Blog

Blogs uit 2014. Blogs tonen van jaar -->  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  


Ritje Terlet eind oktober

26-10-2014
geplaatst door: Laurens

Op initiatief van Bernard vertrokken we vanochtend met 5 man (Ivan, Bram, Ben, Bernard en ik) op de racefiets naar Terlet. Bij Braamt reed Harry Rutjes ons tegemoet. Enige twijfel in zijn blik, want hij was mooi op tijd vertrokken naar de Pedaleur om daar om 9.00 uur bij de andere groep te starten. Toen hij ons zag, besloot hij rechtsomkeert te maken en bij ons aan te sluiten. Via Loil, Didam naar de brug bij Westervoort. Vanaf Rheden een lekkere klim op de Snippendaalseweg (Zijpenberg), gevolgd door de Emmapyramide. Na ruim 60 km aangekomen bij Terlet. Goh, zo’n fiets heeft Wim Waarnink ook… Die zat ons dus binnen op te wachten. Met 7 man het ritje vervolgd, via Loenen en Schaapsallee de Posbank op. Een heerlijk ritje (106 km) in goed gezelschap, lekker weertje, wat wil je nog meer.


Ff voorproeven

27-09-2014
geplaatst door: Sandra

Gerard en Rob zijn benaderd om de sluitingsrit voor de B groep te verzorgen. Uiteraard geen probleem!

Er was keurig een route meegezonden welke de heren als basis konden gebruiken. Her en der is de route een beetje aangepast waardoor deze een mooie 90 km is geworden. Maar ja, deze moest natuurlijk nog wel even worden voorgereden. Uiteraard vinden de dames het wel gezellig om met de mannen mee te gaan.

Met ons vieren vertrekken we s'ochtends in de mist. En ja hoor, onverharde wegen... Maar goed dat we de route voorrijden. Na 45 km komen we aan bij de Witte Wieven in Zwiep waar we de krentenwegge op het terras in de zon ook maar ff voorproeven. En ja, hij was heerlijk ;-)

Tot morgen!


AB-rit rondje Posbank
21-09-2014
geplaatst door: Laurens

Rond 8 uur was het nog wat regenachtig, dus besloten de wegkapiteins van de A en B groep dat we een uurtje later gingen vertrekken. Dat zou ook vast de opkomst goed doen, want vertrekken in de regen is niet fijn:(. Om 9 uur stond er een enorme groep bij de Pedaleur klaar, echter vooral mountainbikers... De conclusie om de A en B-groep samen te voegen was snel getrokken. Onder begeleiding van Stijn en in goed overleg met Rob, Sandra en mijzelf hebben we een heerlijke gevarieerd tochtje gereden; in korte broek en ook snel met de armstukjes uit. Een rondje van 100 km met dijken en uiterwaarden langs Rijn en IJssel en een aantal keren de Posbank beklommen en via lekker lopende binnenwegen weer retour. Het was gewoonweg super!


KKKlaarrrr....voor de start

01-09-2014
clubweekend

01-09-2014
geplaatst door: Diane

vrijdagmorgen 6.45 kom ik aan bij de Pedaleur en Wim en Toon zijn er al met de bus. Langzaam maar zeker komen alle leden die mee gaan met kleine oogjes ook aan bij de Pedaleur. De bus wordt nog met de laatste fietsen en tassen ingeladen enom 7.05 vertrekken we dan naar Insul in de Eiffel. Na een voorspoedige rit van 2.15uur komen we aan bij het hotel waar we snel een kop koffie drinken en de fietsen in orde brengen voor de eerste rit van dit weekend.
Voor vandaag staat er een zeer afwisselende route rondom de rivier Ahr richting Ripsdorf op het programma
De A/B groep gaat voor 92km en de C-groep gaat voor de 80km variant.
Nog voor de koffiestop gaat het al mis. Toon en de bus zijn verdwenen en ook telefonisch is hij niet te bereiken. Na veel heen en weer gebel tussen de A- en C-groep gaan Wim en Hans terug om te kijken waar Toon is gebleven.
Bijna op de pauzeplek aangekomen komt Toon de C-groep tegemoet rijden.
Wat blijkt? Toon is tijdens het filmen van de A/B-groep zijn telefoon verloren; Is teruggereden om hem te zoeken maar uiteindelijk maar naar de pauzeplek gereden omdat de 2 groepen elkaar daar weer treffen. Nu zijn echter Wim en Hans "zoek".
Beide groepen hebben zich tegoed gedaan aan Kaffee und Kuchen en verder gegaan met de rit. Het was een prachtige rit met continue heuvel op- heuvel af. De C-groep werd nog getrakteerd op een fikse regenbui. Bij terugkomst in het hotel was onze wegkapitein zo vriendelijk om al onze fietsen eigenhandig schoon te spuiten. Wat een service!! Het zonnetje was ook weer doorgebroken en zo konden we dan in de tuin genieten van een biertje, thee of cola! Aangezien Hans nog niet terug is kunnen 2 leden niet douchen omdat hun spullen nog bij Hans in de auto liggen Dan maar warm en droog worden aan de bar van het hotel. Uiteindelijk is iedereen weer in het hotel aanbeland en konen we om 18.30 verzamelen in de partytent voor het avondeten. In het hotel eten kon niet want er was een verjaardag van opa waardoor er binnen geen plek voor ons was. Maar de partytent was een prima alternatief met warmtekanon en direct een scherm voor de film van vandaag die voor na het eten op het programma stond.
Het diner bestond uit 4 gangen: voorafje van een stukje vlees van hun eigen stier Hector met eiersalade, een pompoenensoepje, salade, schnitsel met champignonsaus en patat en als toetje iets van kwart met saus.
Hierna kregen we de welbekende beelden beelden van Toon te zien wat weer voor veel hilariteit zorgde. Het bleef nog lang gezellig in de tent.......

zaterdag 30 augustus.
Om 7.30 waren we aan het ontbijt ontboden. En de Duitse gründlichkeit is ook nog hier aanwezig. We konden er ook niet in voor 7.30. Maar het zeer uitgebreide ontbijtbuffet maakte alles goed. Je kan het zo gek niet verzinnen of het was er wel.
Verschillende soorten brood om zelf af te snijden, losse broodjes in verschillende varianten, kwark, yoghurt en verschillende muesli om erin te doen, uitgebreide hoeveelheid zoet- en hartig beleg en verschillende soorten sappen.
Ik had gisteren iets te veel van mijn krachten verspeeld en besloten om vandaag maar niet op de fiets te stappen zodat ik zondag nog kan fietsen. Ik ga Toon gezelschap houden in de bus en hem bijstaan in het vinden van de goede weggetjes.
Dat hielt niet in dat ik niet meeleed met de dames en heren die het aan het einde van de rit erg moeilijk hadden met de klimmetjes. Bij de steile klimmetjes voelden mijn benen ook de pijn en leed ik mee.......
De route van vandaag is een pittige route via Adenau richtig Kaisersesch en Cochem .
Het eerste stuk gingen we met de A/B-groep mee en deden direct de beklimming van de Hohe Acht. ( de hoogste berg in de omgeving).
Na de gezamenlijke eerste koffiestop met de C-groep. De A/B-groep ging nog een extra lusje van 20km richting Cochem maken.
Net voor de voorspelde regen waren we weer terug in het hotel.
Het avondeten was vandaag wel in het hotel: hamsalade vooraf, champignonsoep, kipfilet met kerriesaus met rijst en gemengde salade, ijs met vruchtjes toe.
De film kon vertoond worden in een aparte ruimte. Ook nu konden we weer genieten van het leuke commentaar van Toon bij de bewegende beelden.

Zondag 31 augustus
6.45 de wekker gaat; Wendy is in tweestrijd of ze wel of niet gaat fietsen. De lange tocht van gisteren heeft er toch wel ingehakt. Maar doorzetster als ze is gaat toch de wielerkleding aan en om 7.30 zijn we klaar voor weer een goed ontbijt.
Ook ik ga vandaag weer fietsen ondanks dat Toon me probeert over te halen weer bij hem in de bus te stappen.
Vandaag gaan we een afwisselende route rijden richting Adenau en Kempenich. Als afsluiter kan de beklimming/afdaling van 4 km naar/van de Steinerberg nog gemaakt worden.
De A/B groep die inmiddels is gehalveerd gaat direct beginnen aan een klimmetje om de C-groep voor de koffiestop al weer in te halen. Daarbij gaan er weer wat mensen mee met de A/B groep. Bij de koffiestop waar ze niet echt op ons gerekend hadden, er waren maar 7 stukjes taart, waren de weergoden ons niet goed gezind en kwam het met bakken uit de hemel. Even wachten dus maar totdat het droog is. Ondertussen is er besloten dat we de afsluitende klim maar laten schieten. Het zonnetje breekt weer door en we gaan weer verder om toch nog een keer een buitje te krijgen. Het meeste klimwerk is gedaan en kunnen we laatste 15 km uitfietsen op vals plat naar beneden. Toon wordt aan het eind nog getrakteerd op een stenen bruggetje waar hij onderdoor moet. Maar Toon zal Toon niet zijn en natuurlijk redt hij dit ook weer!
Snel douchen en inpakken en op naar huis. Ondanks een paar files waren we om 17.00 bij Gasselink waar we als afsluiting van dit mooie weekend heerlijk hebben gegeten.

