Aanvulling, bikkels en man met bier
08-07-2018
geplaatst door: Jack

Eerst maar eens een aanvulling op mijn vorige blog, Erik heeft mij er al een paar keer op gewezen dus moet het maar. In mijn vorige blog had ik het over koerspetten maar eigenlijk, want de fietssport stamt uit België en leeft daar ook nog steeds het meest en dus mogen zij de benamingen van de verschillende attributen die bij de koers horen definiëren, is het een koersklakske of gewoon klakske (of, West Vlaams: klaksken; ik ga trouwens voor klakske). Gek trouwens dat mijn spellingscontrole nu begint te protesteren, zo’n irritant rood kringellijntje onder het woord klakske zet en aangeeft dat dit geen correct woord is. ‘Word’ is dus geen koersvriendelijk software programma, dat is duidelijk. Maar Klakske is het!
Ten tweede moet ik het hebben over bikkels en dan met name Sandra en de heren die gisteren een afspraakje hadden met Bacchus (red. Frank en Erik). Ondanks het stralende weer, kijk maar eens naar de foto want wat een mooie blauwe lucht, stond er een gemeen windje dat ons steeds, maakte niet uit welke kant we opreden, probeerde te vertragen. Komt nog bij dat alle A-rijders vandaag flink zin er aan hadden en er dus stevig doorgereden werd. ‘Hard Labeur’ voor Sandra en de vrienden van Bacchus en dus respect voor deze bikkels want ze bleven mooi meerijden en we zijn dan ook als complete groep weer in het Doetinchemse aangekomen. We vertrokken dan wel met veertien en kwamen met dertien aan maar Rick had verplichtingen thuis dus hij zwaaide al eerder, zoals afgesproken was, af.
Dan de man met bier. Wie wil weten hoe dat zit, zal of A-rijder moeten worden of volgend jaar met deze rit mee moeten gaan. Ik denk er sterk over om de rit te gaan hernoemen en hem volgend jaar, ‘deo volente’, als ‘Man met Bier rit’ op de kalender te gaan zetten. Ik vind dat ondanks dat het nog maar de tweede versie van deze rit was, dat we deze rit de klassieker ‘Man met Bier’ moeten gaan noemen. Let maar op de kalender van volgend jaar!
Zoals in al mijn ritten, zat ook in deze rit het nodige klinkerwerk. Drie stroken sprongen eruit: de Landstraat bij Halle, prachtige omgeving maar vanwege de mooie steentjes die ook nog redelijk netjes gelegd zijn, maar een secteur met één ster. De tweede er toe doende strook was de Emausweg in de buurt van Rekken, hier werd het al wat minder, of eigenlijk meer want sommige mensen vinden klinkerrijden wél leuk, zeker ook vanwege het gras dat op de ‘rug’ van de weg groeide: deze secteur gaat voor drie sterren de boeken in. De Koninginne-strook van de rit van vandaag waren de klinkers van Kranenburg: vijf sterren!! Mooi ook dat Tom na een lead-out van Marco (ging het echt zo?) hier de KOM pakte en bovendien in de top tien van dit segment maar liefst zeven Pedaleur-jongens staan. Chapeau.
Na een dikke 130km waren weer thuis. Lekker gereden! Een middagje op de bank Tour de France kijken hebben we wel verdiend!

P.S. Sebas: het is me weer gelukt om een hoop te schrijven maar eigenlijk niets te melden. ;-)


...alle blogs...