Blog

Blogs uit 2019. Blogs tonen van jaar -->  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  


Openingsrit?

10-03-2019
geplaatst door: Jack

Het is wel heel makkelijk om vandaag alleen maar over de prestatie te schrijven van de 6 A-Pedaleurs die vandaag toch een stukje zijn gaan fietsen. Had makkelijk gekund want niet alleen de omstandigheden waren episch maar ook de beslissing van de 6 rijders was dat. Op het moment suprême, toen de beslissing werd genomen om vandaag te gaan rijden, regende het en ook de vooruitzichten waren niet rooskleurig. Integendeel, het zou de hele dag in meer of mindere mate gaan regenen dus de beslissing om te rijden was heroïsch. De 6 rijders vandaag mogen en moeten zich volgens regel 9 van de Velominati badass noemen. Om even een quote uit het ‘The Rules, the way of the cycling discipline’ aan te halen:
‘Riding in bad weather means you choose the bicycle over the comfort of the indoors. Riding in bad weather means you prefer engagement and intention to the safety of not taking a risk. Riding in bad weather means you are badass, period.’
Da’s weer duidelijk denk ik zo.
Dan de rit zelf: drie lekke banden! In deze omstandigheden! Bijna logisch dat je ze krijgt bij deze condities want nat maar het noodlot was ons vandaag toch wel enigszins slecht gezind. Drie lekke banden en iedere keer op dat moment dat je net je interne kachel weer op een acceptabele bedrijfstemperatuur hebt. Bij iedere stop afkoelen naar de omgevingstemperatuur en tijdens het afkoelproces jezelf realiseren dat één je vingers toch wel heel koud worden want ieders handschoenen waren ‘soaking wet’ zoals de Engelsen dat zeggen èn twee ook het besef dat bij het hervatten van de tocht het nog kouder zal gaan worden. Draagt allemaal bij aan het badass zijn maar als je al badass bent zijn er geen gradaties aan toe te voegen en dus zijn lekke banden niet een must in een badass-ride.
Ondanks dat wij zessen (Sandra, Rob, Rick, Bernard, Sebastiaan en ik) ballen hebben (dat durf ik hier gewoon neer te zetten), hebben we wel wat zitten klagen. Dat het nat was (maar dat was het ook; heel nat), dat het koud was (dat was het ook want ik heb 2graden C op mijn wahoo zien staan en dus met de regen erbij, betekent dat het koud was), dat spray van het achterwiel van je voorganger heel vervelend is (dat is het ook; zeker bij bril- en contactlensdragers), dat we onze fietsen weer schoon moeten maken want dat schrijven de Velominati ook voor, dat is regel 53: keep your kit clean and new (dat was ook zeker nodig na deze rit) en dat we koffie en taart wilden maar dat dit vanwege de voorgaande klachten (verrekte koud en nat en daarom met een grote behoefte aan een warme douche) en de afstand van de rit niet kon (want sub 100). Gelukkig bevinden wij ons in goed gezelschap want ook de grote Eddy wilde wel eens klagen maar net als hij (dit is eigenlijk regel 5a) zijn wij toch gaan rijden. Hij won dan hele grote koersen, wij reden vandaag wat door de Achterhoek maar daar gaat het niet om, het gaat om het feit dat we gereden hebben. Basta!