Het was voor mij mijn eerste clubweekend en ik vond het fantastisch!
wat dat betreft klopt de slogan precies;
GEZELLIGHEID + SPORTIVITEIT= GENIETEN
Ik heb genoten en volgens mij heeft iedereen dat.
Wim, Jack, Nico Sebastiaan en Monique; BEDANKT voor het organiseren van dit super weekend!
En natuurlijk iedereen die mee geweest is bedankt voor de gezelligheid!
Diane


Clubweekend 2014

01-09-2014
geplaatst door: Wendy Meerbeek

Met 5 dames en 14 heren van de Pedaleur, zijn wij vrijdagochtend, met veel goede zin en moed vertrokken naar Insul voor het clubweekend 2014. Na een vlotte reis en de nodige koffie, thee, gebak en krentenbollen stapten we om 10.00uur op de fiets. We hebben met 2 groepen gefietst en dat ging echt heel goed door de goede voorbereide routes van Sebastiaan, Moniek en Wim, kwamen we elkaar bij de pauzes steeds weer tegen en konden we weer gezellig bijkletsen over de behoorlijke klimmen en afdalingen die we allemaal hadden ondergaan. We zijn ook weer goed verzorgd door Toon Tammel Met zijn Speciale uitgeruste bus met BESTICKERING erop waren we als pedaleur peloton goed zichtbaar! Af en toe maakte we ons zorgen kan toon hier wel met de bus door? (smalle paadjes) Maar dan moet je begrijpen, voor ons is het een uitdaging om de klimmen op te komen, voor Toon is de uitdaging kan ik hier door? Maar als wijlen Michael Jackson op de radio in de bus zijn nieuwste singel speelt, dan is Toon zijn commentaar letterlijk: Ja hoor eens, als Michael Jackson hier zingt dan kan ik ook wel met de bus door dit smalle pad rijden!! De opnames die Toon maakt tijden het rijden zien wij 's avonds voorzien van commentaar en speciale muziek terug. Het hotel was uitstekend! we hebben iedere avond genoten van een 5 gangen diner. Er was door Sebastiaan en Moniek gewaarschuwd we komen met wielrenners en die hebben 's avonds allemaal trek (honger).
Het leuke van deze dagen is dat het een heel gemêleerd gezelschap is van mannen en vrouwen die allemaal de zelfde passie en hobby hebben WIELRENNEN.
Er is geen onvertogen woord gevallen en heel belangrijk er is niemand van de fiets gevallen! ( natte wegen afdalingen gehad dus dat is best spannend voor sommige onder ons).
Rest mij nog om een groot compliment te geven aan Sebastiaan, Moniek, Wim en Nico voor het zeer goede voorbereide en geslaagde clubweekend 2014!!
De enige kanttekening ik hoop op meer deelname van mijn c collega's volgend jaar!! Sportieve groet Wendy Meerbeek


Gespot in Zuid-Limburg

20-08-2014
geplaatst door: Laurens

Pedaleurs weer helemaal fris na flink stuk vlaai tijdens prachtige tocht door Zuid-Limburg.3x is scheepsrecht

01-08-2014
geplaatst door: diane

vrijdagmiddag:
13.30 er zijn onweersbuien voorspelt en haal ik voordat ik ga fietsen nog even de was binnen.....
14.00 met 2 vrouwen en 3 mannen vertrekken we voor de vrijdagmiddagrit. Na 3 km kom er erachter dat ik mijn bidonnen, dankzij de was, vergeten ben. Gelukkig heeft Tonnie er 2 bij zich en mag ik één van zijn bidon hebben. Gelukkig want het is warm en zonder drinken gaat het vandaag niet lukken. In goed tempo rijden we over de dijk naar Angerlo, daar de dijk af en bij het laatste huis aan de weg huppelt een klein konijntje de weg op, gaat toch maar weer terug de heg in en voordat ik er erg in heb komt ie weer terug de weg op. Precies voor mijn wiel...... aauuchhhh.... die is dus doormidden.
Even bijkomen van de schrik, wat bloedspetters van mijn benen afvegen en we kunnen weer door.
Tussen Giesbeek en Lathum ruzie met een vlieg en trek ik mijn oorbel uit mijn oor. Weer stoppen en een eindje terug vind ik hem gelukkig weer terug.
Na 3 tegenvallers vind ik het echt wel genoeg voor vandaag en wil ik gewoon fietsen.
Gelukkig is 3x is scheepsrecht ook echt zo en konden we deze prachtige rit zonder oponthoud uitrijden. Met 68 km en een gemiddelde van bijna 29 km/u waren we om 16.15 weer in Doetinchem.
Tonnie, bedankt voor het water en Andre bedankt voor de mooie route.


Mag het ietsje minder.....

20-07-2014
geplaatst door: Wil Lanters

Geregeld kijk ik zaterdagmorgen op de buienradar wat de weersverwachting is voor het weekend. Is deze voor de zondag niet geweldig dan stap ik zaterdags al op de fiets en voor de zondag geldt dan "kieken wat ut wut". Zo ook dit weekend, gisteren onder tropische temperaturen 80 km gefietst. 's Middags gedronken als een kameel en 's avonds om 22.00 u. het eerste plasje. Conclusie: eigenlijk ben je niet goed snik om te fietsen met deze temperatuur. Daarom vanmorgen op weg naar onze verzamelplaats de weergoden verzocht of het wat temperatuur betreft ietsje minder mocht. Welnu, de gebeden hadden resultaat en ik was oprecht blij voor alle Pedaleurs die deze ochtend weer in slagorde stonden opgesteld. Mooi om te zien dat alle groepen goed waren vertegenwoordigd. Ik vond mezelf al een hele piet wat mijn inspanning van gisteren betrof, maar dan onze nieuw benoemde wegkapitein van vandaag, Gerard, hij had gisteren de Holterbergtocht al voorgefietst! Nou, dan past enkel bescheidenheid van mijn kant. Zoals ik al memoreerde was de opkomst van de B-groep prima. We vertrokken met 14 personen waarvan ik de dames toch even persoonlijk wil noemen:Christel, Monique en Lydia. De prachtige aanloop naar Holten is bij de meeste renners wel bekend echter wanneer je de Holterberg van de Rijssense kant pakt en het is jaren geleden wanneer je dat voor het laatst gedaan hebt is het toch nog verrassend en denk je aan het eind: mag het ietsje minder....
Nadat alle Pedaleurs waren neergestreken bij het Losse Hoes net voor Holten was het genieten van de entourage en het lekkere appelgebak opgesierd met stukjes fruit. Voor de foto verwijs ik jullie naar het verslag van de A-groep op 22 juni jl..
Vervolgens nog even afrekenen bij de waard, de rekening kwam iets hoger uit dan hetgene ik in mijn portemonnaie had. Derhalve vroeg ik:"mag het ietsje minder zijn?" Hij was in een goede bui, en wees nou eerlijk, welke uitbater wil nou niet zulke vriendelijke sportievelingen uit Doetinchem op zijn terras?
Op de weg terug naar Doetinchem waren we Gerard opeens kwijt. Reden onbekend, wegkapitein verdwenen, totale chaos. Navraag bij Christel gedaan, zij is toch degenen waar Gerard rekenschap af moet leggen, nietwaar. Wat blijkt, Gerard zag zijn buren die ergens in de buurt van Lochem op een camping zaten en waar hij gisteren tijdens het voorrijden van de tocht de koelkast had geplunderd. Onze Gerard is goed opgevoed en daarom even de voeten aan de grond en bedanken.
Met een schuin oog al even naar ons gemiddelde gekeken dat er niet om loog kwamen we aan bij de Varsselring. Schijnt toch altijd iets met je snelheid te doen. Zo kwam Rob even naast me fietsen met opmerking:"zo Wil , heb je de gashendel gevonden?" Nu hield ik het nog beschaafd maar kennelijk werkte het inspirerend voor anderen. Er werd al snel overgenomen waarbij snelheden van ruim 40 km per uur werden gehaald. O.a door onze nieuweling Iwan die daarmee zijn visitekaartje afgaf.
Het was dan ook niet vreemd dat sommigen riepen of het even ietsje minder mocht.
En dat kan in de B-groep want soms ben je alleen sneller maar samen kom je verder. Even hergroeperen en in gestrekte draf terug naar Doetinchem onder het genot van een weldadig regenbuitje. En dan voor de cijferfetisjisten, ik hou maar even de teller van Lydia aan, in Doetinchem een gemiddelde van 31,86 km per uur over 130 km.
Waarom vermeld ik dat laatste, ik heb begrepen dat de A en B groep in de vakantieperiode samen gaan fietsen. Lijkt mij een prima idee, en wat het aantal deelnemers betreft, in mijn beleving mag het zelfs een beetje meer zijn.
Tot slot wil ik Gerard bedanken voor zijn inzet en alle andere Pedaleurs voor een mooie zondagochtend!

Een sportieve groet,
Wil


Boogie Woogie Willem

06-07-2014
geplaatst door: Nico

Gelukkig zaten de weersvoorspellers, weerapps en weerwebsites er compleet naast en was het vanmorgen prima weer. Wel een stevig windje, maar dat vinden wielrenners niet erg, want daar wordt je sterk van.....
Er waren een paar Pedaleurs een beetje brak vanwege het voetbalfeest van gisterenavond.

Onze groep van 13 renners was al snel via het gebied van de Rijnstrangen bij de veerpont Pannerden-Doornenburg. Daarna reden we tot grote vreugde van Tom naar Lent, waar we de Waal overstaken. Rondom Beek-Ubbergen en Berg en Dal werden de meeste hoogtemeters van vandaag gemaakt (in totaal 635). Hierbij werd ook de Zeven Heuvelenweg bedwongen. Ongeveer halverwege de rit kwamen we bij de pauzeplek, de Zweef Inn bij het zweefvliegveld van Malden.

Toen we in het restaurant wilden afrekenen zag Willem (Plageman) een piano. Voor we er erg in hadden zat hij erachter, klapte het deksel open en gaf een swingend stukje boogie woogie ten beste. Eigenlijk wilden we nog met de pet rond om de clubkas te spekken, maar er moest gefietst worden.

De tweede helft ging langs de Mookerheide richting Kranenburg. Het laatste stukje over de dijk tussen Griethausen en Emmerich was pittig, want opnieuw hadden we de wind tegen. Volgens mij was de wind gewoon gedraaid... ;-)
Gelukkig hadden we vanaf de roze brug de wind in de rug en waren we snel thuis. Met 133 kilometers en 635 hoogtemeters een pittig begin van de zondag. Vanmiddag lekker op de bank kijken naar de renners van de Tour.Holterberg

22-06-2014
geplaatst door: Laurens Gerner

In goed gezelschap vertrokken wij (Jos, Jack, Erik, Hans, Bernard en Laurens) aan een fikse toertocht van 130 km met als topper de Holterberg. Voor de één een bekende klim, de ander al licht zwetend over hoe steil of zwaar dat ding zou zijn. Al grappend makend over de besneeuwde toppen daarvan, reden we met beetje tegenwind zo’n 30 in het uur. De beentjes werden ook wat opgewarmd door het waterige zonnetje. Zouden we de (laatste?) korhoen daar nog zien, of is die geëvolueerd tot sneeuwhoen…
Bij Nieuw-Heeten was er enige motregen, dat mocht de pret niet drukken. Maar na Haarle waren het serieuze buien. Tot op de bil nat (sorry voor deze details) en sterk afgekoeld begonnen we aan het ding, de klim. Eindelijk was daar net voor Holten ‘t Losse Hoes, waar Jos zich heerlijk aan de verwarming kon opwarmen, mijn armstukjes konden drogen en we ons tegoed deden aan appeltaart met fruit. Dit deed ons goed, met windje in de rug ging het in rap tempo terug naar hoes. Bijna geen kip op de weg, laat staan zeldzame. Ondanks de regen toch heerlijk genoten.

