Blog

Blogs uit 2015. Blogs tonen van jaar -->  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  


Mooie herfstrit

08-11-2015
geplaatst door: Nico

De thuisblijvers hadden weer ongelijk.
De mist kon niet beletten dat 11 Pedaleurs zich even voor half 10 hadden verzameld voor een rondje Tolkamer. Toen we net Doetinchem uit reden, brak er een waterig zonnetje door. Een goeie start. Op de dijk net voorbij Pannerden was er even pech, maar dat werd met 3 specialisten in de groep snel verholpen. Er werd lekker gefietst op C-niveau, dus in een tempo dat voor iedereen goed was bij te houden.
Op de terugweg werd er door een enkeling zelfs even extra gas gegeven, hetgeen door de wegkapitein door de vingers werd gezien. Net over 12-en waren we weer terug van een mooie tocht van bijna 70 kilometer. Tijd genoeg om de vieze fietsen te boenen.

Harry bedankt !Ongeval bij Sluitingsrit

27-09-2015
geplaatst door: Hans Epping

Ongeval bij Sluitingsrit
De sluitingsrit van 27 september naar Zwiep begon onder prachtig zonnige omstandigheden. Geen wind, natte wegen of mist. Al met al perfecte fietsomstandigheden. Drie groepen koersten vandaag richting Zwiep waar we gezamenlijk onze traditionele krentewegge en koffie zouden gebruiken. En toch gebeurde er, wat je als wielrenner nooit wil, een ongeluk. Zo maar uit het niets. Net voordat we de Batsdijk in het Ruurlose buitengebied wilden oversteken zat er een vervelende hobbel in de weg, (Vlakkendijk) veroorzaakt door een boomwortel. Jan van Sleen merkte dit te laat op en maakte een verschrikkelijk smak op zijn gezicht. Bloed liep uit een gapende wond boven zijn oog en onder zijn neus. Even was Jan buiten bewustzijn. Na snel overleg besloten we 112 te bellen en in no time was de ambulance aanwezig. In de gele wagen werd Jan gestabiliseerd en met vragen overladen. Langzaam kwam hij bij. In het ziekenhuis (Slingeland) werd een protocol toegepast om alles uit te sluiten. Geen bot- of beenbreuken. Wel 7 hechtingen boven zijn oog en twee onder zijn neus. Vele schaafwonden en een opgezwollen oog. Eén nacht moet Jan ter controle in het ziekenhuis blijven. Daarna weer naar huis om.... zijn verjaardag op 2 oktober te vieren. Dat wordt hij 70. Alle sterkte bij je herstel en toch alvast een felicitatie. Toi, toi, toi.
Hans


Clubweekend RTC de Pedaleur Ardennen 2015
08-09-2015
geplaatst door: Team clubweekend

v.l.n.r. Sebastiaan, Rob, Sandra, Ronnie, Theo, Wil, Petra, Mario, Edwin, Hildo, Stijn, Monique, Lydia, Toon, Laurens en de fotograaf Wim (onbreekt..)


Mijn ervaring als drager van de rode lantaarn

08-09-2015
geplaatst door: Hildo Dersjant

Begin juni ontving ik een mailtje van Monique Holleman over het clubweekend van RTC de Pedaleur in de Ardennen. Daarin stond ook “Uiteraard wordt bij het samenstellen van de routes rekening gehouden met alle groepen en niveaus. Het weekend is dan ook geschikt voor alle leden, zowel A, B als C-rijders”.

Nu ben ik sinds begin dit jaar lid van RTC de Pedaleur en was al meerdere keren meegereden met de C-groep en kon daarin behoorlijk meekomen. Zo’n weekend is naast fietsen een mooie gelegenheid om eens wat meer mensen te leren kennen en in mijn geval een talencursus Achterhoeks te volgen. Kortom, ik vond dat ik er klaar voor was.

Op vrijdagochtend 4 september om 6:30 uur reden we weg bij de Pedaleur. Ik reed mee met Stijn, Laurens en Ronnie en al snel ging het gesprek over de gereden trainingskilometers in dit seizoen. Het werd mij al snel duidelijk dat 5000 km wel normaal was en als je 3500 km had gereden dan had je het “rustig aangedaan”. Koortsachtig probeerde ik te achterhalen hoeveel kilometers ik gereden had en realiseerde mij dat dat ik de 2000 km niet ging halen ……. Misschien dat die laatste colletjes tijdens de vakantie in Frankrijk nog wat bijgedragen hadden aan mijn klimvermogen maar de kans was groot dat deze verloren gegaan waren door de Bourgondische levensstijl.

Achter de bus van Wim en driver Toon reden we vlot naar onze B&B in de Ardennen. Prachtige locatie en ontzettend goed verzorgd. Er stond een lange tafel klaar met koffie, thee en gebak. Kamers werden ingedeeld en daarna direct omkleden en op pad. De groep werd gesplitst in een AB en een BC groep. Deze laatste was uiteraard mijn groep. De route voor onze groep was 90 km met 1400 hoogte meters. Nu kan ik redelijk in het vlakke fietsen en bergaf is ook niet het probleem, maar bergop is toch een ander verhaal. Bij iedere klim moest ik lossen maar kwam wel boven waar de rest van de groep geduldig stond te wachten. Het achterveld deelde ik met Petra Diesveld, maar daar reden wij zelden alleen. Een aantal betere rijders liet zich regelmatig terug zakken en reden met ons mee. Dat was echt top, het was echt samen uit samen thuis. En zo kwam ook ik nog redelijk fit binnen op deze eerste dag.

Na een uitstekende maaltijd in onze B&B was het filmavond. Gedurende de dag had Toon filmopnames gemaakt en met name zijn achtergrondcommentaar maakte dat het hilarisch geheel werd. 30 Minuten top amusement! Ik kijk uit naar de DVD!

De tweede dag werd al aangekondigd als een pittige dag, 126 km en 1650 hoogte meters. Nu word je in één dag geen klimmer dus het zou weer hard werken worden…in het achterveld. Zeker toen Petra en Wim in de bus stapten kreeg ik de rode lantaarn permanent in beheer. Toch was het een mooie dag en ook nu reed ik niet alleen, sociale types die renners van RTC de Pedaleur. De beklimming van de La Redoute was wel het hoogtepunt, gem. 9.4% over 1,5 km. Gewoon het kleinste verzet schakelen, zorgen dat het voorwiel aan de grond blijft, blik op oneindig en doorstampen. De ontvangst bovenop was geweldig! Toon had de sfeer goed opgestuwd en hierdoor werden wij, rijders van RTC de Pedaleur, met groot gejuich ontvangen. De dagafstand van 126 km was best wel veel. Op een bepaald moment is de fut er wel uit en als je dan nog 25 km terug moet fietsen is dat zwaar. Ook deze dag werd afgesloten met een geweldige maaltijd en natuurlijk …… de film van Toon !!!

