Blog

Blogs uit 2013. Blogs tonen van jaar -->  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  


Veldrit 8 december Vorden

09-12-2013
geplaatst door: Sebastiaan Holleman

VTT Aalten

20-11-2013
geplaatst door: Bernard

Zondag 17 November , de Pedaleur-sneltrein is onderwegLaurens ten Dam

15-11-2013
geplaatst door: Christel Kappert


Laurens ten Dam

15-11-2013
geplaatst door: Christel Kappert

Op vrijdagavond naar R&B geweest en het nieuwe boek van Laurens ten Dam gekocht en laten signeren. En natuurlijk met deze topper op de foto!!

En Robert wilde ook een gesigneerd boek van Laurens kopen.Sluitingsrit

29-09-2013
geplaatst door: Wilfred Wildeboer

Wat een geweldige opkomst tijdens de laatste officiële toertocht van seizoen 2013. Zo is dit jaar alweer snel voorbij gevlogen.
We hebben, zoals jullie zien, weer een prachtige clubfoto in ons nieuwe tenue kunnen maken dankzij jullie geweldige opkomst. Die gaan jullie ook weer tegenkomen in de nieuwe clubfolder die er zit aan te komen. Goed voor promotie in de wintertijd. Het weer was ons ook goed gezind tijdens de laatste rit. We konden met een frisse tegenwind opstomen richting een andere locatie dan de voorbije jaren tijdens de sluitingsrit. Bij Erve Kots in Lievelde hebben we de koffie met krentewegge ons goed laten smaken. Met een lekker windje in de rug hebben we al keuvelend het afgelopen seizoen nog eens doorgenomen. Iedereen weer bedankt voor afgelopen seizoen voor de aanwezigheid en inzet.Oorkonde voor Toon, tevens uitreiking van Body

20-03-2013
Op de filmavond van het clubweekend hebben onze buddy Toon even in het zonnetje gezet.
Er was al langer het idee om Toon helemaal te laten "opnemen" in de wielerclub door hem een Body aan te meten. Maar aangezien Toon niet fietst op een racefiets heeft hij geen wielerkleding.
Daarom hebben we besloten hem een Body namens de club te geven zodat hij bij alle evenementen duidelijk waarneembaar is. Zie hier het resultaat tijdens de uitreiking door middel van een kleine oorkonde.Potten in Hamminkeln

22-09-2013
geplaatst door: Laurens Gerner

Zondagochtend, droge wegen en een goede weersvoorspelling. Het kan niet op. Nico had een mooie rit voor de B-groep gepland. Maar al zijn aankondigingen op de website ten spijt, de opkomst bleef tot nog geen handvol deelnemers beperkt. Dan maar weer vertrouwd met de A-groep samen rijden. Op naar Duitsland, naar de Kaffee mit Kuchen. Met vijftien personen sterk draaiden de beentjes snel warm, ook voor enkeling zonder beenstukken.

Het einde van het seizoen nadert, zo merkten we onderweg. Zo kon Wim zijn zadeltasje aan de wilgen gaan hangen, rijden er wat mensen lek en beginnen er bij anderen tapejes te flapperen en te ratelen. Alsof je weer tig jaar jonger, met een wasknijper een kartonnetje tegen je spaken hebt gedrukt, een ‘lekker’ geluidje. Wie bergt zijn fiets straks weer op en welke bikkels blijven doorrijden? Wie sluit zich aan bij het groepje dat na volgende week overgaat tot mountainbiken en nog wel wat deelnemers kan gebruiken? En de grote vraag natuurlijk, waar gaan we überhaupt volgende week met de afsluitende rit naar toe, nu onze vertrouwde plek in Zwiep failliet is gegaan? Houd de website in de gaten!

Terwijl Sebastiaan ons netjes bij de bakkerij in Hamminkeln heeft afgeleverd, kijken we onze ogen uit over de rijkelijk gevulde vitrines met taarten die je allemaal wel zou willen proeven. Iedereen houdt zich in en bestelt slechts één ‘taartje’. Door het volle restaurant worden we door menig gast herkend, ‘das sind wieder die Hollander’ en begroeten we vriendelijk onze oosterburen terug. Op het terras wordt ons Duits (dialect?) op de proef gesteld: Ein Tassche, Ein Kanchen oder ein Pot Kaffee? Het werd het laatste, een mok, zo blijkt later. Onder het genot van vele potten en taarten, voor ieder wat wils, lieten we het ons goed smaken. Nog voor half één en 110 heerlijke kilometers verder, waren we terug bij ons vertrouwde Wielerhuis. Met dank aan Sebastiaan, de wegkapitein van vandaag.


Rondje Heteren-Wolfheze

15-09-2013
geplaatst door: Hans Epping

Voor het eerst sinds lange tijd hadden de meeste A- en B-rijders beenstukken aan!!
Want de herfst nadert en dan is het 's morgens al behoorlijk fris. Vandaag dus weer een gezamenlijke tocht voor de A- en B-mannen en vrouwen. En dat werd er weer één om in te lijsten. Sebastiaan was de koerskapitein en zorgde voor een prachtige doorsteek van Westervoort naar de dijk richting Driel. Als snel bereikten we de brug bij Heteren. Maar eerst moesten we nog even onder twee kettingen door die over de weg gespannen waren. Bedoeld voor het vee van de boer.Gelukkig zagen we die op tijd. Daarna op naar de altijd boeiende Italiaanse weg. Eerst even door de blubber en dan hobbelend naar boven. Juist toen we onze koffieplek bereikten trokken er wel 50 wandelaars naar binnen. Voor koffie en appelgebak. Onze inventieve koerskapitein had meteen een alternatief. Van de Valk heeft ook prima koffie met gebak. Dat smaakte dus voortreffelijk in het zonnetje. Daarna koersten we met onze 13 deelnemers richting de heuvels van de Posbank. Nog even een lekke band bij een afdaling naar Dieren, daarna ook nog even een spaakbreuk bij Laag Keppel. Maar dat was dan ook de schade van deze 110 km lange tocht. Droog en voldaan kwamen we rond 12.20 uur aan in Doetinchem en hebben opnieuw kunnen genieten van een prachtige tocht. Dank aan Sebastiaan.


Idyllische Edersee

02-09-2013
geplaatst door: Hans Epping

Dit heet: GENIETEN.