Ps. Heb je ook iets met schaatsen/skaten, help IJsbaan Doetinchem dan even door op die club te stemmen via www.kanjersvoorkanjers.nl/jubileumactie Dan kunnen ze materiaal aanschaffen voor het geven van clinics voor o.a. scholieren.Zwiep met krentewegge

22-06-2014
geplaatst door: Harms

Lang was het onzeker of de C-groep wel zou rijden, maar nadat Wendy de druk bij Hans wat had opgevoerd zou het dan toch gebeuren. Dat Eddy uiteindelijk de koers had uitgezet maakte het voor Hans weer iets gemakkelijker. Met 14 personen reden we via Halle, Beltrum en Borculo naar de witte wieven in Zwiep. Hier genoten we van Krentewegge met roomboter. Uit de dreigende wolken werd al snel de conclusie getrokken dat we snel weer richting Doetinchem moesten om droog over te komen. Slechts enkele druppeltjes mochten de pret niet drukken. Langs mooie weggetjes in Linde en de omgeving van Keyenborg bereikten we na ruim 90km de thuisbestemming.


Limburg Mooiste 2014

15-06-2014
geplaatst door: Sikko Luinge

Wat doe je als je 70 jarige vader je in maart vraagt of je nog één keer gezamenlijk Limburg Mooiste wilt rijden? Natuurlijk zeg je dan volmondig ja.
Dit keer niet de zware rode lus die we al eens hadden gefietst, maar dit jaar de blauwe lus, 115km.
Zo vertrokken we afgelopen vrijdag de 13de met zijn drieën (mijn zwager fietst ook) naar Grevenbicht. Daar hebben we bij mensen thuis geslapen. Maar eerst de kroeg in om iets te eten en om later het Nederlands elftal te zien voetballen. En het fietst een stuk lekker met een 5-1 overwinning op zak, zeker de eerste 20 km door Duitsland voelen dan prettig aan.
De organisatie had op voorhand al aangegeven dat er op de blauwe lus enkele stukken onverharde weg in de route waren opgenomen. Nou het leek wel of we op het mountainbike parcours terechtkwamen, zo slecht. Op deze stukken werd er ook regelmatig lek gereden. Niet door ons gelukkig.
Bij de georganiseerde pauzes hebben we niet te lang stil gestaan, als je eenmaal een lekker tempo te pakken hebt is het prettiger om door te rijden. In Valkenburg hebben we op een terras de accu weer opgeladen voor het laatste stuk.
In de laatste 20 km is het eigenlijk te druk. Zo worden er verschillende routes dwars door Heerlen geleidt. Leuk voor de middenstand maar als fietser wil je daar helemaal niet komen. En vanaf Heerlen is het in optocht naar de Finish.
Geen idee hoelang we over de tocht gedaan hebben en dat is ook helemaal niet interessant. Het feit dat je dit samen met je Pa hebt kunnen doen is vele malen belangrijker.Naar de Steenen Kamer

15-06-2014
geplaatst door: Hans Epping

Vandaag Vaderdag. De mannen die het geluk hebben om vader te zijn, verheugen zich op hun thuiskomst vanmiddag. Een heerlijke brunch en lieve cadeautjes. Zeg maar rustig: een verwendag. En dat begon vanmorgen om 8.00 uur. Een groep van 9 A-rijders hadden er zin in. Eerst een heerlijke fietstocht en dan koffie, croissant, gekookt eitje, jus d'orange......wellicht een lichte massage. We hadden 2 B-mannen in de gelederen. Vorige week hebben we met de A-mannen afgesproken het tempo wat te verlagen zodat het geen trainingspartij wordt maar een toertocht. En dat werkte. Iedereen heeft zich buitengewoon goed aangepast en we TOEREN. Vorige week een heerlijke tocht en vandaag hetzelfde. Via de altijd mooie Posbank daalden we af naar het Apeldoorns kanaal en via mooie binnenwegen koersten we naar Twello en Wilp om een verdiende pauze te hebben bij museumboerderij "de Kribbe", tegenover het pontje van Gorssel. Heerlijk in het zonnetje keuvelen over voetbal, hockey en golf. Maar ook de politiek kwam voorbij. Daarna weer op de fiets om met een prettig windje in de rug weer naar Doetinchem de rijden. Complimenten gaan naar de groep, maar zeker ook naar Bernard die deze fantastische route had uitgewerkt.
En dan nu... de eerste croissant. Fijne zondag.11-Stedentocht 2014

09-06-2014
geplaatst door: Gerard en Christel

Op pinkstermaandag hebben wij de 11Stedentocht wederom gefietst. Het beloofde een prachtige zonnige dag te worden. Om 7.30 uur zijn wij uit Bolsward vertrokken om de noordelijke lus van 140 km te fietsen. Dit gedeelte verliep voorspoedig en bij terugkomst in Bolsward kregen we een lekkere kop groentesoep. Klaar voor de zuidelijke lus van 97 km. Het werd warmer en warmer. Onderweg de bidons regelmatig bijgevuld. Niet alleen om te drinken maar zeker ook voor de afkoeling!!! Het leek of het merendeel van de deelnemers snel naar huis wilde, want het ging sneller en sneller!!! Uiteindelijk zijn wij om17.20 uur in Bolsward aangekomen en hebben daar ons welverdiende kruisje weer op mogen halen. Deze rit was totaal 235 km. Toen nog per fiets terug naar het Hotel in Makkum. Totale afstand van deze dag 257 km. Toen lekker gedouched en lekker gegeten. Ook Rob, Sandra en Marin hebben deze rit totaal uitgefietst. Chapeau!! Voor ons: Friesland, tot volgend jaar !!

Groetjes Gerard en ChristelWo ist der Bahnhof ?

08-06-2014
geplaatst door: Nico de Jong

De B-groep had vandaag de tocht "Grenslands Mooiste" op het programma staan. Deze tocht werd georganiseerd in het kader van het Wielerfestival Montferland. Omdat de route geheel uitgepijld zou zijn, had de wegkapitein een dagje vrij. We hoefden alleen de pijlen maar te volgen.

Dat ging uitstekend, totdat we in de buurt van Kleve geen bordjes meer zagen. Een aantal Pedaleurs gingen op zoek naar een bordje. Toen ze weer een aanwijzing hadden gevonden en terugreden om de rest van de groep op te halen, bleek deze al te zijn vertrokken. Dan maar met 5 renners door. Verderop ging het weer mis. Geen enkel routebordje te bekennen. Waarschijnlijk was dit de wraak van de Duitsers voor het "Bahnhof-incident" van Koot en Bie........ (mensen van mijn leeftijd weten wat ik bedoel, de rest moet maar eens kijken op https://www.youtube.com/watch?v=h1XEPlh8jNA).

Uiteindelijk vonden we toch de pauzeplek, waar even later de andere Pedaleurs ook arriveerden. We waren weer compleet. Tijdens de pauze begon het helaas te regenen. Toen we wegreden was het weer droog, maar dat duurde maar even. Daar kwam nog bij dat er opnieuw veel routebordjes ontbraken. We besloten om verder op "eigen kracht" door te rijden. Gelukkig werd het na een poosje droog en ging zelfs de zon schijnen. Via Kleve, Emmerich en Stokkum reden we naar 's Heerenberg. Bij Stokkum werden we begeleid door de schutterij. Na ruim 140 kilometer konden we op het stadsplein van 's Heerenberg een lekker biertje achterover slaan. Die hadden we wel verdiend !


Rondom de Olde Mölle

08-06-2014
geplaatst door: Hans Epping

Toen de wekker vanmorgen afliep donderde en bliksemde het in de verte. De eerste dikke regendruppels vielen. De buienradar gaf echter positieve beelden naarmate de tijd verder schreed. Dus snel een bordje pap klaarmaken en op naar de Pedaleur. Gelukkig viel de opkomst mee. Een behoorlijke C-groep, een kleine B-groep en 6 A-mannen. Gelukkig zagen we Wim ook weer aan het vertrek staan. De pols is weer aardig genezen. Om klokslag 8 vertrok de A-groep voor zijn tocht naar het Noord-Oosten van de Achterhoek. De eerste kilometers met wat lichte regen. Daarna brak de zon door en het werd prachtig fietsweer. We tikten na 45 km even Duitsland aan bij Zwillbrock om daarna in Overijssel terecht te komen. Net boven Rietmolen. Daarna kwam al gauw de Olde Mölle in Neede in het zicht. Heerlijk was de koffie, de cola én het appelgebak mét slagroom. Daarna terug via de altijd mooie Needse berg, Gelselaar en Geesteren. Dwars door Borculo om wat cultuur te snuiven en daarna terug naar Doetinchem. In Doetinchem, op 2 km van huis, werden toch nog even gezegend. Een sappig buitje spoelde het zweet nog even weg. Om 12.05 uur waren we thuis en op de teller stond het mooie afgeronde getal van 120 km. Dit keer geen gejaag maar een heerlijk tempo. Het was een geslaagd begin van de 1e Pinksterdag.


Het liep spaak

01-06-2014
geplaatst door: Nico

Ondanks ronselaarspraktijken van een andere wegkapitein ;-) reden er vanmorgen 15 B-rijders richting Achterhoek.
De zomer was weliswaar begonnen, maar de zon twijfelde nog wel een beetje. Dat mocht de pret niet drukken. Het was genieten op de mooie boerenweggetjes van de Achterhoek., met hier en daar een "kasseienstrook".
De credits hiervoor gaan naar Hans Epping. Deze rit heb ik voor de B-groep op de kalender gezet onder het motto "beter goed gejat dan slecht gemaakt". Dus Hans, bedankt !

