Club info

RTC de Pedaleur, opgericht in 1980, is een wielertoerclub uit Doetinchem. Vandaag de dag is RTC de Pedaleur een volwassen vereniging met ruim 100 enthousiaste leden uit Doetinchem en omstreken. Ons doel is om gezamenlijk te trainen en toertochten te fietsen. Gezelligheid, saamhorigheid, en respect staan voorop in onze vereniging. Uiteraard wordt er uitsluitend met de racefiets op de weg gefietst.

Groepen

We fietsen met drie groepen; A, B en C. De gemiddelde snelheid die wordt gereden is bij de A-groep te hoog. Bij de B- en C-groep wordt iets langzamer gereden. Ook variëren de afstanden of de zwaarte van het parcours. Verder is er geen verschil; alle groepen houden tijdens de toertocht op zondagmorgen koffiepauze. De gemiddelde snelheid ligt tussen de 27 (C) en 33 (A) km per uur.
Voor het reglement tijdens tochten, kijk op de pagina 'Toerreglement' onder 'Activiteiten'.

Bij het rijden van gezamenlijke toertochten geldt "samen uit, samen thuis".
Naast sportiviteit staan gezelligheid en fietsplezier hoog in het vaandel.


Clubkleding
RTC De Pedaleur heeft haar eigen clubkleding. Er is een kledinglijn voor vrouwen en mannen. Verschillende keren per jaar kan nieuwe clubkleding worden bijbesteld tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Leden kunnen dit zelf bestellen onder het ledengedeelte met hun persoonlijke inlog. De leden worden via de website geïnformeerd over het bestelmoment en de verwachte levertijd.
Tijdens de wekelijkse toertochten is voor de leden het dragen van clubkleding verplicht.

Bij Wielerhuis De Pedaleur zijn bijpassende accessoires zoals handschoenen, sokken, bandana's arm- en beenstukken te koop.

Sponsors

Wielerhuis de Pedaleur
Onze club dankt haar naam aan de sponsor Wielerhuis De Pedaleur te Doetinchem. Uiteraard staat deze sponsor op onze clubkleding vermeld.

Wielerhuis de Pedaleur in Doetinchem is een specialist op het gebied van sportieve fietsen. Al sinds 1989 levert zij het allermooiste en allerbeste op race- mountainbike-, hybride- en trekkinggebied. De Pedaleur onderscheidt zich vooral door de grote showroom van 1900 m², de passie voor het fietsen, de professionele werkplaats en een zeer persoonlijke aanpak.

Kijk op www.pedaleur.nl

Heilbron
Sinds 2018 zijn we verheugd met onze tweede sponsor: Heilbron. Ook zij zijn gevestigd in Doetinchem. Heilbron weet al sinds 1932 raad met verzekeringen, pensioenen, hypotheken, makelaardij, bankzaken en meer. Meer weten? Kijk dan op www.heilbron.nl

Bestuur en vrijwilligers
vlnr Tonnie van den Berg, Laurens Gerner, Ronnie van der Linden, Monique Holleman, Wilfred Wildeboer.


Dagelijks bestuur:
- Voorzitter: Laurens Gerner
- Secretaris: Monique Holleman
- Penningmeester: vacant (tevens ledenadministratie, clubkleding)

Overige bestuursleden:
- Wendy Meerbeek
- vacant

e-mailadres bestuur: bestuur@rtcdepedaleur.nl

Vrijwilligers:
- Webmaster: Nico de Jong (webmaster@rtcdepedaleur.nl)
- Contactpersoon A-groep: Bernard Aalderink (bernard_67@hotmail.com)
- Contactpersoon B-groep: Hans Epping (hansepping53@gmail.com)
- Contactpersoon C-groep: Ben Wassenaar (benwassenaar@icloud.com)

NTFU

Wij zijn als club aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie. Leden van onze club zijn hierdoor allemaal lid van de NTFU. Dit lidmaatschap biedt diverse voordelen, zoals: korting op deelname aan wieler-toertochten en een kwartaalblad.

NTFU leden hebben een standaard verzekering waarin onder andere de vergoeding van materiële schade aan de fiets en persoonlijke eigendommen tengevolge van een ongeval zijn geregeld.

Kijk voor meer informatie op www.ntfu.nl

Toon

Onze club beschikt al een aantal jaren over een speciale vrijwilliger: Toon.

Toon bestuurt tijdens clubweekenden en jaarlijkse fietsvakanties in de bergen onze bezemwagen, en hoe ! Het blijft niet bij sturen alleen. Op de smalste bergweggetjes volgt hij ons, terwijl hij onder het rijden een filmcamera bedient om ons te filmen en het geheel tegelijkertijd 'live' van commentaar voorziet. Mart Smeets zou er wat van kunnen leren......

Alhoewel Toon technisch onderlegd is, mag hij niet aan onze fietsen sleutelen, maar wie weet komt dat nog..........