Club info

RTC de Pedaleur, opgericht in 1980, is een wielertoerclub uit Doetinchem. Vandaag de dag is RTC de Pedaleur een volwassen vereniging met ruim 100 enthousiaste leden uit Doetinchem en omstreken. Ons doel is om gezamenlijk te trainen en toertochten te fietsen. Gezelligheid, saamhorigheid, en respect staan voorop in onze vereniging. Uiteraard wordt er uitsluitend met de racefiets op de weg gefietst.

Groepen

We fietsen met drie groepen; A, B en C. De gemiddelde snelheid die wordt gereden is bij de A-groep het hoogst. Bij de B- en C-groep wordt iets langzamer gereden. Ook variëren de afstanden en de zwaarte van het parcours. Alle groepen houden tijdens de toertocht op zondagmorgen gezamenlijk koffiepauze. Als richting geldt een gemiddelde snelheid van 27 (C) en 33 (A) km per uur, maar dit is uiteraard afhankelijk van de omstandigheden. Voorop staat ons motto 'samen uit, samen thuis'.

Voor het reglement tijdens tochten, kijk op de pagina 'Toerreglement' onder 'Activiteiten'.

Naast sportiviteit staan gezelligheid en fietsplezier hoog in het vaandel.


Clubkleding
RTC De Pedaleur heeft haar eigen clubkleding. Er is een kledinglijn voor vrouwen en mannen. Verschillende keren per jaar kan nieuwe clubkleding worden bijbesteld tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Leden kunnen dit zelf bestellen onder het ledengedeelte met hun persoonlijke inlog. De leden worden via de website geïnformeerd over het bestelmoment en de verwachte levertijd.
Tijdens de wekelijkse toertochten is voor de leden het dragen van clubkleding verplicht.

Bij Wielerhuis De Pedaleur zijn bijpassende accessoires zoals handschoenen, sokken, bandana's arm- en beenstukken te koop.

Sponsors

Wielerhuis de Pedaleur
Onze club dankt haar naam aan onze hoofdsponsor Wielerhuis De Pedaleur te Doetinchem. Uiteraard staat deze sponsor op onze clubkleding vermeld.

Wielerhuis de Pedaleur in Doetinchem is een specialist op het gebied van sportieve fietsen. Al sinds 1989 levert zij het allermooiste en allerbeste op race- mountainbike-, hybride- en trekkinggebied. De Pedaleur onderscheidt zich vooral door de grote showroom van 1900 m², de passie voor het fietsen, de professionele werkplaats en een zeer persoonlijke aanpak.

Kijk op www.pedaleur.nl

Heilbron
Sinds 2018 zijn we verheugd met onze tweede sponsor: Heilbron. Ook zij zijn gevestigd in Doetinchem. Heilbron weet al sinds 1932 raad met verzekeringen, pensioenen, hypotheken, makelaardij, bankzaken en meer. Meer weten? Kijk dan op www.heilbron.nl

Bestuur en vrijwilligers

Dagelijks bestuur:
- Voorzitter: Laurens Gerner
- Secretaris: Monique Holleman
- Penningmeester: Rafaël van der Vlies

Overige bestuursleden:
- Wendy Meerbeek
- Gerwin te Slaa

e-mailadres bestuur: bestuur@rtcdepedaleur.nl

Vrijwilligers:
- Webmaster: Nico de Jong (webmaster@rtcdepedaleur.nl)
- Contactpersoon A-groep: Bernard Aalderink (bernard_67@hotmail.com)
- Contactpersoon B-groep: Hans Epping (hansepping53@gmail.com)
- Contactpersoon C-groep: Ben Wassenaar (benwassenaar@icloud.com)

NTFU

Wij zijn als club aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie. Leden van onze club zijn hierdoor allemaal lid van de NTFU. Dit lidmaatschap biedt diverse voordelen. Je ontvangt vier keer per jaar het Fietssport Magazine en krijgt korting op deelname aan wielertoertochten.

Daarnaast zijn NTFU leden verzekerd voor materiële schade aan de fiets en persoonlijke eigendommen ten gevolge van een ongeval tijdens onze trainingen en toertochten.

Kijk voor meer informatie op www.ntfu.nl en www.fietssport.nl