Nadat we de Duitse grens waren overgestoken reden we door Ammeloe. Hier kwamen een aantal Pedaleurs erachter dat Ammeloe geen Achterhoeks voor Almelo is, maar dat het plaatsje echt bestaat.
Weer terug op Nederlandse bodem konden we de benen strekken op een schitterend plekje bij een watermolen aan de Buurse Beek. Hier toverde gastrijder Hanno (?) een heuse zelfgebakken taart uit zijn achterzakje. Het recept wordt binnenkort op de website geplaatst.

Na de pauze ging het vlot richting huis. Alhoewel.... in Borculo begaf een spaak in het achterwiel van Gerards fiets het. Dit mankement was waarschijnlijk ontstaan door het beklimmen van de Needse Berg een paar kilometer terug. Tijdens zo'n beklimming komen er nogal wat krachten vrij. In Gerard's geval spreken we van G-krachten.....

Gelukkig was sleutelaar Wilfred erbij, die het euvel snel had verholpen en konden we weer verder. Via Ruurlo en Zelhem ging het met een behoorlijk hoog tempo. Echter, vlak bij Doetinchem, met nog 5 kilometer te gaan klonk er uit het achterwiel van ondergetekende een harde knal. Jawel ! Alweer een spaak kapot. Gelukkig konden we gewoon doorrijden.

Na 130 kilometer met 30,5 gemiddeld op de teller kwamen we moe maar voldaan thuis.


Austria, douze points

29-05-2014
geplaatst door: Wil Lanters

Wielervrienden,

Zoals sommigen van jullie reeds weten zijn Lydia, haar broer Herman en ik onlangs in Oostenrijk geweest voor een, je mag wel zeggen, hoogtestage. Je moet even een stukje autorijden maar dan heb je ook wat. "Wat" hield in: storm, sneeuw, zon en prachtige beelden. We waren te gast bij Ton & Diana Reerink in Döllach. Ton is oud eigenaar van 3 wielerzaken in Arnhem en Westervoort en is 8 jaar geleden geëmigreerd naar Oostenrijk. In Döllach heeft hij een prachtig landhuis "Landhaus Schober" waarin hij 4 appartementen verhuurt. Hij is nog altijd bezeten van het fietsen en is 2 dagen als Reiseführer met ons mee geweest. Je komt zo op de mooiste plekken. Ik laat het beeld voor zich spreken.
En wanneer we punten voor deze korte trip naar Oostenrijk mogen geven dan is het DOUZE POINTS.(met of zonder Wurst)

Sportieve groet,
Lydia en Wil


Vive le velo!

26-05-2014
geplaatst door: Sandra en Rob

In de regen kwamen wij afgelopen donderdag aan in Vaujany bij Chalet Solneige. Vrijdagochtend werden we wakker met een stralende zon, dus fietsen!

Op advies van Pieter, de eigenaar, zijn we als opwarmertje de Col d' Ornon beklommen. Voor ons was dit de eerste echte col op een racefiets, naast Peeskesbult en Eltenberg natuurlijk ;-) Het was een mooie beklimming welke goed te doen was. Terug naar het hotel kregen we iedere dag een fijne traktatie: de laatste 2 kilometer mag er flink geklommen worden met een gemiddelde stijging van 10%.
Vandaag lekker kunnen rijden in het zonnetje en de armpjes en beentjes kleurden al lichtrood...

Dag 2 moest het dan toch gebeuren, de Alpe d' Huez! Van meerdere personen het advies gekregen om rustig te beginnen en dat deden we dan ook maar. Rob reed de eerste bocht gelijk bij mij (San) weg, maar ook ik kwam verbazingwekkend goed boven! Eenmaal boven was het nog wel even zoeken naar de officiële finish... Op het terras zijn wij aangesloten bij onze (Nederlandse) hotelgasten, welke de Alpentocht hebben gereden voor een goed doel, waarna we gezamenlijk zijn doorgereden naar de Col de Sarenne. Op het eind werd het nog even pittig (zowel de klim als de afdaling) maar wat is het prachtig en genieten daar boven!!
De hele dag een stralende zon en 's avonds, jawel hoor, de armen en benen toch echt (licht) verbrand.

Gisteren waren er helaas dreigende wolken onderweg naar de Col de la Croix de Fer. Het was een pittige maar zeer mooie tocht en gelukkig hebben we het net droog kunnen houden.

Voor vandaag waren de voorspellingen slecht, regen, hagel en onweer. Maar ach, de beentjes een dagje rust is ook wel lekker ;-) Morgen is het weer hopelijk beter voor een laatste tochtje voor deze vakantie in de Franse Alpen...


Hoe mooi is de Ginkelse hei

25-05-2014
geplaatst door: Hans Epping

Opnieuw werden we verrast met mooie weersomstandigheden op deze zondag. Ideaal weer voor een prachtige tocht naar de Ginkelse hei. En vandaag was Sebastiaaan onze koerskapitein. Sebastiaan heeft de rol van Peter Bisseling overgenomen bij "Berg in 't Zadel", een toertocht voor het goede doel in 2015. Deze tocht wordt dan gereden in Nederland en de opbrengst wordt besteed aan alvleesklierkanker. Zaterdag had Sebastiaan de eerste rit van 170 km gereden en is één van de voorrijders.
Dus dachten we dat hij het wat rustiger aan zou doen. Ho maar, dan ken je hem nog niet. Vol vuur en passie begeleidde hij ons via de heuvels op de Veluwe, over de Ginkelse hei naar boerderij de Mossel voor onze koffie met gebak pauze. Heerlijk in het zonnetje kwamen we bij van het eerste stuk. Daarna via Hoenderlo, Loenen en Dieren terug naar Doetinchem. In de buurt van Eerbeek visten we nog een "oude"pedaleur op. Ruurd was in training en haakte bij ons aan. Geweldig dat hij het tempo bijhield. Ruurd is "BACK". Na 130 km waren we om 12.25 uur weer thuis. Sebastiaan wordt bedankt voor de mooie tocht.


Achterhoek-Sallandtocht

18-05-2014
geplaatst door: Bernard

Vanochtend waren de weersomstandigheden zoals wellicht iedere wielrenner ze graag ziet : zon , lekkere temperatuur en weinig wind . De 6 A-rijders gingen de tocht van toer club Zelhem rijden . Vanaf Zelhem 120 km. door de Achterhoek en Salland over veel voor ons onbekende maar goede rustige wegen . Na een paar km. kregen we gezelschap van Fred uit Amersfoort en zo reden we in een lekker tempo richting Holten . Onze groep groeide gaandeweg naar zo`n 25 man doordat veel gepasseerde renners aanhaakten . De meesten wilden of konden geen kopwerk doen zodat het tijd werd om eens even flink aan de boom te schudden . Na een paar km. werd al duidelijk dat dit het gewenste effect had zodat we met 10 man door konden rijden naar de pauzeplaats op de Holterberg . Ook de B-groep had deze plaats uitgezocht voor de koffie dus de helft van het terras werd door Pedaleurs bezet . Via mooie wegen reden we weer terug via Zelhem naar Doetinchem . Daar stond zo`n 145 km. op de teller met een gemiddelde van ruim 33 . Het was een
, mede dankzij TC Zelhem , prachtige fietsochtend in goed gezelschap !


La Haute Fourche

14-05-2014
geplaatst door: Nico de Jong

Toen ik aan een vriend vertelde dat ik een weekje in de Vogezen ging fietsen zei hij een beetje schampertjes "het is daar allemaal niet zo hoog".
Welnu, ik kan je verzekeren dat zich in deze streek een heleboel gemene kuitenbijters en heuse cols bevinden. Bovendien is de omgeving hier werkelijk schitterend. Een echt fietsparadijsje voor iedereen die van steile klimmetjes houdt. En dat op slechts 600 kilometer van Nederland.

Naast bekende cols als de ballon d'Alsace en La Planche des Belles Filles (Tour de France 2012, winnaar Chris Froome) liggen hier een enorm aantal onbekende, soms loeisteile cols. Bovenop iedere top bestaat de beloning uit een prachtig uitzicht over het mooie groene beboste landschap van de Vogezen.

We verblijven in auberge "La Haute Fourche" gelegen op de col du Mont de Fourche (650 m). Het gebouw is ooit gebouwd om de soldaten te huisvesten die dienden in de voor "la Grande Guerre" gebouwde forten waarvan je hier in de omgeving nog resten terugvindt. Later deed het gebouw dienst als kinder-vakantiekolonie en nu heeft een Nederlandse ex kroegbaas en fietsgek zich er gevestigd.

La Haute Fourche heeft grote eenvoudige kamers, een grote ruimte voor het stallen van fietsen en een eet-/drink-/praat-ruimte die is ingericht als een bruin café. Gastheer Jacob schuift graag bij zijn gasten aan voor een praatje en een biertje. Hartstikke gezellig om na een vermoeiende klimtocht bij de houtkachel een lekker biertje te drinken en nog even na te kletsen. Het is hier echt allemaal fietsen wat de klok slaat. Aan de muur hangen talloze fietsrelikwiën, waaronder 3 oude stalen racefietsen. Jacob kan smakelijk vertellen over zijn fietstochten en zijn belevenissen als Utrechtse kroegbaas. En hij fietst graag een tochtje mee. Het eten is hartstikke prima. Echt een aanrader voor iedereen die een korte fietsvakantie in de "bergen" wil houden.

Ik heb hier samen met mijn collega Mathijn heerlijk gefietst en me nu al voorgenomen om hier nog eens terug te komen. Misschien de "Trois Ballons" cyclo volgend jaar ?Ballon d'Alsace

11-05-2014
geplaatst door: Nico de Jong

Alhoewel de weersvooruitzichten niet al te best waren, besloten ik en mijn collega/fietsmaatje Mathijn Bruntink om vandaag toch maar de geplande rit over de Ballon d'Alsace te gaan maken. We zijn een paar dagen in de Vogezen om een beetje "bergtraining" op te doen en dan moet je dus iedere gelegenheid om te gaan fietsen aanpakken.

Het weer zag er vanmorgen goed uit. Wel harde wind, maar redelijk zonnig. Voor de zekerheid toch een regenjackje meegenomen en de beenstukken aan. Na ongeveer 20 kilometer kwamen we aan de voet van de klim. Er stond een bordje met daarop de afstand, 8 kilometer en het gemiddelde stijgingspercentage, 7%. Niet al te zwaar dus, maar wel een leuke uitdaging.