Clubweekend Sauerland 2013

02-09-2013
geplaatst door: Hans Epping

Vrijdag 29 augustus stonden om 7.00 uur 2 vrouwen en 10 mannen startklaar voor het clubweekend 2013. Op naar Willingen in het Sauerland. Een afstand van 236 km.
De weersvoorspellingen bleken wisselend te zijn. Wat zon, wat regen. Gelukkig werd het meer zon dan regen. Een "miezertje" op de zaterdag.
Rond 10.00 uur bereikten we ons hotelletje "Am Itterbach". Sober, maar gezellig weggestopt aan de rand van Willingen.
Na een kop koffie, een broodje en een koek vertrokken we voor onze eerste tocht. Een mooie route van 101 km naar de Diemelsee. Na 4 km hadden we al de eerste lekke band. Maar o, hoe toevallig. Aan de overkant van de straat kwam juist een pater aangelopen. Met gebedenboek in de hand. We vroegen de zegen voor een goed en probleemloos weekend. En die kregen we. Hans moest daarvoor wel op de knieën. Het bleek te helpen. Het hele weekend verliep zonder ongelukken. Zelfs geen schrammetje viel er te bespeuren. Bestaat Hij dan toch??? Het Sauerland kent vele pittige klimmetjes. Op deze tocht werden de beenspiertjes dan ook al aardig aangespannen en getest.
Rond de Diemelsee veranderde het asfalt in een prachtige stenen bosweg. (ja, het kan verkeren)Echter deze groep was zo flexibel dat er geen hoorbaar gevloek te bespeuren was. Chapeau. Na deze eerste verkenningen van klimmen en dalen was het tijd voor de eerste "Weizen". En die gingen er in als .....Na het eten bleef het nog lang gezellig.
Het ontbijt voor de volgende dag stond om 8.00 uur klaar. Een buffetje. Goed buffelen en koolhydraten opslaan was het devies voor deze dag. Die beloofde meer dan pittig te worden.En dan werd die dan ook. We kregen een zwaar pakket voor de kiezen. Klimmen en dalen. Eerst nogal "eenvoudig", daarna zeer pittig. De pannenkoeken met spek gingen er dan ook gretig in. Evenals de cola. Na Bad Berleburg gingen we weer noordwaarts en vielen de eerste spettertjes op onze mooi gepoetste fietsjes. Rond de 100 km vonden we het tijd om in een zeer chique hotelletje nog even te pauzeren en de regen te laten passeren. De reuk van de sauna zat nog in onze neus toen we aan het laatste stukje begonnen. En toen werd het tijd voor onze kanjers om te laten zien of je kon klimmen. Want dit stuk werd het toetje van de dag. AFZIEN!! Op onze tellertjes stonden 7-8 km p/u. Behalve bij Sebastiaan en Laurens. Daar stond geen maat op. Steigingpercentages tussen 10% en 15%. Maar ook lastige afdalingen. Complimenten voor onze beide dames. Wat hebben jullie super gepresteerd. Lydia en Monique verdienen een bloemetje en een knuffel van alle mannen.
Bij aankomst roken we de barbecue van de eigenaar al. Spareribs, worsten,ham. Het water liep je al bij voorbaat uit de mond. Maar eerst nog even onze fietsen schoonspoelen. De douche was heerlijk warm en de "Weizen" smaakte nog nooit zó lekker. Het het bleef nog lang gezellig.
Op zondagmorgen scheen het zonnetje al heerlijk door het raam. De lucht van broodje en koffie rook wonderbaarlijk en de uitgeslapen groep zat heerlijk te genieten. Vandaag naar de Edersee. Maar 80 km. In het begin moesten de beentjes eerst weer wennen aan de spanning, maar al snel zat iedereen in zijn /haar ritme. De mooiste van deze drie tochten reden we onder prachtige weersomstandigheden. De klim naar Fürstenberg blijft altijd mooi en pittig. Oei,oei, oei wat kraakten de knieën en de kettingen. Een prachtige pauze plek aan de bijna lege Edersee bezorgde ons idyllische gevoelens. We wilden niet meer weg. Maar goed, we moesten uiteindelijk toch maar weer in het zadel.
Na nog 40 km door het prachtige Sauerland gereden te hebben waren we rond 14.00 uur weer terug van deze prachtige zondagsrit. Douchen, omkleden en terug.
Het was zeer geslaagd. Toon had alles op film gezet. Voorzien van zijn markante commentaar. Wim stelde wederom zijn bus beschikbaar.Onmisbaar deze mannen!! Beiden verdienden ze een 8+.
Dank voor jullie inzet,sportiviteit,hulp,respect én gezelligheid: Sebastiaan, Monique, Willie, Lydia, Pieter, Wim, Toon, Wilfred, Theo, Ronnie, Laurens.
Tot volgend jaar.
Hans


Clubweekend Willingen
01-09-2013
geplaatst door: Wilfred

Clubweekend.
Een eerste impressie van het clubweekend in Willingen.
Een groepsfoto op de brug bij de Diemelssee.
Schitterend weekend met uitstekende routes.
Goed weer met alleen op zaterdag een miezertje.
Later meer.

Kortom Ausgezeichnet !!!


Rondje Hoksebarge

11-08-2013
geplaatst door: Nico de Jong

Vanmorgen stonden er 2 dames en 11 heren aan de start voor een rit van de A en B-groep. Het tempo zat er meteen al behoorlijk in, want na ongeveer 1 kilometer haakte Ari af, zodat we met z'n twaalven verder gingen.

De rit was goed voorbereid. Zo had de wegkapitein zelfs gezorgd voor een heerlijk verfrissend regenbuitje na een kilometer of 15. Opgefrist en klaarwakker reden we verder door de prachtige Achterhoek.
Na zelfs even over Duits grondgebied te hebben gereden kwamen we in de provincie Overijssel. Hierna was het tijd voor koffie met appelgebak bij hotel Erve Bruggert. Het was maar goed dat we een afvaller hadden, want om de ronde tafel met parasol pasten precies 12 mensen (geintje Ari !!).

Na de pauze kwam het zwaarste stuk van de rit. We hadden vrijwel de hele terugweg tegenwind en het woei behoorlijk.
Moe maar voldaan kwamen we na 105 km weer thuis in Doetinchem, met 31 km gemiddeld op de teller.Fietsen naar de top van de Stelvio
31-07-2013
geplaatst door: Hans Bisselink

Al heel lang stond de beklimming van de Stelvio op ons programma. Aanvankelijk zouden we begin juni jl. gaan. Net zoals de Giro dit jaar vanwege het slechte weer er niet overheen kon, moesten wij vanwege sneeuw op de top, de rit uitstellen. Toch maar nieuwe plannen gemaakt en zondag 28 juli naar een appartement in Solda vertrokken. Wendy is met man en kinderen naar een camping in Mals im Vinschau gegaan. Ook Eddy Janssen was daar met Marian. Met z'n drieën zijn we 31 juli aan de tocht begonnen vanaf Mals naar Prato allo Stelvio en dan verder de berg op. Onder een stralende zon (temp. ca.30 graden en op de top ca.18 graden) hebben we de 26 km lange klim met zijn 48 bochten gerond en werden we boven op de top door Elly mijn vrouw, man en kinderen van Wendy ontvangen. Zij waren met de auto naar boven gegaan. Naast dat we trots kunnen zijn op onze prestatie vond ik ook de stuurmanskunst van mijn vrouw op de berg van grote klasse.
Groeten Wendy en Hans


Noviomagum toertocht

21-07-2013
geplaatst door: Hans Epping

Een toerfietser wil het allerliefste dat er niet te veel wind staat, dat het zonnetje schijnt en zo rond de 20-25 graden is, er een goed gezelschap is en de koffie met appelgebak én slagroom overheerlijk is. De route moet natuurlijk uitdagend en pittig zijn en niet al te lang. Vandaag was het zo'n dag. Alles wat je maar wenst als fietser was aanwezig. Met maar liefst 20 deelnemers vertrokken we naar de heuvels bij Nijmegen en trokken door het Reichswald. Laurens, onze wegkapitein van vandaag, was verantwoordelijk voor de organisatie en dat was weer toppie. We hebben weer een fijne dag gefietst en weer volop genoten. Uiteindelijk kwamen we met 123 km op de teller rond 12.30 uur weer aan in het warme Doetinchem.
gr
Hans


Rondje Ammeloe

14-07-2013
geplaatst door: Hans Epping

Wolkenvelden ontnamen vanmorgen het o zo heerlijke zonnetje. Zelfs motregen werd voorspeld. En dat hebben we dan ook heel even onderweg kunnen merken. Een grote groep A- en B-rijders stond vanmorgen aan de start. Maar liefst 18 mannen en één vrouw. Ze hadden er zin in. En dat kan ook niet anders, als er zo'n mooie tocht op het programma staat. De koerskapitein zorgde ervoor dat de meesten in de groep al snel niet meer wisten waar ze zich bevonden. Weggetje links, weggetje rechts. Zo werden heel wat bochten genomen. Goed trouwens voor de stuurtechniek. In rap tempo reden we via Harreveld, langs Lievelde , bovenlangs Meddo naar Duitsland. We passeerden plaatsjes als Ellewick en Ammeloe (ten noorden van Vreden)en koersten via Rekken naar de watermolen (de Oostendorper Watermolen) ten zuiden van Haaksbergen. Hier dronken we een heerlijk bakkie koffie met een stuk appelgebak in een prachtige omgeving. Daarna in strak tempo naar Rietmolen om vervolgens de Needse berg (zie foto onder) te "bedwingen". Hierna volgden nog enkele klinker stroken alvorens we bij Wolfersveen weer op het fietspad richting Doetinchem aankwamen. Om 12.30 uur weer veilig terug in Doetinchem met 128 km op de teller. En weer hadden we een fijne tocht gereden met een uitermate prettig gezelschap. En nu maar hopen dat onze jongens de Mont Ventoux goed doorstaan.
gr
HansRondje Holterberg

07-07-2013
geplaatst door: Hans Epping

Er stond wel een hele grote groep aan de start. A-B en C-rijders. Zoals we vorige week al meldden gaat de A- en B groep samen op pad. Vandaag was het de derde keer. En het gaat perfect. Ieder houdt zich keurig aan de snelheidsafspraken en er wordt enorm goed rekening met elkaar gehouden. In de maanden juli en augustus houden we dan ook deze beide groepen bij elkaar. Met de koerskapiteins zijn leuke en interessante routes doorgesproken en de animo om boeiende routes te maken is uitstekend. Klaas, Pieter, Sebastiaan, Laurens en Hans nemen de komende maanden de routes voor hun rekening. In de maand juli zijn de routes van de A-groep leidend. Dat geldt ook voor de koerskapiteins. Vandaag zijn we met 16 man op stap gegaan. Twee dames (Nicolle en Monique) maakten ook deel uit van deze "lange" 135 km tocht. De Holterberg werd nu eens vanaf de Nijverdal kant beklommen. En het was genieten. Prachtige route, goed gezelschap en een geweldig fietsweer. De koffie met gebak was weer overheerlijk. Eén lekke band mocht de pret niet drukken. Rond 13.00 uur kwamen weer tevreden, voldaan en zonder ongelukken in Doetinchem aan.
Hoe mooi is de Noord-Oost Achterhoek?? Dat gaan we volgende week beleven, want dan staat er een super mooie route naar Ammeloe op het program. Dus kom massaal genieten.
Voor vandaag, bedankt Laurens en Sebastiaan voor de mooie route.
gr
Hans