De laatste dag, 90 km met 1000 hoogtemeters. De stijfheid in de benen was nu toch wel voelbaar en dat merkte ik direct op de eerste klim. Ik dacht nog “dit wordt een zware dag”. De posities waren weer helder, ik zou het achterveld verzorgen. Dat zorgde er ook voor dat er nooit discussie was of iedereen er was. Als ik boven was waren we compleet en konden we door. Het hoogtepunt van deze dag was de beklimming van de muur van Huy, gemiddeld 9,8% met een maximum van ruim 19% en dat over 1500 meter. En ook deze keer kwam de rode lantaarn boven zonder af te stappen. Was trots op mijzelf! Na deze beklimming was het nog 40 km terug naar onze B&B. Net al de 2e dag vond ik dit een moeizaam stuk, het was alleen maar op en af en de benen waren leeg. Of zou het een mentale kwestie zijn? Maar gelukkig met de morele steun van Wim en een extra energie gelletje kwam ook ik weer binnen.

Douchen, inpakken en hup naar huis. Onderweg nog even prima gegeten bij Maastricht en uiteindelijk stonden we rond 20:15 uur weer bij de Pedaleur.

The Day After; Ik voel mij prima en daarmee durf ik te zeggen dat het weekend weliswaar pittig was maar zeker goed te doen. De organisatie was uitstekend, mijn complimenten aan het team. Het was ook een erg leuke groep waarbij er geen sprake was van groepjesvorming. Er werd sociaal gereden en netjes gewacht zonder dat er een onvertogen woord viel.

Komend jaar wil ik zeker weer van de partij zijn! En als ik nu gewoon 2x in de week aanwezig ben bij de trainingsritten van onze vereniging, dan kan ik ook meedoen aan het gesprek in de auto en nonchalant melden dat ik dit jaar wat rustig aan heb gedaan en ben blijven steken op 3500 km ….

Hildo DersjantSlotdag Ardenne-offensief

06-09-2015
geplaatst door: Wil Lanters

Alles is tijdelijk, zo schreef een groot filosoof eens. Dus ook de veldslagen in de Ardennen. Wat hebben wij een strijd geleverd. Allereerst om 's morgens op tijd aan de start te verschijnen want de avond ervoor was toch weer gezellig. Wederom werd er in twee groepen gefietst. De AB groep (Sebastiaan, Laurens, Stijn, Theo, Ronnie, Lydia en Wil) o.l.v. onze geroutineerde wegkapitein Sebastiaan ging gemotiveerd op weg voor het slotakkoord van dit Ardennenoffensief.
Zelfs na twee zware dagen verdenk ik Sebastiaan ervan dar hij ons bewust een extra lusje van 15 km heeft laten rijden. Deze jongeman kan er maar niet genoeg van krijgen. De routes van de AB en de BC groep waren na de pauze identiek en we zouden elkaar boven op de muur van Huy treffen.
De aanloop naar de muur was een snelle, zeker 10 km glooiend naar beneden. Onderweg hadden we al een briefing gehad hoe we de muur het beste konden aanvallen. Eenmaal aan de voet van de klim Is het een prachtig gezicht hoe iedereen zich letterlijk naar boven en uit elkaar trekt. Er wordt veel van materiaal en mens gevraagd.
Stijn gebruikte de volle breedte van de weg om het verschrikkelijke stijgingspercentage wat te verminderen. Ikzelf heb onder aan de klim direct het allerlichtste verzet geschakeld zodat ik mijn verstand kon uitschakelen en me volle 100% kon richten op het stampen op de pedalen. Soms had ik het gevoel dat de schoenplaatjes aan de bovenkant van de wreef naar buiten kwamen.
En dan het mooiste moment van de dag......Boven op de Muur van Huy een staande ovatie krijgen van de BC groep (Petra, Monique, Sandra, Wim, Edwin, Mario, Hildo) die de Muur net voor ons hadden bedwongen. Respect alom, zeker ook voor Toon die de bus zonder butsen weer bij Wim kan inleveren.
Na pannenkoeken en wafels terug naar Villers Sainte Gertrude. De AB groep moest even gas geven want dan konden we als eerste douchen, ook dat is gelukt. Alles snel ingepakt en terug naar Nederland.
In eerste instantie waren de weervoorspellingen niet gunstig voor ons clubweekend maar het is alleszins meegevallen. Het grappige was dat bij binnenkomst van Nederland het direct begon te regenen.
We hadden besloten om in de buurt van Maastricht te gaan eten bij "De dwaze herder" ter afsluiting.
Of het door de ambiance in het restaurant kwam of de ervaringen van het afgelopen weekend weet ik niet maar ik meende toch enkele dwaze blikken van ongebreideld sportief geluk te hebben gezien!
Ik ben vereerd hier deelgenoot van te zijn geweest. Iedereen hartelijk dank en nogmaals een pluim voor de organisatie. En voor de thuisblijvers.....volgend jaar weer een kans.

Zoals altijd met een sportieve groet,

Wil


bandenslijtage strategie

06-09-2015
geplaatst door: eddy janssen

Nadat de wegkapitein in de vroege zondagmorgen tijdes het stadsfeest nog enkele deelnemers huiswaarts moest sturen omdat het promillage voldoende gestegen was,vertrokken we toch weer met 10 C rijders voor een rondje Hoenderlo.Er werd lekker gereden en de donkere wolken werden met argusogen bekeken maar er volgde nog geen regen. Tijdens de koffie die we lekker buiten konden opdrinken, werd er weer op het gebruikelijke hoge niveau geconverseerd, er wordt zo gezegd door sommigen nog beter geluld dan gefietst. Op de terugweg gebeurde het onvermijdelijke, we kregen regen bij Zutphen. Harrie Zanden kwam met het geweldige idee harder te gaan fietsen zodat we de bui voor zouden blijven. Het tempo ging flink omhoog ? maar dat bleef niet zonder gevolgen. Als je zo op de grens fietst dan vraag je het uiterste van het materiaal. Harrie had echter zijn bandenslijtagecoefficient niet goed ingevoerd in zijn boordcomputer, met als gevolg dat er in Langerak 4 kilometer van huis een lekke band te betreuren viel. Het lijkt onderhand wel formule 1, we overwegen nu tijdens de koffiestops bandenwissels toe te gaan passen,
verder info volgt.