De klim ging best lekker, maar helaas begon het na ongeveer 3 kilometer harder te waaien en te regenen. Balen, maar we moesten verder. Ook nu was opgeven geen optie. Na een poosje hield de regen op, om plaats te maken voor hagel..... Ook dit hield op, waarna het weer lekker ging regenen.

Gelukkig hield dit noodweer op toen we nog 2 kilometer te gaan hadden. Plotseling brak de zon door en steeg meteen de temperatuur. Genieten ! Echter vlak onder de top verdween ineens de zon en kwam er mist opzetten. Maar dat kon de pret niet meer bederven, want we hadden het gehaald. Gelukkig was het restaurant op de top open en hadden ze er heerlijke bosbessentaart. We waren de enige bezoekers. Welke idioot gaat er ook met dit weer tegen een berg op fietsen ? Nou, wij dus.

Net toen we wilden vertrekken barstte er een waar noodweer los. Regen, hagel, harde wind. Even wachten dus. Na een paar minuten werd het wat beter en begonnen we heel voorzichtig aan een langzame afdaling. We zaten te klappertanden van de kou. Hierdoor was het afdalen nog meer afzien dan de klim.

Gelukkig begon de zon weer te schijnen toen we onder in het dal kwamen. Hierna moesten we nog een paar kleine bultjes overwinnen tot we weer terug waren in ons hotel. Op tijd om te genieten van de 2e Giro-etappe en de prachtige overwinning van Marcel Kittel.Oude IJsseltocht A-groep

04-05-2014
geplaatst door: Hans Epping

Vandaag waren de A-B en C-groep te gast bij RTC de Wildt in Ulft. Deze wielerclub organiseert altijd één van de mooiste toertochten in onze omgeving. Dit keer vertrokken we met 11 A-rijders voor een tocht van 125 km vanuit Ulft. Het weer was uitstekend. Misschien iets te koud in het begin, maar doordat er bijna geen wind stond was het heerlijk om te fietsen. In een stevig tempo reden we naar de brug van Rees en door naar Labeck een Sonsbeck waar verschillende leuke klimmetjes liggen.
Na 95 km hadden we zin in koffie met heeeeel veel gebak. Dus stopten we in Kalkar op de markt waar we bijkwamen van de eerste grote en pittige etappe. Daarna weer terug naar de route voor de laatste 45 km. En dat ging ook al weer in een rap tempo. Kop over kop waren we om 13.00 uur weer thuis met 141 km op de teller.
Complimenten voor onze groep. Heerlijk gedisciplineerd gereden.
Complimenten voor RTC de Wildt voor het uitzetten van deze prachtige tocht.Berg & Dal

20-04-2014
geplaatst door: Nico

De B-groep bestond vandaag uit 3 dames en 12 heren. Het zonnetje scheen en de weg richting Lent over de Waaldijk met de wind in de rug ging met "2 vingers in de neus".
Dat werd wel anders toen we in de buurt van Ubbergen kwamen.
De wegkapitein was zo vriendelijk om niet te waarschuwen voor het eerste klimmetje; een afslag naar rechts die meteen 10% steil omhoog ging. Een leuke opwarmer. Daarna werden er nog een paar kuitenbijters rondom Berg & Dal gepakt, met zelfs een doodlopende klim, dus bovenaan omkeren en terug.
Gerard Bod had vandaag echt goeie benen. De rest had bij iedere klim het nakijken naar zijn gele schoentjes.....

Na een pauze in het zonnetje bij de Heksendans reden we naar Groesbeek, vanwaar we een stukje Zeven-Heuvelenweg bedwongen. Hierna ging het naar Duitsland, met een stukje Reichswald.
Door het mooie landschap met bloeiende bomen ging het tegen de wind in naar Düffelward, Griethausen en de brug bij Emmerich. Vooral het stuk dijk tussen Griethausen en Emmerich was bijzonder pittig. Één Pedaleur maakte zelfs de vergelijking met een windtunnel.

De roze brug bood gelukkig wat verlichting en daarna waren we via 's Heerenberg alweer bijna thuis. Een paar die-hards moesten zich nog even uitleven op de muur van Zeddam, maar toen was het echt gedaan. Een zware, maar mooie tocht. Nagenieten voor de buis met de Amstel Gold Race.

Voor iedereen chapeau ! Volgende week een windstille rit.


Noviomagum tocht

20-04-2014
geplaatst door: Hans Epping

Op hun paasbest stonden de Pedaleurs van A-B en C-groep vanmorgen aan het vertrek. Het was 1e Paasdag. De C trok naar het oosten, de A en B groep naar het westen. Naar Nijmegen en Berg en Dal. Om 8.00 uur precies vertrok koerskapitein Laurens met 7 A-mannen in zijn wiel naar de brug van Emmerik. Onder prachtige weersomstandigheden maar met een behoorlijke oostenwind in de rug ging het in een sneltreinvaart via Düffelward, Keeken naar Zyfflich. Dit mooie dorpje bereikten we binnen een uur. Het tempo zat er dus goed in. Vervolgens begonnen de mooie klimmetjes: Nieuwe Holleweg. Oude Holleweg. Het blijven kuitenbijtertjes. Via Berg en Dal ging het richting Wyler en Grafwegen naar Otterlo. Na 65 km hielden we het even voor gezien en stopten we bij het aloude "'t Ottertje" waar je voor een habbekrats heerlijke koffie en gebak krijgt. Na een korte, maar krachtige pauze in het lentezonnetje kregen we vanaf nu de wind op kop. En die ging aardig te keer. Het doordraai systeem kwam al gauw op gang en in een prettig tempo reden we via Asperden en Pfalzdorf naar Till-Moyland. En toen, toen zagen we de roze brug al weer opdoemen. Kop over kop reden we de laatste kilometers terug naar Doetinchem. Frank verdient vandaag het grootste applaus. Hij reed met een slag in zijn achterwiel, vanaf de pauze ontstaan, tot aan Zeddam. Daar moest hij bij de afdaling zo hard in de remmen knijpen dat hij een gelukkig zachte landing in het gras maakte. Vanaf toen had hij ook in het voorwiel een slag. Al zigzaggend kwam hij thuis. Om precies 12.30 uur reden we onze garages weer in. Met 130 km op de teller en een gemiddelde van 31,6 gaan we vanmiddag kijken hoe de profs in een waaier kunnen rijden. En... voor ik het vergeet. Wim Waarnink is voorlopig uitgeschakeld na een fors ongeluk aan zijn pols. Met een cirkelzaag er bijna doorgeknald. Heel veel sterkte en een goed herstel. Hopelijk zien we je snel terug. Laurens, ook jij weer bedankt voor je prachtige route.In das Reich der Deutschen

19-04-2014
geplaatst door: Wil Lanters

Een grenzenloos reisverslag.

Vanochtend stonden vijf dappere Pedaleurs (Ari, Jan Sleen, Gerard Nusselder, Lydia en Wil) in Zevenaar aan de start van de Reichswaldtocht.
Het was een gezellige en bonte boel in Zevenaar, veel verenigingen hadden zich gemeld. Na een snelle "scan and go" was het genieten geblazen. Wel goed opletten bij het splitsen van de routes, alles ging echter goed.
Natuurlijk wilden we laten zien dat er echte wielrenners bij RTC de Pedaleur zitten, een prachtig gezicht om ons treintje voort te zien denderen.
Gerard gaf zijn fiets zo op z'n donder dat spontaan het crankstel eraf viel. Ja, daar sta je dan met je goede gedrag zonder het juiste gereedschap tussen de uitgestrekte velden achter het altijd mooie Kleef. Gelukkig zag ik een tweetal mannen en een bedrijfsautootje in een koolzaadveld staan. Even naartoe gefietst en met mijn beste Duits gevraagd of ze een Sechskantschlussel hadden.
O, praat maar gewoon Nederlands, verstaan we je nog beter. Niet dat mijn Duits zo slecht is, het waren Hollanders. Helaas konden ze ons het gevraagde gereedschap niet leveren. Met deze droevige mededeling terug naar Gerard. Tsja, er zit niets anders op dan de dichts bijzijnde boerenhoeve te visiteren.
Gerard bleef wel heel lang weg en heel even dwaalden onze gedachten af naar een behoeftige boerin....
Uiteindelijk kwam Gerard aansjokken met jawel, een setje imbussleutels. Waarom duurde het zo lang....Gerard had gevraagd naar Imbiss!! Crank er weer op en ja dan moet het gereedschap weer retour. Of niet? Even sloeg de twijfel toe bij Gerard, moet ik het wel teruggeven? Tenslotte hebben ze heel veel fietsen gejat en nooit teruggebracht. (had Gerard dan toch iets teveel gegeven op de heuveltjes, gevoel voor nuance ontbrak totaal)
Na enige druk uit de groep heeft Gerard het gereedschap toch maar geretourneerd. Wel verstandig, tenslotte staat de naam van de vereniging met grote letters op onze shirts. Nu waren we echt toe aan ein grosse Tasse Kaffee. Ongemerkt is waarschijnlijk de cafeïnebehoefte tot astronomische hoogte gestegen en werkte dit tunnelvisie in de hand. We reden nl. in eerste instantie de controlepost pardoes voorbij, niet gezien. Even rechtsomkeert, we moesten wel constateren dat de controlepost enorm verdekt was opgesteld.
Hoe dan ook, we hebben het ons laten smaken. Uiteindelijk onze rossen maar weer de sporen gegeven al moet je in een vroeg stadium bij Ari aangeven om te vertrekken want de halve wereld kent Ari....bla bla bla.
Niet veel later kon Jan zijn vaardigheden etaleren welke hij op had gedaan bij de schriftelijk LOI cursus "hoe gebruik ik een drukpatroon bij een lekke band?".
Eén conclusie uit deze cursus deed onze wenkbrauwen fronsen. Volgens Jan was een goede fietspomp de oplossing voor veel problemen!?
Gedurende ons verblijf in een Duitse berm raasden ons hele volksstammen wielrenners voorbij, allemaal Hollanders. Eén wielrenner vroeg of we nog hulp nodig hadden, een Duitser. Dat dan weer wel.
Dit gevoel van "alle Menschen werden Brüder" wisten we vast te houden tot het einde van de tocht.

