Andersomdag

23-06-2019
geplaatst door: Dorien

De terugweg zal gaan via Kotten, Aalten……..zo begint het eerste mailtje dat we als C-rijders ontvangen op vrijdagavond. Wacht even, hoe rijden we dan op de heenweg? Gelukkig volgen er nog een paar mailtjes waarin de hele route duidelijk wordt. Teamcaptain Theo heeft er nachtwerk van gemaakt dit keer. Hier worden op deze prachtige zondag natuurlijk meteen de nodige grapjes over gemaakt! Op z’n Achterhoeks: “Un betjen draken mot kunnen”.

We gaan in twee groepen op pad via Sinderen en het buitengebied van Aalten richting Winterswijk. Prachtige wegen, mooie natuur, heerlijk fietsweer en goed gezelschap. Wat wil een fietser nog meer? Nou, koffie misschien. Bij de Harmienehoeve in de schaduw is het heel goed vol te houden. Onze fietsen staan in de volle zon, blijven de bandjes ook goed warm voor na de pauze. Misschien zelfs een beetje te warm want de tweede groep zit amper op de fiets of er is een lekke band.
Loes en ik smeren onze neuzen nog maar es in met zonnebrand en grappen wat over wat de mannen doen als een dame lek rijdt……dan staan ze in de rij om te helpen denken we. Dat was de goden verzoeken, de tweede lekke band van deze rit is, jawel van Loes! De band wordt in recordtempo vervangen (daar kan zo’n Formule 1 team nog wat van leren).

We rijden weer richting Aalten en opeens blijken we op het triatlon-parcours te fietsen. En omdat het Andersomdag is ook nog eens bijna tegen de richting van de deelnemers in! Het moet niet gekker worden vandaag. Verkeersregelaars sturen ons de goede kant op, wij ritsen vlekkeloos achter elkaar en de deelnemers zoeven ons voorbij. Volgens mij heeft een enkeling zelfs voordeel van ons, of is dat de verbeelding? Later fiets ik naast Jan die opeens weer wedstrijdkriebels heeft en vertelt over zijn deelname aan wintertriatlons. Mooi om te horen. Dat zou ik ook nog wel eens willen doen.

Voor ik het weet zijn we in Varsseveld en zit mijn rit erop. Theo bedankt voor de prachtige route!


...alle blogs...