Dag 2 clubweekend boven verwachting

05-09-2015
geplaatst door: Rob Thuis

Dag 2 van het clubweekend begon helaas een beetje druilerig en driftig werd op de telefoons gekeken of we nog een droog momentje konden verwachten.
Aan motivatie geen gebrek en alle Pedaleurs stonden fris en fruitig in de startblokken.
Na een goed verzorgd ontbijt werden her en der een aantal spatbordjes gemonteerd en werden de 2 groepen gevormd. Helaas begon de AB-groep slechts met 3 man. Ondergetekende mocht met 2 van de sterkste klimmers van de Pedaleur (Laurens en Sebastiaan) de langste rit van het weekend volbrengen (een soort Luik-Bastenaken-Luik). Dat betekende dan ook een dag van wiel-hangen op het 'vlakke' en bij een klim ' het gat zo klein mogelijk houden'.

Het tempo zat er goed in en ruim voor de 2e groep vonden we de eerste pauzeplek. Wederom appeltaart-de-luxe, dit keer op een terras met terrasverwarming :).
In de loop van de ochtend werd het weer steeds beter en heel, heel af en toe zagen we een voorzichtig zonnetje.
Nadat ook de 2e groep de pauze-vlaai achter de kiezen had, werden de groepen lichtelijk gewijzigd en de AB-groep ging met 7 man weer op pad (Lydia, Wil, Theo en Ronnie zijn aangesloten) richting de Redoute.
Bovenop de Redoute had onze chauffeur Toon een mooie menigte verzameld om de Pedaleurs te verwelkomen. Tijdens de klim reed de AB-groep 'achterop' de BC-groep en 1 voor 1 werden ze op de top onder luid applaus en passend commentaar van Toon welkom geheten. Hilariteit ten top.

Na de 2e pauzeplek ging AB weer met 3 man verder voor een stukkie van 35 km (25 voor de BC).
Na 2 klimmetjes kwamen we uiteindelijk weer voor de BC de route op, waarna Lydia en Wil weer aansloten voor de laatste loodjes. Een paar klimmetjes, maar bovenal een prachtige afdaling, welke we in volle vaart zonder onderbrekingen hebben afgeraffeld tot grote tevredenheid van Wil.

Na 135 km en ca. 2500 hm kwamen we weer aan bij onze B&B. Tijd voor een koud pilsje (of 2).

Uiteindelijk was het weer boven verwachting en hebben we het de hele dag droog gehouden :).

Dank voor uw aandacht en tot de volgende keer...


De kop is er af

04-09-2015
geplaatst door: Laurens

Met veertien fietsers, onze vertrouwde chauffeur Toon en vandaag bijrijder Wim, stonden we al vroeg aan de start in Villers-Saint Gertrude. Jawel, de Belgische Ardennen dus.
Eerst nog even een kopje koffie en een vlaai. Daar gaan we dan, een groepje AB rijders (Rob, Stijn, Wil, Lydia en wegkapitein Laurens), gevolgd door de BC rijders (Monique, Hildo, Ronnie, Edwin, Petra, Sandra, Mario, Theo en wegkapitein Sebastiaan). Het was nog wat fris (zo'n 14 graden) bij de start maar als snel waren de beentjes warm. De routes waren met zoveel ervaring en inzicht samengesteld dat kort voor de pauze de AB groep na zwaar gezwoeg uiteindelijk de bus in het vizier kreeg en kon aansluiten bij de BC groep. Samen heerlijk koffie en appeltaart met ijs (!) en amandelschaafsel op de slagroom gegeten. De wespen genoten links en recht mee, maar door geweldige vork zwaai bewegingen en plet-technieken, hebben we ons ook hier gemakkelijk doorheen geslagen. Ook op de terugweg, na wederom een extra lusje van de AB-groep zagen zij enkele kilometers voor Villers, eindelijk weer de bus en daarvoor de BC rijders. Net voordat het met bakken uit de lucht kwam vallen waren we allemaal binnen bij het geweldige B&B. Een betere start van het clubweekend 2015 kunnen we ons niet wensen.Prachtige rit Eiffel

30-08-2015
geplaatst door: Laurens

Terwijl in Doetinchem alles werd afgelast vertrokken 10 leden naar Valkenburg. Al snel kwam de zon door die we vervolgens de hele dag met ons mee ging. Allemaal genoten van een prachtige rit door de Eiffel, met pauze aan idyllisch meer van Woffelsbach. Nu lekker nagenieten op het terras.Rondje van Henk...met koffie??

26-07-2015
geplaatst door: Gerard en Christel

Vandaag stonden er 14 pedaleurs klaar om een rondje Duitsland te fietsen met de C-groep. Wegkapitein Henk Wermer had zoals gebruikelijk een hele mooie ronde in petto. Via Beek achterlangs Elten, Hüthum, Til naar de koffiepauze in Mariënbaum bij het bakkertje op de hoek. En toen was het schrikken voor de dame achter de toonbank. !!! 14 pedaleurs in één keer binnen!! Eén voor één moesten we koffie bestellen. wat duurde het toch lang met koffiemachine. steeds kwamen er nieuwe klanten om brood te halen en steeds liet ze ons staan. Maar gelukkig was daar Richo die haar de helpende hand toestak... Hij maakte zijn eigen bakkie koffie.!!! dus voor feesten en partijen kunt u Richo inhuren.. Nadat we bijna een uur hadden gezeten hebben we de weg weer vervolgt naar Doetinchem. Een hele mooie ronde van 105 km, prachtig weer en een gezellige sfeer..


De dag van de Marmotte

05-07-2015
geplaatst door: Sandra

Zaterdag 4 juli 2015 gaat om 4.15 uur de wekker en om 5.15 uur zitten we aan het ontbijt met de andere Marmotters. Wij starten in het laatste vak, 7.50 uur. Omdat de weg wordt afgesloten moeten ook wij ruim op tijd aanwezig en stappen rond 6.15 op onze fietsen.

Net voor 8.00 uur komen wij over de startstreep, 170 km met 5.100 hm te gaan... Vanuit Bourg d' Oisains gaan wij naar de Col de Glandon waarna ieder al snel z'n eigen ritme zoekt. het is nu nog niet zo warm en de benen voelen goed. Het beloofd een goede dag te worden. Onderweg bij een waterpunt kom ik Rob nog even tegen waarna ik hem ook snel weer uit het oog verlies. Boven vul ik mijn bidons en ga ik op zoek naar de toilet waar ik eerst in de wachtrij moet staan. Eenmaal terug bij mijn fiets kom ik Christel tegen en gaan wij samen de afdaling in. Mijn remmen piepen en moet stoppen. Remmen schoongemaakt en weer door, Christel haal ik nooit meer bij in de afdaling. In de afdaling zie ik veel lekke banden. Even later op een vlakker stuk sta ook ik met een lekke band. Inmiddels een graad of 40 vervang ik mijn bandje in de volle zon en hup weer door.