Vanavond lekker slapen en morgen vroeg weer op, naar Berg en Dal. Dit klinkt bijna als onze tocht van vandaag, hoogte en dieptepunten.

Wederom met een sportieve groet,
Wil


Het Mekka van de wielrenners

19-04-2014
geplaatst door: Monique Holleman

Zo het weekje fitfietsen is geslaagd. Sebastiaan en ik hebben een week rondgefietst op Mallorca. Port d’Alcudia blijkt het ware Mekka voor de wielrenfietsers te zijn. Wij hebben onze ogen uitgekeken zoveel wielrenners hadden wij nog nooit bij elkaar gezien. Echt ongekend! Wij hebben onder begeleiding van de organisatie van Max Hürzeler het hele eiland rondgesjeesd.

In eerste instantie waren wij bang dat wij in een grote massaproductie terecht waren gekomen, maar al snel bleek dit concept een goedgeoliede machine te zijn met een “personal touch”. Fiets ophalen (de persoonlijke afstellingen waren binnen 10 minuten geregeld), daarna kregen wij in de boetiek een sportpakket: een rugtasje met Max Hürzeler shirt, extra voeding, bidon en fietstasje met reserveband en last but not least een slotje met je nummer waar je je fiets de hele week veilig kunt ophangen. Ook de verzorging van de inwendige wielrenner was goed verzorgd elke ochtend sportdrank om je bidons mee te vullen en bananen en broodjes kaas.

Het is vakantie, dus elke dag aanvangen om 9.30 uur. De temperatuur was dan al zo aangenaam dat de arm- en beenstukken en zelfs de windstopper achterwege konden worden gelaten. Zo fijn. Des te meer plaats om genoeg voeding in de zakjes te proppen, want dat hadden wij Nederlanders wel hard nodig…. Het stikte er met name van de Zwitsers, Oostenrijkers en Duitsers, dus het Duits hebben wij weer aardig opgekrikt. Wij weten nu in ieder geval wat de nodige kreten in het Duits zijn en de gebaren zijn universeel, dus dat gaf geen problemen. Alleen de gebaren voor een rotonde deden mij toch sterk denken aan zo’n liedje “Kom pak je lasso maar….”! De standaardtekst waar komen jullie vandaan -> Holland = geen bergen maar wel veel wind. Wij maar uitleggen dat wij best trots zijn op de Posbank, Peeske, Reichswald en de Elter berg. Wij deden gelukkig niet onder voor de rest…

Onze begeleider een Duitser genaamd Axel liet ons aardig doortrappen. Gelukkig hadden wij tussendoor wel een zeer aangename “Pinkelpause”, maar daarna werd er op een rit van bijvoorbeeld 140km pas na 100km de welverdiende Kaffee und Kuchen pauze ingelast. Vergeet daarbij niet dat het landschap heuvelachtig is met hier en daar wat pittige bergen!

De 575 verreden kilometers waren pittig, maar met de zon en het prachtige landschap vooral genieten! Deze trip is zeker voor herhaling vatbaar.

Groetjes,
Sebastiaan & MoniqueOld school Achterhoek

13-04-2014
geplaatst door: Laurens

Voor de A-groep stond vandaag een nieuwe Achterhoekse route van Bernard op het programma. Dat bleek een voltreffer, wat kan die man routes bedenken zeg. En ook nog uit zijn blote hoofd, zonder de moderne navigatiemiddelen, ongekende ‘old school’ kwaliteiten dus.

Via lekker lopende wegen en mooi beheerst tempo op naar Dinxperlo waar we (Hans, Bernard, Frank, Erik, Jack en mijzelf) de grens over staken. Na zo’n 35 km kilometers overwogen we om oordopjes in te doen. Niet voor de koerstactiek of zo. Maar vanwege het piepende geluid van een mooie schone, maar toch te droge ketting. Tijd voor een pitstop bij een Duitse boer om wat olie te bietsen. Als geolied groepje en dito materiaal weer verder. Toen kregen we waarachtig wat tegenwind. Gelukkig was Frank er bij, vorig jaar nota bene nog C-rijder! Nog maar net bekomen van de Ronde van Vlaanderen, hield hij menigeen lekker uit de wind.

Precies halverwege heerlijke koffie met appeltaart aan klassiek gedekte tafel bij Bulten in Winterswijk. Toppie service. Vervolgens genoten van prachtige landschappen rondom ’t Woold en de Steengroeve. Ook de Achterhoekse kasseitjes bij Bredevoort werden vloeiend genomen. Op naar Marienvelde en Halle. Na precies 110 km en een gemiddelde van zo’n 31,5 km/uur waren we in Doetinchem terug. Bernard, wat hebben we genoten. Een klassieker om te herhalen!


Rondje Ooijpolder

06-04-2014
geplaatst door: Hans Epping

Na het gestuiter op de kasseien op de zaterdag vonden de meeste A rijders het wel verantwoord om op deze zondag niet te gaan fietsen. Sebastiaan dacht daar anders over en wilde uitrijden in de B-groep. Nico was vandaag de koerskapitein van de B-groep en moest dus ook weer aan de bak, omdat Peter nog niet hersteld is van zijn valpartij. Omdat er daardoor maar weinig A-rijders waren besloten de 4 als gast mee te rijden met de B-groep. Die was wel erg groot geworden, waardoor we de groep opsplitsten. Twee van 15. Via mooie weggetjes en dijken reden we richting het pondje bij Huissen. We reden echter te ver door zodat we via de brug bij Westervoort en de Andrej Sacharovbrug in Arnhem weer op de route naar Huissen kwamen. Daarna langs de Waal richting Nijmegen. Daar zochten we de juiste weg naar onze koffieplek bij Oortjeshekken. En die vonden we. Na de pauze vond Pluvius het nodig om ons te zegenen en dat lukte bijzonder goed. Natte wegen, klinkers en wildroosters maakten ons extra attent.
Helaas gleed op zo'n ijzeren dwarsligger Erik onderuit. Gelukkig met alleen wat schrammen. Tegen 12.30 uur kwamen we nat, smerig maar voldaan weer in Doetinchem aan. Met dank aan Nico.


Stuiteren over de kasseien

06-04-2014
geplaatst door: Nico de Jong

Op zaterdag 5 april was het zover, de grote dag, de Ronde van Vlaanderen.
's Morgens om 3 uur (!) ging de wekker. Je moet er wat voor over hebben. Volgend jaar toch maar een hotelkamer in de buurt van Oudenaerde boeken ?

Even voor vieren waren de deelnemers bij de bekende verzamelplek: Frank Kock, Laurens Gerner, Bernard Aalderink, Sebastiaan Holleman, Wim Waarnink en ondergetekende. De reis verliep zeer vlot, een voordeel van op dit tijdstip op pad zijn. We hadden de hele weg bijna voor onszelf. Ook bij Oudenaerde geen files, ondanks per e-mail ontvangen waarschuwingen van de organisatie. We werden keurig en vlot naar een parkeerplek gedirigeerd.

Na de voorbereidingen konden we ons naar de start begeven. Ook hier verliep alles zeer vlot, zodat we voorzien van deelnemersbordje met tijdregistratiechip om ongeveer half 8 konden vertrekken. Het was nog behoorlijk fris, dus arm- en beenstukken aan, behalve Sebastiaan, want die had overmand door zenuwen slechts 1 armstuk en 1 beenstuk meegenomen. Hij wilde eerst zo gaan fietsen, maar dat vonden wij niet goed. Bij zo'n evenement wil je natuurlijk niet voor gek rijden toch ?

Het Pedaleur-peloton had er al snel behoorlijk de vaart in en we passeerden heel wat andere deelnemers. De eerste kasseienstrook heette de Ruiterstraat deze was "slechts" 800 meter lang. Nooit geweten dat 800 meter een hele afstand kan zijn. We hadden al heel snel in de gaten dat je hier het best in een zo hoog mogelijk tempo overheen kon rijden, om niet iedere hobbel te voelen. Deze tactiek werkte helaas niet op de vele met kasseien bezaaide klimmetjes. Alhoewel... "tjes"...... Er zaten kuitenbijters bij met imposante percentages.
De kasseienstroken leverden ook behoorlijk wat lekke banden op, maar gelukkig bleef dat leed ons bespaard.

Op de Eikenberg ging het voor mij en Wim mis. We worstelden ons met moeite naar boven toen er vlak voor ons een valpartij plaatsvond. Daardoor stonden wij ook meteen geparkeerd en moesten het laatste stuk lopen, net als vele anderen. Op zo'n steile klim kun je niet even halverwege opstappen, mede vanwege de kasseien die erbij liggen alsof ze uit de losse pols in het rond zijn gestrooid.

Gelukkig brak om een uur of half 12 de zon door de grauwe wolken, waardoor de temperatuur een stuk aangenamer werd. Het tempo zat er goed in en we raakten warempel al een beetje gewend aan de kasseien. De laatste 10 kilometer waren vrijwel vlak over een goed geasfalteerde weg. Om de laatste zweetdruppels eruit te persen werd er nog even flink doorgereden. Op een gegeven moment hadden we een hele sliert renners achter ons, die lekker in de slipstream meereden. Om ongeveer kwart over 1 finishten we. Mijn finishtijd was exact 13:13:13. Nu is 13 mijn geluksgetal, dus dat kwam mooi uit.

Het was een fantastische belevenis.
De klimmetjes die we allemaal wel kennen zoals de Koppenberg, de Taaienberg, de Molenberg en de Oude Kwaremont hebben we nu zelf gereden. Iets waar iedere wielerliefhebber wel eens stiekem van heeft gedroomd. De organisatie was perfect. Petje af voor de honderden vrijwilligers, verkeersregelaars, reparateurs, politie, etc.....Echt een onvergetelijke dag. Afgezien van 1 lekke band (punaise) en kettingpech op de Patersberg was het een dag om door een ringetje te halen !

Volgend jaar weer ?Bussloo altijd nat?