Dwars door Goch

30-06-2013
geplaatst door: Hans Epping

Dwars door Goch is zo'n route waar je vele prachtige wegen hebt die er naar toe leiden. En dat was vandaag ook het geval. Via een aantal nieuwe en onbekende weggetjes belandden we zomaar in Goch. We hadden vandaag de A-en B-groep samengevoegd. En dat leverde 10 enthousiaste mannen en één vrouw op. We hebben op een niveau gefietst waar iedereen zich prettig bij voelde. Soms een beetje pittig klimmen, soms wat harder, dan weer wat rustiger. De route liep door het altijd weer mooie Zeddam naar de molen en via de Drieheuvelen naar de roze brug bij Emmerik. Daar bogen we af naar Huisberden en Till-Moyland. Via prachtige binnenweggetjes passeerden we Keppeln en draaiden naar het mooie en uitnodigende centrum van Goch. Wat een leuk winkelcentrum. We vonden,zoals altijd in Duitsland, een mooie pauzeplek met heerlijk gebak en koffie om van de smullen. Daarna weer via Nierswalde binnendoor naar Kleve waar het altijd super is om te fietsen. Via mooie klimmetjes en afdalingen vervolgden we onze weg richting de dijk bij Rindern. En voor de zoveelste keer dit seizoen had Erik pech. Opnieuw een spaakbreuk. Opnieuw zijn vrouw bellen en proberen uit te leggen waar je zit. Ondertussen reden we verder en zagen de ATB groep van de Pedaleurs rijden. Toch maar even vol gas proberen aan te sluiten. Net voor de brug van Emmerik hadden we ze te "pakken". Wat zagen ze eruit. Precies om 12.00 uur reden we Doetinchem binnen met 100 km op de teller. Compliment voor allen voor de manier waarop we gereden hebben. Iedereen heeft genoten. Tot volgende week. Misschien weer de A en B samen???


Dwars door de Achterhoek

23-06-2013
geplaatst door: Hans Epping

Zondagmorgen. 8.00 uur. Harde wind en dreigende wolken. Hoe groot zal de groep worden? Op het tijdstip van vertrek stonden er welgeteld twee A-mannen,een B-man en één B-vrouw. Wat te doen? We besloten met z'n vieren een verkorte tocht door de Zuid-Oost Achterhoek te maken. De tocht van Stijn. Lydia, Bennie en Hans hadden er zin in. De prachtige Achterhoek blijft altijd een levend kunstwerk. Vanuit welke hoek je hem ook benadert. Dit keer via allerlei mooie verhogingen in het landschap bij Barlo richting de buurtschappen rond Winterswijk.Na een kleine 70 km stuitten we op een prachtige koffielocatie. Zomaar. Toevallig. Een prachtige nieuwe locatie in Winterswijk-Woold. Een aardig stel uit het Westen heeft hier zijn intrek genomen en verkopen heerlijke jams,thee en likorettes. Maar ook zelf gemaakte mosterd. En.... jawel een klein museum is er ook te bezoeken. Een aanrader.De naam: De Witte Lelie aan de Hijinkhoekweg (tel. 0543-750260)Na een heerlijk gebakje met verse aardbeien en zwarte bessen op een bedje van jam vertrokken we tegen de harde wind in. Richting Aalten. Gelukkig bleef het voornamelijk droog. Een paar spettertjes mochten de pret niet drukken. En mooi om 12.15 uur kwamen we weer in Doetinchem aan met 118 km op de teller. Het was, ondanks ons kleine groepje een heerlijke morgen met een schitterende route van Stijn. En nu genieten van de NK. Wie gaat die winnen??
Hans


Ronald mcDonald wielertocht zeker geslaagd

10-06-2013
geplaatst door: Laurens Gerner

Ronald McDonald Wielertocht: vol gekkigheid maar zeker geslaagd!

Zondagochtend 9 juni, iets na acht uur; de 28 deelnemers gaan van start om de wielertocht van 200 km voor het Ronald McDonald Huis Nijmegen te gaan volbrengen. Voor veel deelnemers geen alledaagse kost en voor een aantal een zeer uitzonderlijke prestatie. De omstandigheden lijken goed, droog weer met een fris briesje. Vanuit de Achterhoek werd al snel de Posbank en via de Zijpenberg, ook de Emma pyramide beklommen. Weinig gekkigheid tot dan toe.

In Arnhem was de bezemwagen even van het padje af richting de dierentuin, maar die hadden we er even later weer snel bij. In Otterlo, nog geen steeds geen vuiltje aan de lucht, er kwam zelfs af en toe een waterig zonnetje door (straks de armstukken maar eens af doen?). En dan raken twee wielen elkaar en valt Arjen ongelukkig op het frame van Eric, dat doordoor brak. Tja, er zat weinig anders op dan dat de heren de bus in moesten. Erg balen, want het liep zo gesmeerd. Met een wat bedrukte stemming richting Ede en na een stukje Ginkelse Heide kwam daar kasteel Hoekelum in zicht. Toegejuicht door vrienden van ons werden we daar ontvangen. Ook de bikkels lieten het terras links liggen en verkozen de aangename temperatuur en ambiance van de ridderzaal in het kasteel. Wat een gastvrijheid van de gastvrouw, die voor deze speciale actie de locatie beschikbaar stelde.
Na de koffie en taart nog twee, door Nature Crops gesponsorde repen mee voor onderweg en hup weer op het zadel. Onder de lampekappen van het viaduct A12 (bejaardenkunst?) door richting de Gelderse Vallei. Een prachtig stukje natuur met diverse weidevogels langs de Grift. Via Achterberg herkenden diverse deelnemers een bekend koffiepunt bij station Rhenen. Maar die dikke zwarte rook was nieuw. Net voordat menig buurman kwam aansnellen zagen wij daar op afstand dat dit een fikse brand was. De hele garage stond in lichte laaie toen we er langs reden, pff we kregen het er warm van. Al snel waren we bovenop de Grebbeberg. Via de dijk naar Wageningen. Nu een speling der natuur, hoogwater in juni!

Via de Wageningse berg en Renkum name we de brug naar Heteren. En juist op die brug, het punt tot waar Sebastiaan en Laurens de route hadden voorbereid en Hans en Peter die over zouden nemen staat een slagboom. Gelukkig lijken die ook van carbon want voor we er zijn, breekt die al af. Smikkelend en smullend van onze voorraad uit de achterzakjes, er zitten dan al 110 km’s op, genieten we even op de brug van het hoge water en mooie uitzicht. Armstukjes gaan uit, we checken even hoe iedereen er bij zit en gaan even later vol goede moed verder. Via Valburg naar de Waal en over de dijk naar Lent. Wat een bouwput daar, zelf asfaltwegen zijn verandert in Eppingweggetjes door de dikke laag zand en grind er bovenop. Eenmaal over de brug in Nijmegen een fikse stroom mensen die, net als wij even uit onze ooghoeken, zien dat een kraanmachinist (op zondag) netjes een nieuwe brug op zijn pijlers plaats. Na zo’n 135 km zitten we dan bij Het Ronald McDonald Huis in Nijmegen. Gesponsorde soep (AH de Huet) en broodjes (bakkerij Kaspers) zijn ruim aanwezig en de resterende bolletjes gaan mee in de pocket. Een korte toelichting op het huis door de gastvrouw en wat emotionele woorden van mij zelf volgen. Door naar de loterij voor de donateurs van de actie. De fiets van de Pedaleur, het diner van Restaurant Mezzo en het verwenarrangement bij Palestra zijn bij gelukkige prijswinnaars terecht gekomen. Met dank aan deze sponsoren!