De Lacet de Montvernier is in zicht, prachtig! Van afstand zie je een lange lint langzaam omhoog gaan. Vlak voor het dorpje krijg ik mijn 2e lekke band. Helaas maar 1 reservebandje mee (leer momentje ;-) De moed zakt me in de schoenen. Op de hoek staat een verkeersregelaar en een fransman met pech, hij heeft een gebroken ketting. Hulp zou onderweg zijn, mooi dan wacht ik mee. Na een tijdje wachten word hij gebeld, er komt geen hulp. Wanneer blijkt dat hij niet meer door kan vraag ik zijn reservebandje waarna hij deze er ook nog voor mij oplegt. Helaas is er al enige tijd verstreken en ziet het er naar uit dat ik de Marmotte niet meer zal kunnen uitrijden. De verkeersregelaar legt mij uit hoe ik de Lacet de Montvernier kan omzeilen. Ik besluit zijn advies te volgen en kom inderdaad weer snel op de route en probeer er alsnog een mooie tocht van te maken. Ook al zal ik 'de Marmotte' niet uitfietsen.

Onderweg naar de Col de Mollard zie ik veel mensen de schaduw opzoeken en in de berm liggen. Het is warm, extra warm. Doordat ik toch niet zal finishen heb ik de tijd en neem ik deze ook. Ik geniet en heb hier en daar gezellige gesprekken met medefietsers. Eenmaal boven op de Mollard staat de verzorgingspost van ons hotel en word mijn band nog even goed op spanning gebracht. Gerard, Rob en Christel zijn al gepasseerd en maken het goed. Vooral Gerard scheen schik te hebben en was in z'n element.

Op naar de Col de Croix de Fer. De eerste kilometers gaan makkelijk, ondanks de hitte. Eenmaal in het dorp word het toch wel even steil, nog 6 km te gaan. Steeds meer renners liggen in de berm, koelen de voeten in het water of lopen. Ook zie ik de touringcar rijden wat al vol met renners zit en her en der renners nog meeneemt. Eenmaal boven neem ik de tijd bij de verzorgingspost waarna ik de afdaling inzet naar ons hotel.

Gerard, Rob en Christel hebben de top van de Alpe d'Huez gehaald en hebben allen brons! Super trots, een top prestatie!
Uit de verhalen blijkt dat de Alpe een waar slagveld is geweest. Wielrenners zitten of liggen in de schaduw en kijken glazig voor zich uit, hebben kramp of zitten met hun hoofd tussen de knieën. Ze zoeken naar water, een opkikker, afkoeling, of wat dan ook: een manier om naar boven te komen.

Ondanks alles heb ik toch genoten van de tocht, voor mij 146 km met 3.700 hm. Een ervaring rijker en nog gemotiveerder voor volgend jaar, hotel is al weer geboekt ;-)


Ginkelse heide

05-07-2015
geplaatst door: Monique Holleman

Vandaag een mooie rit gemaakt in een gecombineerde A/B groep naar de Ginkelse hei. De opkomst was overweldigend, dus werd ik als enige dame begeleid door 8 mannen. Het was wel een route met wat obstakels. Als eerste bij de brug van de Ellecomsedijk was ineens het fietspad afgesloten, dan maar een stukje via de weg en daarna verder via het fietspad aan de andere kant. Als opwarmertje de Lange Juffer, terug richting het Paviljoen De Posbank, de Schietbergse weg naar beneden en daarna door naar de onregelmatige klim op de Snippendaalseweg, maar ook hier weer een obstakel, want het parcours is afgesloten voor de 1ste editie van Expeditie Junior. Ongeveer 60 kinderen hebben vandaag de Posbank beklommen voor het goede doel: Oranje babies. Maar zover is het nog niet, dus tussen de hekken door en omhoog. Via de Beekhuizenseweg naar beneden en als toetje nog de Emmapiramide. Daarna verder richting Wolfheze om uiteindelijk bij de Ginkelse en Edense hei terecht te komen. Ook hier stonden midden op het fietspad hekwerken, maar ook deze werden zonder problemen omzeild, waarna wij snel bij Boerderij Mossel aankwamen en heerlijk genoten hebben van de appeltaart, koffie en cola.

Gelukkig op de terugweg geen obstakels meer alleen nog via de Schaapsallee omhoog en daarna weer naar beneden via de Lange Juffer. En tot onze verbazing was in Doesburg het wegdek nat? Wij hebben onderweg geen drupje gehad! Toch jammer, want ondanks dat wij geen regen hebben gehad toch de fietsen smerig. Dus wat hebben wij vanmiddag te doen. Jazeker je raadt het al "Tour kijken" ;-)Acclimatiseren

03-07-2015
geplaatst door: Sandra

Vorig jaar kwam er iemand met het geniale idee om de Marmotte te rijden, nee dit keer niet mijn idee. Zo gezegd en zo geregeld, 30 september 2014 is ons verblijf geboekt in het plaatsje Allemont, Auberge la Douce Montagne.

Zondag 28 juni 2015 komen wij aan in het hotel vol met fietsers, er hangt een gezellige sfeer! Nu tijd om te acclimatiseren en te voelen hoe de beentjes zijn.

Maandag op naar de Col de Sarenne. Prachtige klim, maar helaas loopt het bij mij totaal niet en heb ik enorm last van de hitte. Drinken, veel drinken! De volgende dag gaat het al wat beter, we maken een mooie ronde via Col de Morte naar Col d'Ornon. Het is nog warmer, mijn tellertje geeft ruim 39 graden aan...

Woensdag maar even parcourskennis op doen en op naar Col de Glandon. De hitte stijgt me naar me hoofd en mijn bidons zijn al leeg ruim voordat ik de top bereik. Dit voorspeld weinig goeds voor zaterdag en de twijfel slaat toe of ik überhaupt wel zal gaan starten. Langzaam ploeter ik door wanneer ik plots door Gerard wordt opgehaald. Ik vul mijn bidon met water van Gerard. Ook Rob is op de top omgedraaid en teruggekomen. Samen fietsen we naar de top. Na het restaurant komt er ff een lekker fris windje langs waarna ik toch nog even opschakel. Mijn beentjes doen het namelijk prima ;-)
Rob, Gerard en Christel lijken de hitte is makkelijker te kunnen verdragen en gaan zeker starten zaterdag!

Donderdag pakken we de auto en gaan de route verkennen; Col du Glandon 1.924m - Lacet de Montvernier 777m - Col du Mollard 1.630 - Col de la Croix de Fer 2.058m - en de legendarische Alpe d' Huez.
Het is een prachtige maar zeer pittige route. De Lacet de Montvernier maken erg veel indruk met de kort op elkaar volgende haarspeldbochten.