06-04-2014
geplaatst door: Wilfred Wildeboer

Met een aantal zomerachtige dagen achter ons verwacht je de zondag vooral zon.
Hij was een iets waterrig zonnetje maar dat kon de pret niet drukken. Arm- en beenstukken aan en gaan. Met een heerlijk toertempo door de achterlanden van de Doesburgse en Brummense uiterwaarden. Waar de buizerds ons regelmatig vanuit een dikke oude eik ons stilzittend aanstaarden vanwege het ontbreken van de zonnewarmte waarvan ze graag gebruik maken om te zweefvliegen. Via Voorst en andere kleine gehuchten werd om kwart voor tien Hofstede de Middelburg aangedaan aan de randen van de Bussloose plassen, waar het ondanks het ontbreken van de zon heerlijk toeven was. Na de koffie met appelgebak en de gebruikelijke foto's voor het verslag werd de gang er weer ingezet richting de Posbank. Het benodigde regenwater voor het natuurlijk schoon kwam dan toch niet geheel onverwachts bij de Posbank naar beneden. Na drie maanden van droogte een welkome aanvulling. Maar de fietser heeft toch liever een droog pak. In een gestoomlijnd pelotonnetje in het dan goed koersen, alleen de spray van de voorganger is lastig. In een strak tempo werd Doetinchem bereikt om half één. Heerlijk is dan de douche na 103 kilometers en een nat einde. Nu de Koers in Vlaanderen volgen terwijl hier de zon ook weer doorbreekt. Goede wedstrijd........Op weg naar Hoenderlo

30-03-2014
geplaatst door: Hans Epping

De zomer is begonnen en de de klokken konden weer een uur vooruit gezet worden. En dat betekende een uurtje eerder op. Het was nog behoorlijk fris toen een grote groep A en B-rijders zich om 8.00 uur verzamelde bij de Pedaleur. Enkelen al in korte broek. Anderen met winterhandschoenen aan. Hoe groot is het verschil in kledingkeuze. De A-groep vertrok op deze, alweer prachtige en zonnige dag, richting Hoenderlo. Laurens had een prachtige route uitgezet en liet ons zien waarom Gelderland en speciaal de Veluwe zo'n prachtig natuurgebied is. Via de Schaapsallee, die lekkere lange vals plat weg, reden we via Loenen naar het bekende bakkertje, wat zeg ik, BAKKER in Hoenderlo. Wat een heerlijk gebak en koffie. Sommigen trokken hier hun beenstukken uit want de temperatuur was aangenaam lekker geworden. De Hoenderlose bakker had het er maar druk mee. Grote groepen wielrenners vielen als ganzen uit de lucht op het gebak.
Daarna weer terug om via bekende afwisselende wegen en fietspaden richting de Posbank te koersen. Het tempo zat er goed in en binnen 1 uur en 28 minuten overbrugden we de afstand van Hoenderlo naar Doetinchem van 49 km. Het was weer genieten vandaag. Complimenten aan de groep en een dikke duim voor Laurens, onze koerskapitein.


B-babes

30-03-2014
geplaatst door: B-fotograaf

Christel en Sandra.Naar Hoksebarge

30-03-2014
geplaatst door: Nico

Toen vanmorgen de wekker ging, vroeg ik me af of het wel verstandig was om een uur eerder te gaan fietsen op de dag dat de klok 1 uur vooruit wordt gezet. Al met al dus 2 uur tijdverschil met vorige week.

Gelukkig leed de opkomst hier niet onder en vertrok de B-groep, bestaande uit 3 dames en 17 heren, om 8 uur richting Achterhoek. Het was nog behoorlijk fris, maar toch waren er een paar mensen in korte broek; o.a. ikzelf en ook daarvan heb ik me een aantal keren afgevraagd of dit verstandig was.

Alhoewel de zon zijn best deed, brak hij niet echt door, maar het werd gelukkig wel iets warmer. Even na half 10 kwamen we aan bij de pauzeplek, café Rotering in Rekken. Lekker op het terras gezeten en daarna een beetje afgekoeld weer snel verder voor de 2e helft.

Toen we nog een kilometer of 15 te gaan hadden, kreeg Gerard het plotseling op zijn heupen en voerde het tempo op, onder het motto "als ze nog kunnen kletsen, kunnen ze ook wel wat harder fietsen". Net voor 12 uur waren we weer terug in Doetinchem. Met ruim 100 kilometer op de teller en een gemiddelde van 30,1.

En nu maar afwachten of de zon nog gaat doorbreken.........Een mooie wielermiddag

27-03-2014
geplaatst door: Wil Lanters

Gisterenmiddag om 12.00u op de fiets gestapt samen met mijn ega Lydia. Het was nog wel aan de frisse kant hoewel de zon dappere pogingen deed echt door te breken. We zouden deze middag wat klimwerk gaan doen. Natuurlijk staat dan ook de Elterberg op het programma. Deze keer maar aan de achterzijde omhoog. Even door Elten heen en op naar de voet van de klim.
En toen gebeurde het...... Vanuit onze rug vloog ons iets groens voorbij! Was het Lucky Luke op de fiets (die rijdt nl. sneller dan zijn schaduw) of was het dan toch.....Robert Gesink?
Ik ben behoorlijk nieuwsgierig van aard, keek nog 'n keertje om naar mijn ega en zag iets van verlatingsangst. Dit weerhield mij niet om flink op de pedalen te gaan staan en te checken wie ons voorbij vloog. De teller liep al vlot richting 45 km per uur maar ik kreeg hem te pakken. Even collegiaal een handje op zijn rug gelegd en vervolgens aangesproken. Wat beleefdheden uitgewisseld, hem veel succes en gezondheid toegewenst. Er kwam nl. een natuurlijk einde aan ons gesprek, de klim van de Elterberg. Zoeffffff....en weg was onze Achterhoekse trots.
Geinspireerd door dit geweld hebben Lydia en ik uiterst gemotiveerd onze training afgewerkt. Ook weer niet te lang want ik wilde graag het slot van de semi-klassieker "Dwars door Vlaanderen" zien. Lekker fris gewassen en met de voetjes omhoog Terpstra op magistrale wijze de koers zien winnen.

Ik kan de middag niet anders samenvatten als een mooie wielermiddag!

Een sportieve groet.

Wil


De openingsrit II

16-03-2014
geplaatst door: Wil Lanters

Beste Pedaleurs,

Vanochtend dan de openingsrit van het seizoen 2014. Altijd weer een prachtig gezicht wanneer je 's ochtends al die liefhebbers ziet staan bij De Pedaleur. Toch was mijn gemoed enigzins bezwaard. Wat was eraan de hand? Welnu, gisteren heb ik ons clubicoon, Jan Gerritsen, gesproken. Hij wist mij te vertellen (sommigen van jullie wisten het al) dat hij de fiets in clubverband aan de willigen hangt.
Graag wil ik Jan bedanken voor onze gezamenlijke kilometers (samen met Jan mijn eerste 200 km tocht gereden) en je sportieve onverzettelijkheid (kunnen velen een voorbeeld aan nemen).
Emotioneel toch ietwat uit het lood met de altijd gezellige B-groep naar Lievelde. Onderweg moest ik nog even aan Robert Gesink denken en specifiek aan de oorzaak van zijn opgave in de rittenkoers Tirreno-Adriatico nl. urinewegproblemen. Dit had direct tot gevolg dat ik hoognodig moest plassen.
Ik wilde het peleton niet tot last zijn dus charterde ik Mario en Gerard om mij nadat ik mijn blaas had geleegd terug te brengen naar het peleton. Nou, van die mannen kun je op aan. Heel even waande ik mij een verwende kopman van een profploeg. Mannen nog bedankt.
Wederom bij aankomst in Lievelde dat warme clubgevoel, de A en de C groep zaten reeds aan de koffie en krentenwegge, de B groep werd welkom geheten.
Ja, en toen begon het gedonder...Wil, je zit aan de verkeerde tafel....waarom rij je niet bij de A mee...
vervolgens nog een "zeikgesprek" (gesprek vond nl. plaats op het toilet) met Laurens die vond dat ik met de A groep terug moest naar Doetinchem.
Wat ik al vertelde, ik was emotioneel wat labiel. In een split second besloten met de A te rijden. Ook hier wordt er prettig en sportief gereden, jongens bedankt! (en om speculaties de kop in te drukken, nee Bernard doelde niet op mij toen de wegkapitein iemand adviseerde een kortere weg te nemen.)

Hoe dan ook, vandaag persoonlijk ervaren dat het goed toeven is bij zowel de A als de B groep!

P.S. zou het toeval zijn dat ik bloedgroep AB+ heb?

Met een sportieve groet,

Wil


Openingsrit

16-03-2014
geplaatst door: Bernard

Hoewel de meeste renners geen winterstop hebben gehouden hadden we vandaag toch de officieële Pedaleur openingsrit . De A-groep vertrok met 7 man en 1 gastrijder . Onze wegkapitein liet ons weer over mooie wegen door de Achterhoek naar Lievelde rijden . Met de wind in de rug zaten we dan ook snel aan de koffie en de krentewegge . Verrassend genoeg was de A-groep na de koffie gegroeid naar 10 man en vertrok de B-groep met 2 man minder . Helaas was dat maar van korte duur want 1 renner had zich lelijk vergist in de snelheid van de A-groep . Na overleg met de wegkapitein moest hij samen met een andere renner op eigen tempo verder . Onze gastrijder deed z`n werk als windvanger prima zodat de iets minder getrainden ook goed mee kwamen . Zo waren we dan ook vlotjes weer terug in Doetinchem , de eerste eindsprint van het jaar was een feit en ruim 100 km. stonden op de teller . Hans weer bedankt voor de mooie route !


Het is lente !
10-03-2014
geplaatst door: Nico

Of het nu door het vooruitzicht van een traktatie of het schitterende weer kwam weet ik niet, maar afgelopen zondag stonden er maar liefst 4 dames en 26 heren aan de start voor een rondje Kalkar met de B-groep.
(Ik overweeg om het op een akkoordje met het bestuur te gooien; iedere week gratis koffie, om zodoende een grote opkomst te garanderen.....)

Onder een strak blauwe lucht en stralende zon reden we bij Netterden de grens over door het Duitse boerenland naar Kalkar. Het enige minpuntje was de harde tegenwind. Maar omdat ieder nadeel zijn voordeel heeft, betekende dit wel dat we na de pauze de wind in de rug zouden hebben.

