Boeddha en de C-rijders

15-09-2019
geplaatst door: Dorien

Een wijsheid van Boeddha: Het gaat niet om de bestemming maar om de reis ernaartoe.

Nadat ik de gereden rit op Strava heb opgeslagen ziet die er misschien een beetje saai uit. (Niet persoonlijk bedoeld hoor Herman!) Maar terugdenkend aan deze prachtige zondagochtend was de reis toch ook mooi.

Als bestemming hadden we de Posbank. We gaan op pad met één groep rijders langs de IJssel richting Doesburg en halverwege de Havikerwaard in. Deze route hebben we vaker gereden maar toch krijg je hier meteen een vakantiegevoel van. De zon schittert op het water, bootjes varen en aalscholvers spreiden hun vleugels uit om op te warmen. Wij zijn inmiddels ook aardig opgewarmd want we fietsen flink door. Afgezien van een korte onderbreking vanwege een lekke band.
Bij de Steeg gaan we de Posbank op en is het ieder voor zich, we zien elkaar boven weer. We hebben allemaal onze eigen manier van klimmen: je kunt doen alsof je Quintana bent, een ander is al met de gedachten in de Limburgse heuvels en ik denk bij mezelf: ha, het gaat alweer beter dan de vorige keer!

We drinken koffie bij Terlet, kruipen gezellig met elkaar op een hoop achter het glas en bedenken dat we best nog een poosje op deze bestemming zouden kunnen blijven zitten. Een beetje kijken naar de zweefvliegtuigen is zo gek nog niet. Maar de reis gaat verder, we slalommen over de betonnen paadjes tussen oldtimers en vele e-bikers door richting de Lange Juffer. Met de wind in de oren suizen we naar beneden en daarna “op huus an”.

Voor iedereen die woensdag naar Limburg gaat: veel plezier, succes en geniet van zowel de reis als de bestemming!


...alle blogs...