Inmiddels heb ook ik besloten te starten en staan de fietsen gepoetst klaar voor morgen. Nu de voetjes hoog, aanschuiven bij het pannenkoeken en wafels buffet en wellicht ff verkoeling zoeken in het zwembad!Rondje Wageningen met de Zwaluwen

14-06-2015
geplaatst door: Laurens Gerner

Een mooie groep van 21 Pedaleurs, verrijkt met zo’n 10 enthousiaste Zwaluwenrijders vertrokken vanochtend vanaf RTV de Zwaluwen voor een flinke zondagochtend rit. Na een welkomstwoordje in het clubhuis van de Zwaluwen door John Jansen, waar we vandaag te gast waren, gingen de A- en B-groep uiteen. De Zwaluwenrijders verkozen allen de rit met de A-groep naar Wageningen. Of dat de beste keuze was weet ik niet, want de B-groep had misschien een nog wel mooiere rit op het programma staan, hoewel de naam dat niet direct doet vermoeden: Goor. Enfin, met het gemêleerde wielrennersgezelschap, 17 mannen sterk, bijna geen wind en een lekker temperatuurtje, op naar de Wageningse Berg. Altijd even wennen natuurlijk als wedstrijders met toerrijders samen op pad gaan, maar al gauw draaide het mooi door en werd er in een acceptabel tempo ‘getoerd’. Misschien wat harder dan normaal met dat gemiddeld van 33,5 km/u, maar ook vandaag werd er zo nodig even ingehouden en op de toppen van de Veluwe weer netjes verzameld. Eenmaal terug in het clubhuis was de B-groep daar ook net gearriveerd, stond het tweede bakkie koffie meteen klaar en liet een aantal zich de soep goed smaken. Kortom, een mooie samenwerking vandaag met RTV de Zwaluwen.je komt oren en ogen tekort bij de C groep.

07-06-2015
geplaatst door: eddy janssen

Dat er bij de C groep veel gebeurd onderweg, maar vooral ook tijdens de altijd weer gezellige koffiestop, is bekend . De meesten van ons proberen zolang mogelijk te verbloemen dat we al die indrukken bijna niet meer op kunnen slaan ,of kunnen volgen.
Ons zeer gewaardeerde lid hr. dr. ing. Oerlemans schaamt zich daar totaal niet voor, en gooit alle hulpmiddelen in de strijd om maar niets te missen. Hij was gewapend met dubbele bril, en was zelfs in staat met behulp van de Qr-code op onze tafel en zijn iPhone een bestelling te plaatsen !!
Vermeldenswaard was verder dat in de eindsprint naar het bord bij binnenkomst in Doetinchem Jan Gerritsen weer in grootse vorm stak en beslag wist te leggen op de bronzen medaille ! Dankzij de vooruitstrevendheid van leden zoals hr. dr. ing. en de inzet van oudere jongeren zoals Jan wordt het niveau alsmaar hoger, waarvoor dank.


Geslaagde Kanjers voor Kanjers ToerCyclo

03-06-2015
geplaatst door: Laurens Gerner

Afgelopen zondag was het zover, onze eerste georganiseerde NTFU toertocht op de weg: de Kanjers Voor Kanjers ToerCyclo. Een geslaagde dag, mede dankzij de inzet van een flinke groep vrijwilligers onder onze leden! Dank daarvoor. Mooie ervaringen hebben we opgedaan. Zo is het uitpijlen op de racefiets niet echt handig met modderige bermen (schoenplaatjes steeds vol) en verkiest zelfs Sebastiaan dan toch liever de auto, vindt Tonny een korte broek in bermen met brandnetels ook geen succes. Zelf had ik een aantal waarschuwingsbordjes mooi voorbereid op paaltjes in de schuur staan, maar ‘s ochtend vroeg bij het in de grond slaan van die dingen, floepten die bordjes er toch zo af. Gelukkig had ik extra spijkers en een hamer meegenomen, maar dat doen we de volgende keer anders. De deelnemers hebben echter niets van deze ongemakken gemerkt, de route was mooi, verrassend en heel goed uitgepijld. Kortom, we hebben een mooie basis gelegd in de samenwerking met Stichting Kanjers voor Kanjers en het Wielerfestival Montferland.


Fietselfstedentocht 2015

28-05-2015
geplaatst door: Mario

Dit jaar voor het eerst de fietselfstedentocht maar eens gereden. Uit verschillende verhalen opgemaakt dat je deze een keer gereden moet hebben.
Het was lang onzeker of ik überhaupt aan de tocht kon deelnemen. ik was namelijk uitgeloot. Via een collega van de brandweer (Nico Wierenga, met wie ik samen zou gaan fietsen) toch aan een starbewijs kunnen komen.

Gevolg was dat ik pas twee weken geleden zeker wist de tocht te kunnen gaan fietsen. Dan moet er ook nog ergens overnacht worden als je 3 dagen weg wil zijn. Het dichtstbijzijnde wat beschikbaar was, was in Harlingen. Dat dus maar gedaan.

Samen hadden we al besloten om vanuit Harlingen op de fiets naar Bolsward, waar de start plaats vond, te gaan. Een afstand van 20 km. Omdat we dan ook aan het eind van de dag deze 20 km nogmaals zouden moeten rijden, zou het dag totaal op 275 km komen. Het idee om dan ook maar voor de 300 km op één dag te gaan was snel geboren.
Via afstandmeten.nl een langere route naar Bolsward uitgestippeld en ook een langere route terug naar Harlingen.


Onze starttijd zou 7 uur zijn. We zijn op maandagmorgen 25 mei, om half zes in de ochtend op de fiets gestapt en de 33 km van Harlingen naar Bolsward gereden. Ruim op tijd in Bolsward aangekomen. We zijn uiteindelijk om 07.15 gestart. Om 18.15 waren wij weer terug in Bolsward. De laatste 60 km waren echt zwaar met een tegenwind van 5 bft. Snel ons kruisje gehaald, even wat eten en drinken en om 18.45 weer op de fiets naar Harlingen. Een stuk van nog eens 34 km met veelal windtegen. Om 20.15 kwamen we daar weer aan. Uiteindelijk dus 302 km op één dag.

De tocht van 235 km is gewoonweg heel erg leuk. Het enthousiaste friese volk is fantastisch. In elke plaats, hoe groot of klein ook, wordt je als fietser fantastisch ontvangen en toegejuicht.

Een aanrader voor iedereen!!!


Vogezen - de regio van de Ballonnen

27-05-2015
geplaatst door: Rob Thuis

Al een aantal dagen zijn een 4-tal Pedaleurs (Christel, Sandra, Gerard en Rob) lekker aan het rondfietsen in de prachtige Vogezen (waar toch best serieuze bergjes liggen, hebben we zo gemerkt).