Los van wat verdwaalde renners, een lekke band en een steil klimmetje naar de brug bij Rees dat door de meesten te voet moest worden afgelegd, verliep alles zonder problemen en konden we ons om een uur of half 11 neervleien op een zonovergoten terras op de markt in Kalkar.

Na de koffie ging het vlot met de wind in de rug terug naar Nederland. Als toetje nog een paar kuitenbijters: de Elterberg en het Peeske, waarna we om ongeveer half 1 met de benen omhoog konden gaan genieten van de zon.


Over de Bulten

09-03-2014
geplaatst door: Hans Epping

De eerste lentedag kondigde zich vandaag aan. Tussen 17-en 20 graden. Dát is wat wij wielrenners willen. Vanmorgen stond er een enorme blauw-zwart-witte brigade aan de start bij de Pedaleur. Klaar voor vertrek naar diverse bestemmingen. Vandaag had de A-groep 2 gastrijders van de Montferlandrijders of Groene Grensrijders uit 's Heerenberg op bezoek. Hun club begint pas eind maart. Via onze website zagen ze dat wij al een paar weekenden bezig zijn. Dus welkom mannen. De A-trein vertrok richting Lichtenvoorde, Aalten en Dinxperlo. Stijn, onze koerskapitein van vandaag had al in de dagen voor dit weekend aangekondigd de route wat langer te maken. Met dit prachtige weer was dat een goede beslissing. Via allerlei heuveltjes en viaducten haalden we toch nog een paar honderd hoogtemeters. Met 11 man ging het in een lekker pittig tempo, na de koffie met gebak in Dinxperlo, richting Isselburg, Anholt, Megchelen en Netterden naar de Elterberg. Bij de koffieplek was Bram doorgereden, want om 12.00 uur moest hij zich bij zijn vrouwtje melden. Frank, Erik en Hans verlieten in Netterden de groep want zij moesten zich om 13.00 uur thuis aanmelden. Hoe het laatste stukje dus gereden is kan ik helaas niet vermelden. Vast goed en snel. Op onze teller stond in ieder geval 105 km. Hopelijk hebben onze gasten een fijne tocht gehad. We horen het wel een keer. Dank aan Stijn voor zijn prachtige tocht over de 16 bulten. Volgende week de openingsrit van onze club met koffie bij Erve Kots in Lievelde. Tot dan.


rondje Almen

02-03-2014
geplaatst door: Hans Bisselink

Rondje Almen 2 maart 2014

Een mooie zondagmorgen diende zich aan toen ik om 7.30 uur de gordijnen opende. Zon scheen al een beetje, onze haan kraaide er al op los. Gauw naar buiten gelaten met zijn harem. Altijd weer mooi om te zien hoe fit hij is al zo vroeg. Hahaha (zucht) …..net een “peep show.”

O ja, het moest een verhaaltje worden over de fietstocht had Harry gevraagd. Door het mooie weer al zo vroeg zou er best weer eens een grote opkomst kunnen zijn. Vorige week waren er ook al 24 mensen voor de C-groep.

En ja wel ook al was het nog wat fris we waren met 24 mannen en 4 vrouwen. Een aantal van ons vond dit toch wel erg veel worden om in een groep te fietsen. Na enig overleg en een beetje discussie is besloten om de C-groep op te splitsen in een C1 en een C2 groep. Op volstrekt natuurlijke wijze vond na de start de schifting plaats. De C2 groep zou een ruimte laten van 100 tot 150 meter.

Via Zelhem en Lochem met het windje in de rug op naar de “Hoofdige Boer” in Almen voor de koffie.
Enigszins verschrikt keken de gasten, die aan het ontbijt zaten, naar nog een invasie van Pedaleurs. Ook de B-groep (met ongeveer 20 mensen) had zich de koffie met wel of geen gebakkie laten smaken. C1 en C2 er in en B er weer uit zodat er plaatsen vrij kwamen.

Na gezellig gekeuvel (zoals altijd) met sterke verhalen over van alles en nog wat, bestegen we weer ons stalen/aluminium/carbonnige - ros. Ook nu weer vormde zich vanzelf een C1 - en C2 - groep. Met het windje tegen ging het in een aardig tempo via Hengelo richting Doetinchem. Onderweg waren, voor zover ik kon nagaan, de meesten erg positief over de splitsing in een C1- en C2 - groep zeker met dit grote aantal deelnemers.
We rijden achter elkaar met hetzelfde einddoel soms 50 meter er achter en soms (door een stoplicht) 400 meter. Kan de C2 - groep even in de” beugels” om de afstand weer wat terug te brengen. Dit tot genoegen van allen die in C2 meereden.

Kortom deze wijze van fietsen met de C groep is aan te bevelen voor het vervolg van het seizoen, is mijn conclusie.

Ik stop er mee het wordt donker. De haan moet weer naar binnen met zijn kippies.

Groet Hans Bisselink.


Dwars door de Havikerwaard

02-03-2014
geplaatst door: hans Epping

Dwars door de Havikerwaard.
De lente is begonnen. En het carnaval ook. De lente verblijdt ons al enkele weken met mooi weer en dat was vandaag ook weer het geval. Wat een verschil met vorig jaar. De mannen zijn al aardig in vorm. En dat was te merken ook. Vandaag startten we met 8 man. En we hadden er zin in. Van begin af aan een strak tempo richting de brug bij Doesburg. Niet lang daarna een enorme knal. De achterband van Arjen explodeerde. Hierna weer in het ritme komen. Bij Ellecom linksaf en daarna de Havikerwaard in. Wat een prachtig gebied. Met grote vluchten ganzen boven ons en een schitterende, zonovergoten IJssel naast ons is dat een pracht decor om door heen te mogen fietsen. De wind had er vandaaag ook zin in. Vanaf Westervoort, waar we de dijk opgingen, hadden we deze gast vol op kop. De groep kon op deze manier het rijden in de waaier oefenen en dat liep zeer gesmeerd.
Op verschillende plekken werden de carnavalsoptochten klaargezet en konden we, vooral in Loil, genieten van prachtige wagens. Na 85 km reden we we op deze mooie zondag Doetinchem weer in. Drie mannen hadden nog energie over en gingen nog even een rondje Elterberg doen. Met koffie bij 't Peeske. De zondag was weer goed begonnen.


Eerste 2014 clubrit

23-02-2014
geplaatst door: Bernard

Vandaag stonder er maar liefst 12 mannen en 1 dame van de A-groep klaar voor de eerste clubrit van dit wielerseizoen . Vandaag had ik de eer om voor de eerste keer een rit als kapitein te rijden . Onder prima weersomstandigheden ging de route via binnenwegen ( sommige waren zelfs voor Hans onbekend ) langs de kastelen in Laag-Keppel , Vorden en de Slangenburg . Dat de meeste renners in de winter niet stil hebben gezeten was goed te merken aan het pretigge tempo . Zelfs de stevige wind op de terugweg werd zonder al teveel moeite getrotseerd .
Na 2 1/2 uur waren we weer terug in Doetinchem met 78 km. op de teller .
Iedereen bedankt en tot volgende week !


Kastelentocht

23-02-2014
geplaatst door: Hans Epping

Kastelentocht A-groep
Een week eerder dan normaal startte het seizoen van de Pedaleurs. Door de zachte winter hebben veel leden door kunnen trainen. Of met de mountainbike, of op de racefiets of rennend. De conditie van de deelnemers bij de A-groep van vandaag was dan ook rustig goed te noemen. Frank heeft dit seizoen de overstap gemaakt van de C-groep naar de A en dat ging hem geweldig af. Bernard was vandaag voor het eerst koerskapitein van de A-groep en had een prachtige route uitgestippeld aan de noordkant van Doetinchem. Via Wehl, Hoog-Keppel en Achter-Drempt ging het richting Vorden. Bij een fantastisch zonnetje, een lekker windje in de rug, droge wegen en prachtige kastelen (we zagen er 3) koersten we naar Varssel en binnendoor naar de Slangenburg. Een parcoursstukje alla Parijs-Roubaix zorgde voor acute oplettendheid. Een fijne A-groep met 13 gemotiveerde renners reed alweer rond 11.30 uur Doetinchem in. Op de teller stond 83 km. Het seizoen is begonnen. We hebben er weer zin in. Complimenten voor het uitzetten van deze de prachtige tocht gaan naar BERNARD.


De kop is eraf !

23-02-2014
geplaatst door: Nico de Jong

Maar liefst 14 Pedaleurs stonden aan de start voor een "rondje Eibergen" met de B-groep. De wegkapitein had zon geregeld, iets minder wind was helaas niet gelukt.
Na een makkelijke eerste helft, want wind in de rug, kwamen we in Eibergen aan, waar we in het centrum op zoek gingen naar een café voor de koffie. Gelukkig was er al een café open op deze vroege zondagmorgen.

Na de pauze kregen we al snel te maken met de harde tegenwind op de voormalige spoorlijn Winterswijk - Neede, die een paar jaar terug is om omgetoverd tot fietspad (zie www.nl.wikipedia.org/wiki/Spoorlijn_Winterswijk_-_Neede).

Met af en toe een stukje zijwind, maar toch vooral veel tegenwind reden we via Ziewent, Heelweg en de Slangenburg weer terug. Hier en daar moest het tempo even worden aangepast zodat iedereen het kon bijbenen. Met veel wind, maar ook veel zon, 1 lekke band en 80 kilometer op de teller een prima start van het seizoen !


Rondje Bronckhorst C groep

16-02-2014
geplaatst door: Harry van den Berg

De kop is er weer af !
Prachtig fietsweer met zo als gebruikelijk een fikse februari-storm.
Fijn om te zien dat veel Pedaleurs er weer zin in hebben.
Opkomst was weer super! 18 deelnemers, afstand 55 km.
Mooie route via Bronchorst, Wichmond, Hengelo en Zelhem.

vriendelijke groet,
Harry


My World was keigezellig!

01-02-2014
geplaatst door: Wim Leunen

Harry,
namens alle deelnemers, maar liefst 25,
bedankt voor het organiseren van de leuke avond!Rondje Achterhoek

13-01-2014
geplaatst door: Bernard Aalderink

Zondagochtend om 9.00 uur vertrokken er toch nog 6 mannen voor een frisse rit van 95 km. door de Achterhoek . Ondanks een lekke band en een slippertje was het een geslaagde rit .