Via Berg en Dal, de lange klim naar Tivoli gevolgd door Zevenheuvelenweg vervolgen we de weg naar Groesbeek en Kleve. Na 171 km bijna alleen in de bus te zitten is het voor Toon toch wel wat saai aan het worden. Lenneke besluit hem het laatste stuk gezelschap te houden, wat een wielerprestatie van die jonge dame! Bij Kleve moeten we wat omrijden vanwege een triatlon. Vanaf Emmerich pakken we de kortste route naar huis, het Wielerfestival in ’s-Heerenberg is inmiddels namelijk ten einde en de laatste loodjes wegen zwaar. Met gezellige muziek en beetje publiek worden de vijf dames en twintig heren, na uiteindelijk 210 km, binnengehaald en kletsen we even na.
Veel dank bij deze aan alle deelnemers, sponsors en donateurs die deze Ronald Mc Donald Actie mede tot een succes hebben gemaakt. Prachtige individuele prestaties. Gezamenlijk is ruim € 4.000 euro bijeengebracht, super! Wij kunnen terugkijken op een heel bijzondere en mooie dag, allen heel hartelijk dank daarvoor!

Vriendelijke groeten,
Miranda en Laurens GernerPublic Relation

08-06-2013
geplaatst door: Wil Lanters

Beste Pedaleurs,

Het waren wel veel sollicitatiegesprekken afgelopen week, uiteindelijk heb ik een keus kunnen maken. Het was uiteindelijk haar uitstraling die de doorslag gaf.
Wil je weten wie(wat) ik heb ingehuurd voor de P.R., kijk bij binnenkomst in Wielerhuis de Pedaleur rechts naar boven en ze zal je adem benemen, en dat met kleding aan!

Een liefhebber.


Klimclassic Eifel

05-06-2013
geplaatst door: Wilfred

Rond de klok van 6 gaat de wekker, een zonovergoten dag staat ons te wachten.
De trip gaat dit keer naar Valkenburg alwaar we een klimronde door de Eifel zullen fietsen. Slechts vijf man aan de start, Sebastiaan, Peter, Bennie, Bernard en Wilfred gaan bewijzen dat de thuisblijvers weer ongelijk hebben. Een super-uitdagende route voert ons vanaf Valkenburg door de voerstreek in Belgie naar de prachtige omgeving van de Eifel in Duitsland. De beentjes zijn van een ieder goed en zo zitten we binnen twee uur al onze eerste koffie stop. Helaas één lek bandje in het eerste stuk, vanwege een wegopbreking moesten we even een Epping paadje nemen, maar dat was alle malheur voor vandaag. Verder met gezwinde vaart en pittige klimmen zaten na het middaguur aan onze lunch en hadden al meer dan 1500 hoogtemeters overwonnen. De mooie wolken luchten gaven schitterende vergezichten op de hoogste punten van de rit en maakte het een prima fietsdag. Anders waren we nog roder gekleurd door de zon. De laatste etappe ging in volle vaart weer naar België, met 72 op de teller en de laatste hoogtemeters, 1850 in totaal, kwamen we rond een uur of vijf weer aan op "camping de Bron" alwaar een heerlijk pilsje voor de nodige verkoeling zorgde. Wederom een prima uitvalsbasis voor deze tochten. Na een heerlijke schnitzel met patat kon de thuisreis weer aangevangen worden.
Kortom een super fietsdag om in te lijsten, laat dus een volgend keer niet verstek gaan!


Groeten uit Spanje

25-05-2013
geplaatst door: Ari Timessen

Ik wilde het matige weer in Nedeland ontvluchten en een weekje in Spanje gaan fietsen in de buurt van Benidorm-Allicante
Dat viel een beetje tegen,veel wind(hoewel je daar sterk van wordt zegt men)
regen en hagelbuien vielen mij ten deel en de temperatuur niet hoger dan 18-19 graden.
Maar toch lekker gefietst mooie lange beklimmingen strak asfalt en weinig
verkeer op de lokale wegen.
Tot overmaat van ramp ook nog van de fiets gevallen met een klapband in de afdaling,een beetje vel eraf verder viel het wel mee.(gelukkig niet mijn eigen fiets)
Al met al was het toch nog gezellig.
gr.Ari Timessen.Drama in Limburg

25-05-2013
geplaatst door: Theo Egberts

Limburgs Lelijkste
Jaarlijks rijd ik met mijn fietsmaat Radboud Limburgs Mooiste. Ook dit jaar, de rode lus, goed voor 175 km heuvel op en af. Eindelijk is het eens droog, de zon schijnt zelfs flauwtjes, wat wil je nog meer.
Na 53 km slaat echter het noodlot toe. In de afdaling van Beusdal richting Teuven (Belgie) valt mijn fietsmaat, bij een snelheid van ca. 50 km, zo maar op het rechte stuk van zijn fiets. De weg is daar ietsje hobbelig, maar dat mag normaal gesproken het probleem niet zijn. De razendsnel gealarmeerde motorambulance is snel ter plaatse en regelt direct een ambulancewagen, want het ziet er slecht uit!
In het ziekenhuis van Maastricht constateren ze 3 gebroken nekwervels en een beschadigde tussenwervelschijf. Ook is een ader in die regio beschadigd en zien ze een verdere verstopping in de toevoer naar de rechterhersenhelft. Deze verstopping blijkt inoperabel te zijn het is te gevaarlijk en te lastig bereikbaar. We zitten dus nu helemaal met de billen tegen elkaar te hopen op een gunstig bericht.
Door de val is zijn S-Works helm van Specialized gebroken en aan stukken getrokken. Gelukkig is deze helm, vanwege zijn grote ventilatiegaten en lichte bouw, inwendig voorzien van kevlar-achtige draden die de boel bij elkaar moeten houden bij calamiteiten. Het systeem heeft perfect gewerkt, de helm is in stukken, maar hangt nog steeds samen waardoor de bescherming aanwezig bleef. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als hij geen helm op had gehad. Waarschijnlijk tikte ik dan nu dit stukje niet, want het leed was niet te overzien geweest.
Zelf had ik twee weken geleden ook net zo'n nieuwe helm gekocht, omdat de oude me niet lekker zat. Hij bood te weinig ventilatie en bleef daardoor steeds vaker thuis achter als ik ging fietsen. De nieuwe gaat daarom altijd op. Geen haar op mijn hoofd die daar nu nog anders over denkt.

Ik hoop dat Radboud helemaal herstelt en dat we volgend jaar weer Limburgs Mooiste op de kalender kunnen zetten, maar ik vrees het ergste. Laat dit voor ons allen opnieuw een voorbeeld zijn om de kop erbij te houden, veiligheid voor alles te laten gaan en het fietsen te behouden tot wat het zo fraai kan zijn: een superhobby!

Fietsgroeten van Theo


A-C groepje rijdt toch

26-05-2013
geplaatst door: Wilfred, Bernard en Diane

Tocht afgelast?, buienradar bekeken, waarom dan?, dacht ik, er is toch wel een alternatief. Dus even gebeld en drie personen vertrokken iets later dan normaal. Om 9 uur waren de straten al redelijk opgedroogd en gingen we een klimrondje Posbank doen. Bernard, Diane en Wilfred koersen tegen een snijdende noordenwind richting Doesburg. Op de burg richting de Steeg werd je bijna omver geblazen, maar dat gaf weer hoop voor de terugweg. Op de Posbank lagen de meeste klimmetjes er goed bij, een beetje vochtig maar tussen de bomen lekker uit de wind. Na de eerste lussen even een bakkie doen in een overvol restaurant, allemaal fietsers, en daarna nog twee andere beklimmingen. Het was misschien wat fris maar toch 80 kilometer later, en met een lekkere rugwind richting huis, weer een fijn ritje, een goed alternatief!!


11- Stedentocht 2013
20-05-2013
geplaatst door: Christel en Gerard

Maandag 20 mei zijn wij om 7.32 uur vertrokken uit Bolsward voor de 11-stedentocht van 235km. Een hele mooie tocht en de eerste doorkomst in Bolsward droog aangekomen. Na een heerlijke kop eigengemaakte Friese groentesoep waren we klaar voor de laatste 97km. Helaas raakte we hier Martin Willink kwijt maar ook hij heeft het kruisje gehaald. In Ijlst begon het te regenen. Maar als je dan nog maar 82km. moet fietsen laat je je niet kennen en dan ga je gewoon door om het welverdiende kruisje op te halen. Gelukkig geen lekke banden of pech gehad en we gaan er weer voor in 2014.