Na de eerste dag, waarbij we de beentje hebben losgedraaid, hebben we de tweede dag de eerste ' ballon' buitgemaakt: de Ballon de Servance. De dames zijn deze keurig vanuit de uitgezette route opgefietst. De heren konden zich bij het bordje ' Planche des Belles Filles' (aankomstplaats van de tour een aantal jaren terug en wellicht in 2016 weer) niet beheersen en zijn deze eerst opgefietst. Een pittige klim met een toetje van 22% om tot de finish-lijn te komen. Das even doorbikkelen, maar dan heb je ook een mooie foto :).
Vervolgens werd de achtervolging op de dames ingezet.

Na 2 dagen te hebben opgewarmd, hebben we vandaag (woensdag 27-5) een supertocht gemaakt, waarbij we de nodige hoogtemeters hebben gepakt (ca. 2.750). Achtereenvolgens hebben we de Ballon d'Alsace, col du Hundsruck, Grand Ballon en de col d'Oderen van ons lijstje kunnen afvinken. Met prima fietsweer (mooi zonnetje, maar niet te warm), goed onderhouden wegen en ander wegverkeer dat goed rekening houdt met de fietsers bevalt het hier prima.

Vooralsnog staat de teller deze week (3 fietsdagen) op 345 kilometer, 6270 hoogtemeters, 4 lachende gezichten en nog geen spierpijn, maar we hebben nog 2 fietsdagen te gaan :).


Klaver4tocht Bergh in het Zadel 9 t/m 16 mei 2

20-05-2015
geplaatst door: Sebastiaan & Monique Holleman

Etappe 1: ’s-Heerenberg – Duiven via de Posbank
Daar sta je dan geen idee wat je allemaal te wachten staat. De koffers zijn ingeleverd. Het stuurbordje is bevestigd en dan nadat de burgemeester ons heeft toegesproken en zegening heeft plaatsgevonden is het wachten op het startschot. De zenuwen gieren dan toch wel door je lijf. Nu gaat de stoet van start. Wat een organisatie: 6 motoren en 1 motor voor de begeleiding van de cameraman en fotograaf, 1 politieauto voorop en een geluidswagen erachter, dan 72 wielrenners (waarvan 3 vrouwen), 2 auto’s daarachter met nog meer begeleiding, de materiaalwagen voor technische ondersteuning, een koelwagen voor de drank en versnaperingen onderweg, een vrachtauto om de koffers van hotel naar hotel te vervoeren en de oude schoolbus van De Lengel.
De rit met windkracht 5 gaat door onze achtertuin met als toetje de Posbank. Na een lekker uitgewaaid te zijn komen wij aan bij het vd Valk hotel in Duiven.
Gegevens etappe 1:netto fietstijd: 5.46 uur; afstand: 168 km;gemiddelde snelheid: 29,1 km/u; hoogtemeters 906m; overige omstandigheden: heel veel wind.

Etappe 2: Duiven – Duiven via de Holterberg
Wij zijn er weer klaar voor vandaag nog een rit door de achtertuin alleen dan via de Holterberg.
Gegevens etappe 2: netto fietstijd: 6.12 uur; afstand: 186 km; gemiddelde snelheid: 29,9 km/u; maximale snelheid: 60,2 km/u; hoogtemeters: 627m.

Etappe 3: Duiven – Gilze-Rijen via de Posbank
Dag 3 zijn wij eerst nog een keer over de Posbank gefietst, voordat wij tegen de wind in richting Gilze-Rijen fietsten. Een aangename afwisseling was de oversteek van de Maas via de pont. Dat was een mooi gezicht met zoveel wielrenners.
Gegevens etappe 3: netto fietstijd: 6.25 uur; afstand: 181 km; gemiddelde snelheid: 28,2 km/u; maximale snelheid: 52,7 km/u; hoogtemeters: 677 m; overige omstandigheden: warm met veel wind.

Etappe 4: Gilze-Rijen – Gilze-Rijen via Tholen/Bergen op Zoom
Dag 4 begon de dag al goed met veel materiaalpech en een stel verdwaalde renners, omdat de begeleidende motor de verkeerde weg had genomen. Na de eerste stop hadden wij weer heel veel tegenwind. In Zeeland hadden wij met name last van de stevige zijwind. 1 Ding weet ik nu zeker, tegen de wind in rijden is niet mijn sterkste kant. Het is dat ik die dag wat support had van mijn familie onderweg. Zo hebben wij ook een stop gemaakt in mijn oude woonplaats Bergen op Zoom. Heel bijzonder. Maar wat heb ik afgezien. De laatste 25 kilometer heb ik echt op doorzettingsvermogen afgerond. Ik was zo total loss dat ik net als een aantal jaar geleden met de eerste rit van het clubweekend met de Pedaleurs alleen nog maar een potje kon janken. Gelukkig voelde ik mij na een warm bad en een uurtje liggen weer een stuk beter. ’s Avonds in het sportcafé kwamen er met een lach en een traan van allerlei onderwerpen ter sprake die mij eraan herinnerde waarvoor ik dit allemaal deed. Gewoon doorgaan!
Gegevens etappe 4: netto fietstijd: 6.05 uur; afstand: 179 km; gemiddelde snelheid: 29,2 km/u; maximum snelheid: 50 km/u; overige omstandigheden: teveel wind!!!!!

Etappe 5: Gilze-Rijen – Stein-Urmond
Zo weer op de fiets gestapt en met een heerlijk windje in de rug ging deze etappe vanzelf.
Gegevens etappe 5: netto fietstijd: 5.55 uur; afstand: 180 km, gemiddelde snelheid: 30,2 km/u; maximum snelheid: 53 km/u, overige omstandigheden: zon en wind mee.

Etappe 6: Stein-Urmond – Stein-Urmond het Limburgse heuvellandschap deel 1
De verjaardag van Sebastiaan. Je kunt de dag niet beter beginnen dan dat je toegezongen wordt door zoveel mensen. Het is 1 groot feest. Gelukkig zat die dag de Limburgse vlaai bij de prijs in.....
De eerste klimmetjes bevallen goed. Sebastiaan lukt het, ondanks het vele kopwerk, om bij de eerste vrijgegeven klim de Eyserbosweg als eerste boven te komen.
Gegevens etappe 6:netto fietstijd: 5.37 uur; afstand: 156 km; gemiddelde snelheid: 27,9 km/u; maximum snelheid: 58,4 km/u; hoogtemeters: 1.000 m; overige omstandigheden: feestelijk.
’s Avonds ging het feest nog even door in Sittard. Met de oude schoolbus werden wij naar het plein gebracht, waar wij onder het genot van een drankje genoten hebben van het concert van de Barghse Jonges.

