Activiteiten

Het fietsseizoen van RTC de Pedaleur loopt van de eerste zondag in maart tot en met de laatste zondag in september. De trainingsavonden zijn op dinsdag en donderdag en op zondagmorgen worden er toertochten gefietst.

Regelmatig fietsen we met de club in heuvelachtige gebieden zoals in Zuid-Limburg, Coesfeld, Rijk van Nijmegen en de Ardennen.

Elk jaar houden we in september een meerdaags clubweekend. De afgelopen jaren fietsten we o.a. in de Vogezen, Eifel, Harz, Ardennen, Limburg en ook reden we een rondje Nederland. Onze clubweekenden blinken, naast het prestatie-element, uit in gezelligheid en vooral heel veel fietsplezier!

Toertochten

Van maart t/m september wordt er iedere zondagmorgen een toertocht gereden. Zie hiervoor het toerprogramma.
In de winterperiode wordt er iedere zondagmorgen om half 10 verzameld voor een tochtje op de mountainbike, of bij mooi weer op de racefiets.

Voor een overzicht van de geplande toertochten, zie de Toerkalender.

Door een aantal leden wordt er iedere vrijdagmiddag ook een tocht gereden.

Trainingsavonden

De eerste avondtraining is op de eerste dinsdag van april, aanvang 18:30 uur. Vanaf die datum wordt iedere dinsdag- en donderdagavond getraind. Vanaf eind april starten we om 19:00 uur.

Het vertrekpunt van de trainingen en toertochten is altijd Wielerhuis De Pedaleur in Doetinchem
(Doetinchemseweg 71), tenzij anders afgesproken.

Clubkleding tijdens trainingen en toertochten

Het dragen van clubkleding tijdens de zondagse toertochten is verplicht. Bij voorkeur dient er tijdens de avondtrainingen ook clubkleding te worden gedragen. Dit vanwege afspraken met onze sponsor.