Groet Christel en Gerard


Canvas

20-05-2013
geplaatst door: Bernard

Zaterdag 18-5 vertrokken Sebastiaan , Laurens en Bernard naar Luik om daar op 1e pinksterdag Tilf-Bastogne-Tilf te rijden . Voor de overnachting was een 1 sterren Formule 1 hotel geboekt . Het is niet duur maar verwacht niet al te veel van die ene ster . Maar goed , na een korte rumoerige nacht stonden we om 6.00 aan de start . Ik maakte me wel wat zorgen over de afstand en wilde eigenlijk de 148 km. variant gaan rijden . Sebastiaan kon mij echter overtuigen dat de langste variant goed te doen is . De nevel en de zon zorgden voor een prachtige ochtend in de Ardennen zodat het fietsen bijna vanzelf ging . We moesten ons er wel steeds aan herinneren om gedoseerd te fietsen , er stonden wel 242 km. op het progamma . Ons 3-tal was inmiddels een 4-tal geworden door een gezellige Belg die graag in dit deel van Belgie fiets omdat de wegen hier zo goed zijn ????? Kun je nagaan hoe de rest van de Belgische wegen erbij ligt . Na ruim 100 km. stopten we in Bastogne voor een eerste rustpauze bij een bevoorradingspost . Hier zagen we al snel dat alles perfect georganiseerd was want voldoende drank , fruit en allerlei energie repen lagen voor het grijpen . Complimenten voor de organistie . De volgende 60 km. waren ook goed te doen . Het zwaarste moest toen nog komen 7 cols met stijgingspercentages oplopend tot 21 % . Alle cols werden op ieders eigen tempo bedwongen . Het is wel mooi om zoveel mensen op een fiets te zien afzien tijdens de beklimmingen .
Samen met onze Belgische 'vriend' reden we na 9 1/2 uur weer over de finish . Een prachtige dag met 242 km. en 3591 hoogtemeters . En dat je makkelijk 242 km. op een versleten buitenband , waarvan het canvas al te zien is , kunt rijden heeft Laurens wel vandaag wel weer bewezen .


C groep rondje Nijmegen
19-05-2013
geplaatst door: Harry van den Berg

Zondagmorgen eindelijk een zonnetje en de vooruitzichten waren goed!
Met een zwak briesje in de rug vertrokken we met 19 pedaleurs.
In s"Heerenberg stond een fietsmaat van mij te wachten om aan te pikken, speciaal overgekomen uit Brabant. Op de brug van Emmerich sloot Wies Visser bij ons aan en waren wij met 21 fietsers.
Het was nog frisjes, maar na de 7 heuvelenweg aangekomen op Berg en Dal, scheen de zon en liep de temperatuur op. Een aantal gingen al aan de koffie terwijl de anderen nog even de kuiten gingen testen op de Oude Holleweg ( zie foto).
Nadat we allemaal voorzien waren van koffie en appeltaart, ging het in vliegende vaart in de afdaling naar Wyler met snelheden tegen de 60 km/h. De wind was inmiddels aangewakkerd maar dat mocht de pret niet drukken. Via de dijk naar Emmerich met zeer mooie vergezichten, ging het in een tempo wat voor iedereen te doen was naar het Montferland. Ook namen we de Peeskesbult even mee, dat was voor de groep nog een lekker klimmetje.
Met 111 km op de teller was er weer een mooie tocht gereden!!
Oet maon!
gr, Harry


Lentetocht A/B

19-05-2013
geplaatst door: Monique Holleman

Na zoveel regen, hebben wij eindelijk weer eens een heerlijke lentedag. Na een klein "ommetje" had ook de A maar besloten zich bij de B-groep aan te sluiten. Na de benen goed warm te hebben gedraaid op de Lange Juffer kronkelden wij via de mooiste paden richting het recreatiegebied van Bussloo. Jammer genoeg kwam de zon er niet helemaal doorheen. Na Deventer te hebben bereikt, werden wij wel een beetje zenuwachtig of dat wij nog een kopje koffie en appeltaart gingen nuttigen, maar gelukkig kwam het verlossende woord: nog 5 km! Na een "vlotte" koffiestop zetten wij in een goed tempo koers richting Zutphen en eindelijk werden wij heerlijk opgewarmd door de zon. Met 125 km op de teller in een B+ tempo hebben wij kunnen genieten van een mooie route. Bedankt Stijn!


De koning van Wesel route

19-05-2013
geplaatst door: Hans Epping

Vandaag weer eens een mooie, doch koude start van de dag. De A-groep sloot vandaag maar eens aan bij de B-groep. Er waren maar 6 A-renners, omdat een aantal verschillende andere tochten reed. De tocht werd dus omgezet en we reden de Steenen Kamer. Vol vuur en passie begeleidde Stijn de 18 koppige groep via de de Posbank langs prachtige weggetjes richting Deventer. Bij ons vaste stekkie aan de IJssel na 70 km een heerlijke koffiestop. Daarna met een windje in de rug weer naar Doetinchem. Geen lekke banden, geen ongelukken en prachtig fietsweer. Namens de A-groep bedankt voor het meefietsen.
Fijne zondag
Hans


Dauwtrappen XXL

09-05-2013
geplaatst door: Wilfred

Hemelvaartsdag

De ochtend is nog vroeg, zo hoort het met dauwtrappen. Zes gemotiveerde wielrenners(sters)vertrokken om de benen te testen in de aanloop naar de vakantie van Italië. Peter, Sebastiaan, Monique, Wim, Nico, Wilfred zagen toch nog wat donkere wolken voorbij trekken en bij de brug van Emmerich kregen we nog een laatste douchje om de slaap uit de ogen te wrijven. Lekker gewassen begon bij Kleve de zon te schijnen en het genieten kon beginnen. Peter had zich als een ware slangenbezweerder op de route gestort. Tientallen lussen door Kleve werden genomen en de eerste zweetdruppels daar achtergelaten. Koers gezet naar Nijmegen via het Reichswald met z'n altijd gemene klimmetjes en de mooie lente kleuren die zich openbaarde. Met een fikse tegenwind werd naar Nijmegen gestoemd en daar de eerste lussen weer gedraaid. Toen hadden we wel een bakkie verdiend en een overvol fietsvriendelijk terras werd opgezocht. Je zou haast zeggen dat Nederland alleen uit fietsers bestond, maar daar dacht Nico toch anders over. Die vervloekte menig auto die in de weg reed. Peter had nog een paar mooie lussen in petto, over de mooie Mokerheide, waarna we helemaal dolgedraaid weer koers zetten richting polder. Met de wind in de rug een en smile op het gezicht richting het laatste pauzemoment bij Oortjeshekken. Na een verfrissende cola de gashendel opengedraaid richting thuisfront. Monique ging ook verbazingwekkend goed mee, Chapeau, en met gezwinde vaart en 150km. op de teller hebben weer kunnen genieten van onze toertocht. Alleen die auto's hé Nico.Oude IJsseltocht

05-05-2013
geplaatst door: Nico de Jong

Eindelijk kon er vandaag gereden worden in korte wielerbroek.
Op een enkele twijfelaar na, stonden er ruim 20 paar blote benen om een uur of 8 bij de Pedaleur, klaar voor de jaarlijkse Oude IJsseltocht.
Na de warming-up naar Ulft, (wat is dat "scan & go" toch een geweldig systeem !) begonnen we als B-groep(je) aan de rit van 90 kilometer. In het begin was het nog een beetje fris, maar de zon scheen, de lucht was blauw, de vogeltjes floten en alles stond in bloei, kortom...... LENTE !

Na de koffiepauze in Kalkar konden de mouwstukken worden opgeborgen. Hierna kwam al spoedig de roze brug bij Emmerich in zicht, waarna we via 's Heerenberg, Zeddam en Kilder terug reden. Een mooie tocht met enkele pittige klimmetjes, maar een prima start voor een mooie zondag.Lamaarlegge

28-04-2013
geplaatst door: Wim Leunen

Ik ben ook meegereden met de Reichswaldtocht BTW.

De gecombineerde A/B-groep verdween al snel uit het zicht, niemand keek achterom, helemaal niet erg hoor!

Bij een triatlon groep aangepikt, totdat er een valpartij optrad. De ietwat gekneusde bemoedigend toegesproken, met het uitgedunde groepje (want de triatleten dachten: ach, die hoort niet bij ons exquise groepje, lamaarlegge),
opgelucht verder gereden.

Heerlijke tocht gehad. (geschreven voor denkbeeldig iemand die achteraf dacht "goh, waar is Wim opeens gebleven, zou alles fietsgezien wel goed met hem gaan?").

