat er balans moet zijn want zonder balans worden we gereduceerd tot niet anders dan wilden. Dat u het maar even weet. Om dan de balans in ons leven en in het bijzonder ons fietsleven te behouden, moeten bijvoorbeeld banden gemonteerd worden met de labels juist boven de ventielen. Ergo: balans.
Natuurlijk werd er ook nog gefietst vandaag: retourtje Harderwijk. Mooie tocht langs o.a. de Lange Juffer, Halte Assel, Radio Kootwijk Hoenderloo en…het fietsveer bij Rheden. Ik kan me de tijd niet heugen dat we nog eens met een veertje overgegaan zijn. Sandra was zo vriendelijk om de pont te betalen voor ons allemaal. Erg sympathiek! Dank daarvoor.
Het was dus 168km puur genot behalve het dishing out plenty of hurt door de anderen maar dat terzijde.
Sandra en Rob, dank voor de rit en hopelijk volgend jaar weer. Top gedaan.


...alle blogs...