Etappe 7: Stein-Urmond – Stein-Urmond het Limburgse heuvellandschap deel 2
De tweede dag klimmen in het heuvellandschap van Limburg. Ik weet het nu zeker, klimmen is toch meer mijn ding. Vooral door het zonnige weer vloog ik de hellingen op. Ik heb een super dagje gehad. Dat geldt ook voor Sebastiaan die op alle 3 de vrijgegeven klimmetjes (wederom de Eyserbosweg, de Keutenberg en de Sibbergrubbe) het voor elkaar heeft gekregen om als eerste boven te komen. Ik heb ook heel wat mannen en vrouwen achter mij gelaten .
Gegevens etappe 7:netto fietstijd: 4.58 uur; afstand: 128 km; gemiddelde snelheid:25,4 km/u; maximum snelheid: 64 km/u; hoogtemeters: 1.425 m; overige omstandigheden: alles top.

Etappe 8: Stein-Urmond – ’s-Heerenberg via Duitsland
De laatste etappe begint al goed met een afgezette weg. Al snel vallen de eerste druppels en na de stop valt de regen met bakken uit de hemel.
Het onthaal in 's-Heerenberg was overweldigend: de haag van mensen waar je doorheen fietst, de loeiende sirenes van de motoren en de luidende klokken. Je kreeg er kippenvel van en een brok van in je keel. Ik moest wel een traantje wegpinken. Ik was op slag vergeten dat ik stond te soppen in mijn schoenen; of was het misschien toch de champagne in mijn bidon.
Het was echt een topweek. Ik ben ook trots op Sebastiaan die ruim 1.200 km op kop heeft gefietst. Het is echt geweldig om onderdeel uit te maken van zo'n peloton en organisatie.Over 4 jaar zijn wij er zeker weer bij!
Ik denk dat ik dan wel extra om sponsoring vraag voor Assos crème, want zonder dit wondermiddel was mijn zitvlees de week niet doorgekomen!
Gegevens etappe 8: netto fietstijd: 5.41 uur; afstand: 171 km; gemiddelde snelheid: 29,9 km/u; maximum snelheid: 41,6 km/u; hoogtemeters: 372 m; overige omstandigheden: veel teveel regen, maar toch feestelijk!

ALLEMAAL BEDANKT VOOR JULLIE STEUN!!

Kijk voor de reis- en videoverslagen ook op: www.berghinhetzadel.nl/acties/bihzfietsen/fietstocht-2015/reisverslagen/
Op pad met 10 Belgische wielrenners

16-05-2015
geplaatst door: Hans Epping

Zaterdag 16 mei. De buienradar meldde dat het rond 9.30 uur droog zou zijn.
De 2e dag met onze Belgische wielrenners begon dus rond die tijd. Een enkeling had nog wat vraagtekens. Wel of niet meegaan? Uiteindelijk toch maar mee. Niet alle Belgen waren voorbereid op het Hollandse weer en fietsten met blote benen in een temperatuur van 12/13 graden. Oeff. De buirenradar had het mis. Het werd niet droog. De hele dag hielden we regen, motregen en natte wegen. Vandaag zochten we het oosten van Nederland op. De prachtige omgeving van Winterswijk en Zwillbrock was ons doel. De Belgen zien in België geen koeien meer in de wei staan en vroegen zich af of dat hier ook het geval was. Nou, dat hebben ze geweten. Na elke bocht in het Aaltense en Winterswijkse landschap liepen koeien. Tientallen links en tientallen rechts. Alsof ze ons aanmoedigden stonden ze soms in rijen langs het prikkeldraad. En loeien dat ze konden. Net zo hard als de lachsalvo's van onze alleraardigste Belgische fietsvrienden. De pauze bij Sevinks Molle was een uitkomst. De hongerklop was toegeslagen. De Achterhoeke lunchbroodjes met aspergesoep waren een uitkomst. En de koffie smaakte nog nooit zo lekker. Eventjes opwarmen. De onderlinge discussie gaf aan dat we de rit gingen inkorten. Geen probleem. We maakten een tussendoortje en misten daardoor 15 hele kilometers. De regen (motregen) deerde ons niet meer en via Lievelde, Harreveld en Doetinchem waren we mooi op tijd terug bij het hotel. Toen begon het echt te regenen. De teller gaf 112 km aan. Het gemiddelde doet er niet meer toe. Het waren twee prachtige dagen. We wensen onze gasten een veilige terugtocht toe.Op pad met 10 Belgische wielrenners

16-05-2015
geplaatst door: Hans Epping

Gisteren en vandaag hebben Pieter Holleman en ik 10 Belgische wielrenners begeleid tijdens hun fietsvierdaagse in Nederland. Donderdag met Hemelvaart waren ze uit Neerpelt naar Beek (Zonneheuvel) vertrokken en hadden al een kleine 150 km in hun "oude" benen zitten. Tijdens die tocht werden ze begeleid door twee bestuursleden in een auto. Een paar maanden geleden werd de Pedaleurs gevraagd wie deze groep wilde begeleiden. Nou dat wilden wij wel doen. Leuke ervaring en eventueel contacten opbouwen voor een komend weekend van onze club. In België.
Op vrijdag stonden 10 wielrenners te trappelen om met ons op pad te gaan. Eerst even voorstellen, een korte kennismaking en dan op de fiets. We wilden wel eerst hun sterkte toetsen en pakten meteen maar even de Peeskebult. Ze zouden niet misstaan in onze C-groep. Dus onze snelheid werd rond 26/27 km p/u. Lekker ontspannen. Genieten was het toverwoord. Onze gasten waren vooral onder de indruk van onze prachtige wegen, de geweldige natuur met heuvels, bossen, dijken en rivieren. We trakteerden ze op verschillende klimmetjes op de Posbank; Schapenweg, Lange Juffer, Posbank en Emmapyramide. Snippendaalseweg. Daarna via de dijk bij Westervoort naar Pannerden en binnendoor naar de Rijn. Onze 2e pitstop was vlakbij Tuindorp. Naast een paar palingrokers dronken we een colaatje, een kop koffie en een .... biertje. Poeh. Nadat er de nodige foto's waren gemaakt hadden we nog een toetje in petto. De Elterberg en Peeskebult. Dat was nog even aardig afzien voor een aantal. Met een geweldig gemiddelde van 23,4 km p/u kwamen we veilig en gezond weer aan bij het hotel. 114 km stond er op de Garmin. Wauw, wat een ervaring.