Tot de volgende keer tuuluk; no hard feelings!
Wim


Reichswald tocht

28-04-2013
geplaatst door: Hans Epping

Vanuit allerlei windstreken verzamelden zich om 8:30 uur Pedaleurs van A-B-en C-groep bij de atletiekbaan in Zevenaar. Na de inschrijving (het NTFU kaartje werd keurig gescand, geen papieren meer invullen) en een kopje koffie vertrokken we met een mannetje of 20. Enkelen reden de 90 km, de meesten de 125 km. Rond 8:45 uur vertrok de grote groep. Naar vooral bekende locaties. Elterberg, Peeskebult, Drieheuvelen. Daarna via de brug van Emmerik het mooie Duitsland in. Ondertussen waren we al heel wat groepjes gepasseerd, die daarna keurig gebruik maakten van het "rijden uit de wind". Al gauw reden er rond de 35 mensen mee. De eerste pauze was op een prachtige locatie in Bedburg-Hau. Keurig, zoals dat een goede Duitser betaamt, was de koffie, de kuchen en de frisdrank weer snel bezorgd Wat een strakke organisatie. Binnen no-time zaten we gezellig, buiten in de zon. De gemaakte foto's zijn te vaag om te publiceren. Zweet-vocht. Daarna op weg naar de Zuid-kant van Kalkar richting Uedem. Via de Gocherberg koersten we weer snel naar het Noorden. In straf tempo. Eén C-renner reed verbazingwekkend goed mee in dit hoge tempo. Klasse Mario.En tegen de wind in. Leek het tenminste. De volgende pauze was hard nodig. De halve liters cola moesten afgevoerd worden.
En toen... toen zagen we de roze brug. Emmerik lag aan onze voeten. Uiteindelijk reden we met rond de 14 mannen Doetinchem weer in. De klok wees 13:30 uur aan. Op mijn Garmin stond 141 km. We hebben 557 hoogtemeters "bedwongen" en het gemiddelde stond keurig op 30 km p/u. Fijne zondag.


Tour de Ronda
22/04/2013
geplaatst door: Monique Holleman

Sebastiaan en ik hebben het matige Nederlandse lenteweer ingeruild voor een week zon in het zuiden van Spanje. Wij zijn samen met onze persoonlijke gids Ger de "Tour de Ronda" begonnen. Door ons nieuwe tenue kwamen wij zeer professioneel over, dus de verwachtingen van onze prestaties zijn hoog! Dit is wederom het bewijs dat de clubkleding er supergoed uitziet! Vandaag hebben wij onze eerste top bereikt (zie foto). Ik had zelfs al een Spanjaard in mijn wiel met klimmen, maar of hij het tempo van Sebastiaan niet kon bijbenen of het uitzicht mooier vond, blijft een raadsel ;-).
Ronda is echt een mooi plaatsje, het enige nadeel is dat het vrij hoog ligt. Na een dagje bikkelen moeten wij nog één prestatie leveren en dat is ons hotel zien te bereiken. Ach ja als dat het enige is deze week dan hebben wij dat er wel voor over....

Groetjes,
Sebastiaan & Monique


C groep rondje Dingdener Höhe
21-04-2013
geplaatst door: Mario van der Maas

Met een groep van 16 mannen en 5 vrouwen op pad.
Het rondje Dingdenner Höhe stond op het programma. Van meerdere kanten hoorde ik dat dit één van de mooiste rondjes van Harry is om te fietsen. Dus liet me verrassen. Een inderdaad een prachtige route.
Via Silvolde en, Voorst naar Isselburg. Daar kregen we een paar kleine felle klimmetjes, zoals de Finkenberg, de Kahlenberg, de Lehmberg en de Dingdenner Höhe. Via Ringenberg komt na ongeveer 65 kilometer gefietst te hebben Hamminkeln in zicht. Hier zal de koffie, met natuurlijk een heerlijk stuk Deutsche Kuchen of torte, genuttigd worden bij Konditorei Winkelman. Het moet wel goed zijn hier want het hele restaurant zit nog vol met, nou zeg maar, goed gevulde Duitsers.
Na de koffie blijkt er toch een lekke band te zijn. Even wachten dus, maar dit was snel geregeld.
Via leuke binnenwegen terug richting Nederland. Bij Megchelen gaan we de grens weer over en komen we na een goede 105 kilometer weer op vertrouwd terrein. Netjes volgens schema om 12.45 weer thuis.
Een hele mooie rit en een fijne groep om samen mee te fietsen.

Mario van der Maas


Rondje Olde Mölle

21-04-2013
geplaatst door: Hans Epping

Vandaag vertrok de C en A groep op dezelfde tijd. De A-groep vertrok om klokslag 8.00 uur met 9 man naar het Noord-Oosten. Vandaag stond een route van 110 km op het programma. Via stille wegen reden we tussen Zieuwent en Harreveld door richting Groenlo. Je kunt het rustig de route van de boerderijen noemen. Prachtige authentieke oude Achterhoekse boerderijtjes afgewisseld met nieuwe moderne koeienbedrijven. Links en rechts zie je de natuur zijn best om zich van zijn mooiste lentekant te laten zien.Nog een paar mooie dagen en we zullen een explosie van bladeren en kleuren zien. Rond 10.00 uur kwamen we op onze pauzeplek aan. We vielen meteen in een kanarie tentoonstelling. "Of wij ook een pop hadden", vroeg één van de kanarie-fokkers. "Ja, in onze bidons hadden we er een paar verstopt", ha, ha, ha.
De koffie van de "Olde Mölle" komt in de top tien. Wat een super lekkere, heerlijk. Daarna weer op de fiets om de Needse berg te beklimmen. Na de afdaling vond Erik het nodig om hard te accelereren. Blijkbaar met zo'n kracht dat een spaak in zijn achterwiel brak. Meteen een flinke slag in het wiel. Einde oefening voor Erik. Er zat niets anders op dan het thuisfront te bellen. Daarna konden we met z'n achten heerlijk doordraaiend verder fietsen. De zon brak door, windje in de rug, prima gezelschap en prachtige omgeving. Met deze ingrediënten waren we zomaar om 11.45 uur terug in Doetinchem. Heerlijk. En nu..... genieten van een mooie zondagmiddag.
Hans


De hel van Coesfeld

17-04-2013
geplaatst door: Bernard

Vandaag om 8.00 uur vertrokken 6 Pedaleurs goed gemutst , want de weersvoorspeling was prima , richting Coesfeld om daar de traditionele ronde te rijden . Maar hoe anders werd het bij het naderen van Coesfeld . Het was
waarschijnlijk de enige plek in Europa waar het regende . Maar goed , we besloten om toch maar te gaan rijden . Al snel zagen wij en ons materiaal eruit alsof we een MTB tocht reden . Het werd allemaal niet veel beter en bij enkele Pedaleurs was na 45 km. de moraal gebroken . Na een heerlijk bakje koffie en gebak werd de korste weg terug genomen . We stonden na 70 km. weer bij de bus alwaar Sebastiaan en Bernard afscheid namen en terug fietsten naar Doetinchem .
Gelukkig kwamen we vrij snel een "fahradgeschaft" tegen alwaar het draaiende deel van de fiets werd voorzien van een flinke laag WD40 zodat we geruisloos verder konden rijden . Bij Winterswijk brak het zonnetje door en konden arm-en beenstukken uit . De wind was wel flink aangetrokken en we hadden die niet mee !
Sebastiaan kon mij regelmatig uit de wind houden zodat we samen met bijna 160 km. op de teller Doetinchem bereikten . Hopelijk hebben we de volgende keer eindelijk eens een keer perfecte omstandigheden in Coesfeld .


Een Avondje Havana
16-04-2013
geplaatst door: Wim Leunen

Deel van Verslag ‘Solo fietsreis Cuba Wim Leunen’:

Wat is dat ’s avonds nou met die vrouwen, als door een wesp gestoken nemen ze fluks afscheid…

Overdag loop ik fotograferend rond in Havana, in de wijk Vedado, met haar statige, vervallen gebouwen.
Daar wordt ik zo door in beslag genomen, dat ik de afspraak voor die avond bijna misloop: een eetafspraak met Gisela en Reinhardt, twee Duitse toeristen, dus ik moest me haasten om dit nog te halen.

Halverwege word ik door een mooi aanbod van mijn pad gebracht: een jongeman vertelt me dat de wereldberoemde band Buenavista Social Club binnenkort in de buurt speelt, maar drie minuutjes verderop, dus of ik even wil meekomen. Het blijkt wat verder, ik word wat ongeduldig, maar gelukkig: in een donker steegje, dat een wat luguber barretje bevat, zal het gaan gebeuren.
Snel trommelt de behulpzame jongeman een vriendin op: ‘ik ben salsalerares en als je dit briefje, wat ik snel even voor je opkrabbel, laat zien bij Casa de Musica, krijg je gratis toegang.’
Tja, zo’n krabbeltje, is dat wel geldig? Opeens staan er drie mojito’s op onze tafel. Eh, die moet ik natuurlijk even betalen. Daar gaat het ze dus om! Ik raak de mijne niet aan en maak dat ik wegkom.
Achter me hoor ik nog brabbelen ‘… Holanda…’ ; misschien dat die Hollanders niet altijd zo dom zijn als ze eruit zien?

