De Beer, een Slang en Modder
22-10-2017
geplaatst door: Jack

Een Beer, een slang en modder dat waren de ingrediënten van de veldtoertocht van Hoog Keppel die een gedeelte van de A-rijders vandaag gereden heeft.
Een beer? Jawel, bij de A-rijders rijdt een Beer maar je zou hem ook de Tank kunnen noemen. De personificatie van brute kracht in de vorm van een veldrijdende beer, de ‘Beer van Wijnbergen’! Menigeen in onze vereniging weet nu al over wie het gaat maar voor de niet intimi, het gaat over Frank. Ik heb vandaag het voorrecht gehad, en vorige week ook al trouwens, om in het wiel van de beer te mogen hangen. Hij stampt maar door met die ‘zuigerstangen’ van benen van hem terwijl ik maar moest bijten, harken en worstelen om zijn wiel te kunnen houden. Kijk naar de bijgaande foto en het is duidelijk, ik heb vandaag bij de beer, a.k.a. de tank in het wiel gezeten. Gelukkig maskeert de modder de groeven die het afzien van vandaag in mijn gezicht getrokken heeft. Hulde aan de Beer!
Een slang tijdens de veldtoertocht van Hoog Keppel? Jawel er was ook een slang aanwezig. Een ander fenomeen in onze gelederen, mister Tom H., de man die nu al door de 15000km gefietst heeft dit jaar (strava liegt niet) had een onvervalste ‘snake bite’. Tom reed zo mogelijk nog sneller dan Frank maar de noodzakelijke lage druk in zijn cyclo-cross banden leverde hem in het zicht van de meet een snake bite op zodat de ene helft van de Hansen-brothers van de fiets moest waardoor de beer en ik hem ‘voorbij’ konden steken en als eerste onder de finishboog door konden rijden. Het leven is soms hard, ….bikkelhard.
En dan de modder! Kijk naar de foto en ik hoef eigenlijk geen woord meer te tikken. Toch wil ik er meer kleur aangeven, voor zover dat mogelijk is bij modder. We zagen er zo verschrikkelijk uit dat willekeurige toeschouwers foto’s van ons hebben gemaakt. Zo erg was het dus. De fiets konden we gelukkig daar afspuiten maar de rest…. Bij thuiskomst heb ik de tuinslang gepakt en heb ik mij op straat afgespoeld. Van top tot teen. Mocht u binnenkort bij mij in de straat komen, dat spoor van grond is van mij. Ik hoop dat de anderen mijn voorbeeld gevolgd hebben anders hebben ze of een verstopte afvoer in de badkamer of een totaal vernield wasmachine.
Het was dus weer een heroïsche tocht en voor herhaling vatbaar (iets minder modder mag wel wat mij betreft). Volgende week weer?


...alle blogs...