1e Winter etappe op de racefiets

01-10-2017
geplaatst door: Andre Seinhorst

Zaterdagavond zat ik onwennig op de bank in de wetenschap dat er geen mail binnenkomt om de wekelijkse zondagochtend etappe te maken. De weersvoorspelling is super en de temperatuur kan niet beter voor een toerfietser. Dus wat doe je dan... Een berichtje in de winter etappe AP groep of zoals door anderen ook wel genoemd EP groep.
Na een paarseconde kwam de eerste reactie en een paar minuten nog één, Joepie... ik hoef niet alleen de weg op!
Zondagochtend stonden 2 van de 3 ochtendmannen al te wachten op het stoepje bij de pedaleur, nadat de 4e nog ietwat slaperig aan kwam fietsen konden de beginnen te fietsen. Uhm. naja beginnen met fietsen, daarvoor heb je toch een route nodig. Nou nee, we kennen de omgeving op ons duimpje met al die kilometers van afgelopen jaar. de route heeft geen naam maar mag wel een naam hebben. Nadat we op onze (stalen/carbon/titanium) ros zijn gestapt fietsen we in oost waartse richting. De temperatuur is goed en de wind begint ietwat toe te nemen. Via enkele kronkelwegen fietsen we naar Westendorp, Halle door richting Ruurlo. Gezellig kletsend nemen we afscheid van Gerwin welke om 10:30uur weer thuis moet zijn.
Via het o zo mooie Ruurlo komen we in Barchem waar we onze weg vervolgen naar zwiep. In tegenstelling tot vorige week schieten we de witte wieven voorbij om even later te kunnen genieten van het oude Lochem. Langs de oude wal waar mooie oude woningen aan de stadsgracht staan, vervolgen we onze weg richting Laren. Het voordeel van het niet hebben van een route is dat we niet fout kunnen rijden :-).
Voor Laren links richting Almen om vervolgens in Almen bij de "Hoofdige Boer" even iets te drinken... en natuurlijk te genieten van een heerlijk gebakje.
Niets vermoedend stappen we op de fiets om onze route te vervolgen. Al snel werd het duidelijk, dit gaat een winderig ritje worden. We fietsen van Almen naar Warnsveld en vervolgens naar Zutphen. hier gebeurd het, een straffe wind op kop beukte tegen de kop van het groepje. 2 man voorop 1 schuilen...
Via Bronckhorst naar Steenderen (gelukkig even minder wind) moeten we toch langzaam de draai maken naar Doetinchem. Toen het stuur richting Doesburg stond, en we een kilometer of 10 tegen de wind in moesten fietsen, wisten we het zeker... De laatste kilometers worden geen pretje! Snel even rekenen, we moeten vandaag toch wel boven de 100 uitkomen dus fietsen we van Doesburg naar Doetinchem via Wehl en Kilder. Tussen Wehl en Kilder nog even het bandje van Raphael wisselen want die vond het zo nodig om de laatste 2km nog door troep heen te rijden maar Nico wist vakkundig het binnenbandje te vervangen. Bij aankomst precies 101kilometer gefietst met, zoals voorspeld, heerlijk weer.

De Tocht was via de winter ap/ep geinitieerd echter zullen we vanaf volgende week ook de B-groep mail er weer uit doen. Het weer is nog te mooi om de fiets op zolder neer te leggen!

Dus ik zeg volgende week met zijn allen aansluiten en heerlijk buitenfietsen (als het weer het toelaat)


...alle blogs...