Door dit voorval moet ik me dus echt kapot haasten om nog op tijd te komen: in de casa verschijnt er opeens een hele mooie vrouw, Cisette: met de standaard openingszin ‘Where are you from?’ zoekt ze contact, maar ik moet meteen weg, ze heeft toch geen tijd om zicht op te maken voordat ze met me mee kan, dus ik douch me snel en ga weg, geen tijd!

Gelukkig staan Gisela en Reinhardt, in het gezelschap van twee jongedames, Liane en Sammy, nog op me te wachten. Er zit maar geen voortgang in de hele lange rij voor het populaire restaurant: Liane vertelt dat we voor wat geld extra voor mogen dringen. Eenmaal binnen blijkt maar de helft van de tafels bezet: huh?
Liane tovert een officiële pas tevoorschijn: deze geeft haar permissie geeft om als Cubaan contact met buitenlanders te hebben, als ‘gids’ bijvoorbeeld.
En dan Sammy: een te mollige dame die voortdurend, stompzinnig grijnzend, een blinkend gouden tand naar mij ontbloot.
De afrekening: Gisela had met de mevrouwen keihard afgesproken dat zij alleen hun eten betalen, wij de rest: de veel te dure wijn, toetje, enzovoorts. Puntje bij paaltje blijkt dat toch tegen het zere been van de dames: ja, vooraf gezellig samen naar een danstent, maar na betaling blijft het bij een vaag gebaar en zoek het verder maar uit: ‘do ist der danstent’. Go Dutch: prima damestest dus!

Als overgebleven drie slaan we triomfantelijk een paar mojito’s achterover, cargado, dat zijn van die stevige jongens met extra rum.

Onvast loop ik naar mijn casa. Goh, die is moeilijk te herkennen: de deuren waren overdag open, nu zijn ze dicht, ik loop onzeker en onvast heen en weer. Plots gaat er een jongen met zijn volle gewicht aan mijn heuptas hangen: krak, weg! Net als die jongen: hij spurt er met zijn compaan vandoor, ik probeer hen te volgen, maar ben, moet ik toegeven, coördinitatief even wat minder. De politie haalt mij snel in (inderdaad: waar komen die nou ineens vandaan?), maar de knapen vliegen de bocht om en zijn verdwenen. De politie doorzoekt nog wat panden, maar kan niets meer terugvinden.
Weg heuptas met inhoud. Inhoud: paspoort, creditcard, bankpas, wat geld. Beetje dom, amigo?
De combinatie: beetje veel gedronken, beetje achterbuurt, ’s avonds, alleen, heuptas met alle belangrijke papieren, valt verkeerd uit.

Wat als ik mezelf de tijd had gegund Cisette mee te vragen?
Dan was er een factor uit die combinatie verwijderd: dan was ik misschien niet alleen naar huis gelopen, waardoor ik niet zou zijn beroofd?
Mijmeringen achteraf…


Rondje langs de Rijn

14-04-2013
geplaatst door: Nico de Jong

Maar liefst 1 dame en 12 heren stonden vanmorgen klaar voor vertrek van de B-groep. Bij Wehl voegde Theo Egberts zich bij ons. Alhoewel de temperatuur bij lange na niet in de buurt van de voorspelde 20 graden kwam, was het toch een stuk aangenamer dan de afgelopen weken.
Via Duiven, de Pleyroute, Huissen en Westervoort reden we over de dijk langs Heteren en Driel. Ondanks de wind ging het lekker vlot. Daarna was het tijd voor de kuitenbijter van vandaag en waren we in Doorwerth.

Helaas werd Wil geplaagd door 2 lekke banden. Gelukkig had Theo een grootverpakking gaspatronen bij zich.... Vlak voor de koffiestop gingen hij en Theo en Gerrit-Jan zonder te pauzeren weer op huis aan.
In Wolfheze koffie gedronken bij een restaurant dat we, ondanks dat we er vlak voor stonden, maar niet konden vinden (maar dat leg ik nog wel een keer uit).
Daarna via de Veluwe over de Posbank lekker teruggereden.
Al met al een goed begin van de zondag, die hopelijk nog een beetje warmer wordt.

En nu maar genieten van de Amstel Gold Race.

Kleine aanvulling: Ik zag dat de A-tjes maar liefst 4 lekke banden hebben gehad. Wat deze prestatie betreft: we hebben deze geëvenaard. Op de terugweg, samen met Theo en Gert-Jan hebben we nog 2 keer lek gereden. Dus totaal 4x!
Heel bijzonder.
Groeten, Wil


Noviomagumtocht met hindernissen

14-04-2013
geplaatst door: Hans Epping

Om 7.15 uur werd ik door zacht klokgelui gewekt. Eindelijk eens geen dikke winterkleding aan, geen winterhandschoenen en warme muts.De voorspellingen logen er niet om. 20 graden vandaag. Maar één blik naar buiten verstoorde wreed dit beeld. Natte weg en wind. Maar goed. Om 8.00 uur stonden 14 mannen bij de Pedaleur. Ze hadden er zin in. Twee bikkels stonden zelfs in korte broek. Op naar Nijmegen. Peter was de koerskapitein en had een mooie route in gedachte. De 1e lekke band kregen we op de dijk nabij Griethausen. Wachten!! Na 8 minuten konden we weer door. Afgekoeld en koud. Achter Millingen, lekke band. Wachten. Daarna weer op zoek naar het oude ritme. Binnen een uurtje doemden de heuvels van Berg en Dal op en kregen we meteen de Oude Holleweg voor de kiezen. Wat een pukkel!! Bezweet en met losse jasjes konden we even bijkomen in het restaurantje tegenover Tivoli. Wat een snelheid in bediening. Complimenten voor dit bedrijf. Daarna weer terug. Na goed 7 minuten rijden de 3e lekke band.Wachten!! Net voor Kleef. Lekke band!! Wachten. Nog geen kilometer verder bedacht een opa zomaar midden op het smalle fietspad oma in te gaan halen. Iedereen moest vol in de remmen en wie lag er weer in de berm. Juist. Wilfred. Gelukkig landde hij in het gras en viel de schade mee. Na alle oponthoud en inkorting van de route waren we rond 12.45 uur en met 108 km op de teller weer in Doetinchem. En toen..... toen brak de zon door.
Hans


rondje Terlet C groep.

07-04-2013
geplaatst door: Harry van den Berg

zondagmorgen 7 april, 08:30 uur, 0 gr.C.
Het was mistig, maar de 18 deelnemers lieten zich nu niet afschrikken door de koude weersomstandigheden.
Met een rustig gangetje fietsten wij over de dijk naar Doesburg. Via Dieren langs de rand van het bos volgden we de weg naar Loenermarkt.
Het zonnetje was doorgebroken en na een flink stuk vals plat, zaten wij na 49 km lekker aan de koffie met het vaste recept: appelgebak (zie foto).
De terugweg ging natuurlijk over de Posbank via de brandtoren naar De Steeg.
Het valt mij op dat iedereen het fietstempo hanteert wat elke pedaleur aan kan.
Rond 12:00 uur fietsten we Doetinchem binnen en werd er van alle kanten de opmerking gemaakt: "wat ging het weer lekker".


Undercover Abraham

07-04-2013
geplaatst door: Laurens Gerner

In de koude mist vertrokken negen strak geklede mannen stipt om 8.00 uur bij de Pedaleur, op zoek naar de zon en andere geneugten. De route van deze A-groep ging naar de Veluwe, maar niet zonder onze voorzitter, de 10e man. Als 'special treatment' haakte Peter net buiten Nieuw Wehl aan. Met een debuterende wegkapitein werd richting Angerlo koers gezet. Witter en witter werden de donkere shirts door de ijskristallen op borst en mouwen. Zelfs mijn fietsbel weigerde dienst onder deze omstandigheden. Na het nodige vals plat en nog steeds geen zon te zien, werd het tijd voor koffie bij de bakker in Hoenderloo. De wortelcake smaakte (wederom) voortreffelijk en ging er bij velen in als zoete koek. Tot onze verrassing bleek Jan Hartskeerl een kersverse Abraham te zijn. Grote twijfel bij de anderen over zijn leeftijd, want hij oogt toch zeker 10 jaar jonger! Overtuigd van zijn gelijk, trakteerde hij ons op al dit lekkers. Nogmaals dank Jan!

Het tempo zat in er in de tweede helft al snel weer in. En warempel breekt daar op de Veluwe toch eindelijk de zon door:). Voor een enkeling, zeker als je nog nauwelijks op je fiets hebt gezeten, lag het tempo echter toch wat te hoog. Gezamenlijk werd daarom het laatste stuk Dieren-Langerak-Doetinchem heerlijk uitgereden. Mannen, het was weer genieten! Groet, Laurens


Echte BIKKELS

04-04-2013
geplaatst door: Een echte bikkel

Onder een stralende zon tegen een paar bultjes oprijden kan iedereen. Het gaat wel ver als je jezelf dan een 'bikkel' noemt (zie vorige blog).