Op pad met 10 Belgische wielrenners

16-05-2015
geplaatst door: Hans Epping

Filmpjes B-groep Terlet

22-03-2015
geplaatst door: Wilfred Wildeboer

Onderstaande filmpjes zijn gemaakt tijdens de rit naar Terlet op 22 maart 2015.de thuisblijvers hadden weer ongelijk

26-04-2015
geplaatst door: eddy janssen

Zondagmorgen besloten we toch maar lekker te gaan fietsen met de c groep.Ondanks de matige voorspellingen bleken de omstandigheden mooier en mooier te worden, en we zijn dan ook zonder 1 druppel regen te hebben gehad thuis gekomen !! DE route ging via Halle naar Marienvelde Borculo , de wereldsteden Geesteren en Gelselaar, waarna er een koffiestop was bij Erve Brooks in Gelselaar een aanrader. Sandra en Rob hadden na de 185 kilometer van zaterdag een makkie met nu 110 kilometer, Karel was ook aan het losfietsen,en Harry en Tonny komen steeds beter in vorm. Onze nieuwe aanwinst Jan Mark is zo sterk als een beer, maar moet nog leren verdelen.
Al met al een gemixte groep waar weer veel te lachen viel . De thuisblijvers hebben zelden zoveel ongelijk gehad.


De rit van de lege batterijen

05-04-2015
geplaatst door: Nico

Alhoewel Pieter vandaag wegkapitein zou zijn, had ik voor alle zekerheid de rit ook op mijn Garmin gezet. Je weet maar nooit. Met 1 dame en 13 heren vertrokken we onder een stralende zon en strakblauwe hemel richting Achterhoek.
Mijn Garmin had er na een kilometer of 15 geen zin meer in. Na de melding "Batterijen bijna leeg", werd het display zwart en vertikte het apparaat, dat ik vanmorgen had gevuld met opgeladen batterijen, het verder. Jammer, dan maar zonder snelheidsmeting verder.

Vlakbij Winterswijk kneep Pieter plotseling in zijn remmen. Ook zijn Garmin was in staking gegaan. Oorzaak ? Lege batterijen........

Nadat Pieter zijn Garmin even flink door elkaar had geschud werkte deze plotseling weer en konden we verder. Even later zaten we in de warme zon op het terras van Severink Mölle aan de koffie met gebak.

De terugweg verliep vlotjes, hoewel Dick vlakbij huis lek reed. Wij mochten van hem doorrijden, omdat we er al bijna waren. BEDANKT DICK !
Daarna was het alweer tijd om van de Belgische hoogmis te gaan genieten. Zou het "onze" Nikki lukken ? Hopelijk rijdt hij zijn batterij niet helemaal leeg.......Geslaagde EHBO avond
02-04-2015
geplaatst door: Laurens Gerner

Een groep van tien pedaleurs heeft afgelopen maandag een zeer informatieve en geslaagde EHBO avond gehad. De heer Wanders, met 40 jaar ervaring als verpleegkundige waarvan 30 jaar op de ambulance, verzorgde deze avond. In sneltreinvaart leidde hij ons soepeltjes en vakbekwaam door vele situaties heen, waar we bij ongevallen mee te maken kunnen krijgen. Naast boeiende theorie (waar moet je op letten, hoe handel je dan) hebben we gezien hoe je een drukverbandje aanlegt, hebben we een introductie gehad in reanimatie en de stabiele zijligging in praktijk gebracht. Volgens de deelnemers erg de moeite waard allemaal.


Terlet inclusief filmbeelden

22-03-2015
geplaatst door: Wilfred

Tegen de wind is bijna geen kleding opgewassen. Iedereen had er wel last van, die snijdende oostenwind. Maar de voorspelling gaf aan dat er zon zou komen. Bij de gedachte krijg je het al haast warm. De dag was ook bedoeld om de shimano cm 1000 eens uit te proberen. Denk je natuurlijk, wat is dat dan. Nu, dat is een action camera om verwarmende beelden te schieten van werkende/fietsende pedaleurs, zodat we niet meer altijd neer worden gezet als koffie drinkende pedaleurs, actie dus. Kijk voor de volgende link op YouTube
https://youtu.be/AEg0sRVCw4c en de volgende zes films bij videobeheer.
Of toets, rtc de pedaleur, in op de YouTube zoekbalk.
Genieten achteraf!!!


Het wordt lente !

08-03-2015
geplaatst door: Nico.

De B-groep in Dinxperlo.Tegen de wind

01-03-2015
geplaatst door: Nico

Op vrijdagmiddag had ik met een aantal andere Pedaleurs een "Rondje Brummen" gereden, om alvast de benen uit te proberen. Toen hadden we op de terugweg de wind lekker in de rug. Prima, want het ritje van zaterdagmiddag ging dezelfde kant op, dus "windtechnisch" geen probleem.

Maar...... helaas bleek de wind 180 graden te zijn gedraaid. Het weer was prima, niet al te koud, zonnetje erbij toen we op zaterdagmiddag om 13.30 vertrokken vanaf de Pedaleur richting Zutphen. Het liep gesmeerd, maar terwijl we zo lekker voortpeddelden zat ik me wel af te vragen hoe het terug zou gaan tegen de harde wind in. Ik troostte me met de gedachte dat de meeste anderen ook nog niet zoveel kilometers in de benen hadden.

Een kilometer of 7 voor de pauzeplek, de Hoofdige Boer in Almen, draaiden we tegen de wind in. Dat was even de tanden op elkaar. Gelukkig kwamen we al snel bij onze koffiestop aan. We hoefden nu nog maar 25 kilometer. Maar eerst even bijkomen en bijkletsen.

De kilometers na de pauze waren behoorlijk zwaar tegen de wind in. Een pittig begin van het seizoen ! Moe, maar voldaan kwamen we rond een uur of 5 in Doetinchem aan.Koude start

08-02-2015
geplaatst door: Nico

Via Whatsapp was een ritje voor deze eerste sneeuw- en ijsloze dag in februari afgesproken. Uiteindelijk stonden er 2 dames en 7 heren even voor half 10 aan de start. De "organisator" van deze rit had zich op het allerlaatste moment afgemeld, maar gelukkig had Stijn op zijn Garmin een mooi ritje staan.
Het begon erg fris, met een miezerig regenbuitje, maar gelukkig hield dit na een poosje op. Toch werd het niet echt warm. Omdat de rit ongeveer 65 km zou zijn, was er besloten om geen koffiepauze te houden en in één ruk door te rijden.

In de buurt van Vorden reed Henk Veugelink lek. Alle reservebanden die hij en de anderen bij zich hadden bleken helaas niet geschikt voor zijn wielen met superhoge velgen. Vandaar dat de rest besloot om Henk aan de rand van het bos achter te laten (wel na eerst even telefonisch een ophaaldienst te hebben geregeld).

Omdat iedereen behoorlijk was afgekoeld door deze gedwongen pauze, werd besloten de rit iets in te korten. Om weer een beetje warm te worden, werd er flink gas gegeven. Na een kilometer of zestig reden we Doetinchem weer binnen. Hoogste tijd voor een warme douche.

Een frisse maar goeie start van het pré-seizoen. Volgende keer graag een zonnetje erbij.