Nee, dan de helden van afgelopen avond.
Alhoewel onze club ongeveer 100 leden telt, waren er slechts 5 stoere knapen die de ijzige snijdende noord-oostenwind, die tot op het bot verkleumde, durfden te trotseren.
Kop over kop werd er gesleurd, gebeukt, geramd en gestampt.
Na 51 kilometer stond er een gemiddelde van 31 op de teller.

Kijk, dan ben je pas een echte bikkel !


2de Paasdag Training

01-04-2013
geplaatst door: bikkel

Geen 1 aprilgrap
Op 2de paasdag was er eindelijk een lekker zonnetje en dat was natuurlijk een ideale aanleiding om weer lekker te gaan trainen. De winterspekjes moeten er nog wel worden afgereden.
Daarom maakten drie bikkels Peter, Wim en Wilfred zich maar eens op voor een pittig rondje. Daarbij werden achtereenvolgens de rug van Kilder, de muur van Zeddam, de Peeskesbult, en de Elterberg beklommen. Bij elkaar toch zo'n 825 hoogtemeters. Onderweg hebben we ook nog aan public relations gedaan en weer nieuwe leden geworven. Zeker twintig nieuwe leden. Zie hier het resultaat. Ik zei toch dat het geen 1 aprilgrap was. De bikkels1ste “witte” paasdag tocht C-groep

31-03-2013
geplaatst door: Christel Kappert

1ste “witte” paasdag tocht C-groep:

Met een uurtje minder slaap en een stevige koude wind zijn we toch met 10 echte bikkels van start gegaan. (Jan, Henk, Harry, Hans, Gerard, Mario, Erik, Wendy, Petra en Christel). Vandaag werd de route aangepast. We gingen richting Loerbeek, Babberich, Herwen en Aerdt, de dijk op richting Westervoort. Er kwam geen eind aan!!! De grote brug over richting Rehden om aan de voet van de Posbank bij Brasserie Veluwezoom een heerlijke kop koffie/choco te drinken met natuurlijk iets lekkers erbij. Na de pauze gingen we richting De Steeg, Ellecom, Doesburg en Doetinchem. Het was een stevige rit maar we hebben toch weer 75 km op de teller staan. Nu hebben we de hele middag nog tijd om paaseieren te zoeken.

Fijne paasdagen!!!!
Christel KappertToon op z'n best.
25-03-2013
geplaatst door: Harry van den Berg

Nog een bewijs van zijn waarde voor de club.


Toon Tammel

25-03-2013
geplaatst door: Harry van den Berg

Alhoewel Toon technisch onderlegd is, mag hij niet aan onze fietsen sleutelen, maar wie weet komt dat nog..........
Dit is een tekst die niet helemaal klopt.
Zie bijgevoegde foto van clubweekend Sauerland 2011.
Met dank van alle Pedaleurs.


Nepalese fietsenmaker

24-03-2013
geplaatst door: Nico de Jong

Ook in Nepal wordt gefietst. Op zich al een hele prestatie, gezien de enorme hoogteverschillen en de verschrikkelijk slechte staat van de wegen.

Gelukkig zijn er professionele fietsenmakers te vinden, die je in geval van pech zo weer op weg helpen.


Ronald McDonald actie loopt!

17-03-2013
geplaatst door: Laurens

De sponsoractie voor Ronald McDonald kinderfonds is sinds een paar dagen gestart en loopt meteen al goed. Benieuwd? Kijk snel voor meer info op deze internetsite:
www.mijnronaldmcdonaldactie.nl/acties/laurens-gerner/sponsortocht-wielerclub-de-pedaleur/

Vriendelijke groet,
Laurens Gerner


De A-groep bekijkt een spookhuis.

17-03-2013
geplaatst door: Klaas />Nadat de voorzitter de wegkapitein verboden had om de Achterhoekse versie van Parijs-Roubaix te rijden wegens gevaar op botbreuken met het glibberige weer, zette de A-groep zich met zijn vijven in het zadel.
Martijn, Laurens en Sebastiaan waren de diesels vandaag, Dirk de tender en de wegkapitein had de rode lantaarn op de laatste wagon. Via Dieren, Brummen, het spookhuis bij Cortenoever, ging het via Bronkhorst en Keppel terug naar huis.
1-Lekke band,70-km., harde wind,2-ooievaars, 30-km. gemiddeld en veel opspattende prut in het gezicht.

Groet Klaas


Met de A-groep dokkeren naar Zwiep en terug.

16-03-2013
geplaatst door: Klaas Moll

Beste leden van de A-groep.

Met veel plezier en op veler verzoek ben ik er weer in geslaagd om ruim 12,5 km bestrate wegen in het parcours op te nemen.
Hou je stuur goed beet!
De 9-sectoren varieeren tussen de 300-m., rond de kerk van Hengelo, en de 4-km in het buitengebied van Zelhem.
Snoer je helm vast!
Van mooi bestraat, de Ellegoorseweg, tot hobbelig en ongelijk, de Brandenborchweg.
Pomp de banden niet te hard!

Tot morgen,
Gggrrrroet Klaas Moll


Ook voor de C groep is de kop er af.

03-03-2013
geplaatst door: Harry van den Berg

Met naar ik hoop de laatste winterdag is de C groep weer van start gegaan met 16 deelnemers.
Een mooie route via Zelhem naar Lochem is de eerste beklimming al weer achter de rug (Lochemse berg).
Even in Almen een kopje koffie met appelgebak genoten!
De rit ging verder via Vorden en enkele binnenwegen naar Hengelo.
Na de Keijenborg te zijn gepasseerd kwam de eerste lekke band, een paar kilometer voordat we in Doetinchem aankwamen. Er was ook nog een technisch ongemak maar is door Jan Gerritsen (77 jaar), weer netjes opgelost.
Afstand 73 km en een zeer hoog gemiddelde, de teller kon het niet meer bijbenen.


De kop is eraf !

03-03-2013
geplaatst door: Nico de Jong

De kop is eraf ! Dat waren de woorden van Pieter toen onze rit er bijna opzat.
Vanmorgen hadden zich ruim 30 Pedaleurs verzameld voor de allereerste rit van dit seizoen. Een beetje bibberig van de kou (of zenuwen ?). De meesten in het nieuwe tenue.

Na een frisse start was er voor de B-groep na 10 kilometer al een eerste proeve van bekwaamheid: een stukje Elterberg. Zo weet je weer waar je staat aan het begin van het seizoen.

Vanaf nu kan het alleen maar beter worden. Meer zon, sterkere benen en langere ritten.


Biker Chick gespot

27-02-2013
geplaatst door: Wim Leunen

Dag allemaal,

Bij een pakkende tekst als deze kan een plaatje natuurlijk niet ontbreken
(gespot in Cuba, shirt hoort bij een leuk mens uit Colorado (ja, Amerikanen in Cuba: het kan dus toch... BTW: er volgt nog een Cuba-verslag van mij).Clubkleding ingewijd

10-02-2013
geplaatst door: Webmaster

Op zondag 10 februari reden Sebastiaan en Bernard de veldtoertocht van FTC Wenters uit Winterswijk in de nieuwe clubkleding. Hopelijk is het setje "modderproof"......Elk nadeel.....

03-02-2013
geplaatst door: Nico de Jong

Een wijs man zei eens "elk nadeel hep zijn voordeel".
En dat klopt. Mijn nadeel bestond uit een lastige rugblessure in combinatie met een koude, regenachtige winterperiode, met als voordeel zeeën van tijd om achter mijn laptop door te brengen. Het resultaat hiervan zit u nu te bekijken.

Op dezelfde laptop zijn de eerste zondagse toerritten van het komend seizoen in elkaar geknutseld. Een aantal ritten van vorig jaar, al dan niet aangepast, en een aantal van andere wegkapiteins geleende ritten prijken op de toerkalender. Mijn goede voornemen is om ze iedere week voor te rijden, zodat we niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Ook dit leidt weer naar de spreuk van eerder genoemde wijsgeer. Het nadeel is dat ik alles twee keer moet rijden, het voordeel zal ongetwijfeld zijn een berengoeie conditie en nooit meer fout rijden.

Terwijl ik dit schrijf is het nog koud en regenachtig. De nieuwe clubkleding ligt al klaar, de fiets staat te blinken in de garage. Laat het voorjaar maar komen !